Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Kαλάσνικοφ made in ΕΛΛΑΣ!!!

Σε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταία διάστημα διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για τη συμπαραγωγή αυτομάτων όπλων τύπου Καλάσνικοφ στη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής «Rossiyskaya Gazeta», η οποία επικαλείται πληροφορίες ελληνικών ιστότοπων. Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για την παραγωγή Καλάσνικοφ στην Ελλάδα
Αν τελικώς επιτευχθεί συμφωνία, τότε η τεχνική συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας σε οπλικές παραγωγές θα περάσει ποιοτικά σε νέο επίπεδο και οι δυο πλευρές θα αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη, σχολιάζει η εφημερίδα.

Οι πρώτες αναφορές για το ενδιαφέρον που επέδειξε η ελληνική πλευρά για το διάσημο αυτόματο ΑΚ, είχαν γίνει στα τέλη Απριλίου, κατά την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Ρωσία. Το θέμα τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο  πρόεδρος των ΑΝΕΛ με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και με εκπροσώπους της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. 

Η Αθήνα φέρεται ότι πρότεινε να ερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) με τη ρωσική κοινοπραξία «Καλάσνικοφ» για την -κατόπιν αδείας- κατασκευή των αυτομάτων ΑΚ στην Ελλάδα. 

Οι φωτογραφίες που εμφανίστηκαν σε ελληνικά ΜΜΕ με τον Πάνο Καμμένο να δέχεται ως δώρο ένα ακριβές αντίγραφο του ΑΚ-74 σε πλήρες μέγεθος από τους κατασκευαστές του στο Ιζέβσκ, επιβεβαίωσαν τη σοβαρότητα των προθέσεων των δύο πλευρών.

Σε δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας αναφέρονταν λεπτομέρειες της συμφωνίας. Η ρωσική αντιπροσωπεία ειδικών έχει ήδη επισκεφθεί τα ΕΑΣ στο Αίγιο, και έχει εκτιμήσει ως κατάλληλες τις εγκαταστάσεις για την οργάνωση της παραγωγής του ΑΚ. Αυτό το διάστημα, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει σταλεί στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του ελληνικού υπουργείου Άμυνας λεπτομερής πρόταση για την οργάνωση της παραγωγής του ρωσικού όπλου. Η οριστική απάντηση της Αθήνας αναμένεται να δοθεί ως τον Αύγουστο.

Η υπηρεσία Τύπου της κοινοπραξίας «Καλάσνικοφ» δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει το δημοσίευμα της «Rossiyskaya Gazeta». Ούτε από το γραφείο της εταιρίας «Rosoboron service Hellas» στην Αθήνα, θυγατρικό του ρωσικού εξαγωγέα όπλων «Rosoboron export» υπήρξε κάποια απάντηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ρωσικής εφημερίδας, η συμφωνία αφορά στη συμπαραγωγή στην Ελλάδα των αυτομάτων της σειράς ΑΚ-101 του διαμετρήματος του ΝΑΤΟ 5,56 χιλιοστών, καθώς και των πυρομαχικών τους. Σε περίπτωση που η Αθήνα απαντήσει θετικά, η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού από τη Ρωσία και η εκπαίδευση των Ελλήνων ειδικών μπορεί να διαρκέσει από 6 έως 12 μήνες.

Ρωσικά όπλα σε χώρες του ΝΑΤΟ



 
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ που διαθέτει στο οπλοστάσιό της αντιαεροπορικά συστήματα ρωσικής προέλευσης.Πρόκειται για δύο πυροβολαρχίες S-300PMU-1, καθώς και τα TOR-M1 και OSA-AKM. Επίσης, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν BMP-3, αερόστρωμνα αποβατικά πλοία Zubr και αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Fagot.

Σε δηλώσεις του στη «Rossiyskaya Gazeta», αξιωματούχος από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει οι: «Οι ελληνικές ΕΔ διαθέτουν σημαντικό αριθμό αντιαρματικών Fagot, τα οποία εξοπλίζουν κυρίως τις μονάδες μας στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στη διάρκεια ασκήσεων τα συστήματα αυτά έχουν αποδώσει πολύ καλύτερα απ’ ότι τα γαλλικά αντιαρματικά μέσα που διαθέτουμε». Όπως σημείωσε, σήμερα το βασικό τυφέκιο πεζικού του Ελληνικού Στρατού είναι το αυτόματο τυφέκιο G-3, το οποίο είχε αναπτύξει η εταιρία Heckler&Koch τη δεκαετία του 1950.

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του εξοπλισμού των στρατιωτικών μονάδων με σύγχρονα αυτόματα ΑΚ, αλλά συζητείται μόνο η από κοινού (σ.σ.: μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας) παραγωγή του τυφεκίου για μετέπειτα πώλησή του σε τρίτες χώρες. 

Ως γνωστόν, τα αυτόματα ΑΚ έχουν τεράστια ζήτηση παγκοσμίως. Γι’ αυτό και στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα θεωρούν ότι το πρόγραμμα μπορεί να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη.

 Να σημειωθεί ότι προγράμματα παραγωγής του ρωσικού όπλου έχουν ήδη υλοποιηθεί στο εξωτερικό: Τον Ιούλιο του 2006 είχε υπογραφεί σύμβαση για την κατασκευή στη Βενεζουέλα εργοστασίου παραγωγής αυτομάτων Καλάσνικοφ, της 100ης σειράς. Η σύμβαση προέβλεπε ότι οι ειδικοί στη Βενεζουέλα θα αναλάβουν την πλήρη παραγωγή κατόπιν αδείας 25 χιλ. αυτομάτων ΑΚ-103 ετησίως. 

Το Καράκας προτίθεται να εξάγει την παραγωγή του στρατιωτικού υλικού και σε αγορές της Λατινικής Αμερικής.

Το «Καλάσνικοφ» ως σωτήρια λύση για την Ελλάδα
 
Βασικό κίνητρο της Ελλάδας για τη συμμετοχή της σε ένα οπλικό πρόγραμμα όπως αυτό, είναι η επιθυμία να προφυλάξει την εθνική αμυντική της βιομηχανία από την πλήρη κατάρρευση και την απώλεια καταρτισμένων εργαζόμενων, αναφέρουν ενημερωμένες πηγές της «Rossiyskaya Gazeta» στην Αθήνα. 

«Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας δεν ενδιαφέρονται να έχει η χώρα τις δικές της παραγωγικές μονάδες, γι’ αυτούς είναι πολύ πιο συμφέρον να πωλούν στην Ελλάδα τα δικά τους προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και των αμυντικών» προσθέτουν οι εν λόγω πηγές.
 
 
http://helleniclegion.blogspot.gr/2015/06/k-made-in.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters