Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Λέσχη Μπίλντεμπεργκ: Στα άδυτα της συνεδρίασης.

Μεταξύ 11 και 14 Ιουνίου στο πολυτελές Interalpen Hotel στο Telfs-Buchen της Αυστρίας λαμβάνει χώρα η κλειστή συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.


Το συνέδριο, που πραγματοποιείται κεκλεισμέννων των θυρών,συγκεντρώνει τις πιο ισχυρές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, των επιχειρήσεων, των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας.

Την ώρα που η περιοχή είναι αποκλεισμένη από πλήθος αστυνομικών, η επίσημη σελίδα της λέσχης μας ενημερώνει πως τα βασικά θέματα της φετινής συνεδρίασης είναι τα εξής:

Τεχνητή Νοημοσύνη

Ασφάλεια του κυβερνοχώρου

Χημικά Όπλα - Απειλές
Τρέχοντα οικονομικά θέματα
Ευρωπαϊκή Στρατηγική
Παγκοσμιοποίηση
Ελλάδα
Ιράν
Μέση Ανατολή
ΝΑΤΟ
Ρωσία
Τρομοκρατία
Ηνωμένο Βασίλειο
ΗΠΑ
Αμερικάνικες Εκλογές

Πρώτο θέμα η τεχνητή νοημοσύνη. Ο όρος τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στον κλάδο της πληροφορικής ο οποίος ασχολείται με τη σχεδίαση και την υλοποίηση υπολογιστικών συστημάτων που μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς τα οποία υπονοούν έστω και στοιχειώδη ευφυΐα: μάθηση, προσαρμοστικότητα, εξαγωγή συμπερασμάτων, κατανόηση από συμφραζόμενα, επίλυση προβλημάτων κλπ. Ο Τζον Μακάρθι όρισε τον τομέα αυτόν ως «επιστήμη και μεθοδολογία της δημιουργίας νοούντων μηχανών».
«Αντί να ανησυχούμε ποιος θα ελέγχει την τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να ανησυχούμε αν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ελεγχθεί. Οπως πάνε τα πράγματα οι υπολογιστές θα αποκτήσουν μεγαλύτερη νοημοσύνη από αυτή του ανθρώπου μέσα στα επόμενα 80 χρόνια. Θα πρέπει λοιπόν να διασφαλίσουμε πώς όταν φτάσουμε σε εκείνο το σημείο οι υπολογιστές θα είναι ευθυγραμμισμένοι με τις ανθρώπινες ανάγκες, επιδιώξεις και στόχους» είχε δηλώσει ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ .

Δεύτερο θέμα η ασφάλεια του κυβερνοχώρου. Ας μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα think tanks παγκοσμίως θεωρούν τις κυνερνοεπιθέσεις ως ένα νέο είδος πολέμου.

Όπως ήταν αναμενόμενο θα συζητήσουν για το όπλα μαζικής καταστροφής, την οικονομική κρίση, την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ευρώπη καθώς βρίσκεται στο μέσο ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, την παγκοσμιοποίηση που φαίνεται να αποτυγχάνει, καθώς τα έθνη αρνούνται πεισματικά να μπουν στη μηχανή του κιμά, την Ελλάδα, το Ιράν, τη Ρωσία, τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή, το ΝΑΤΟ και την αποτυχία/απροθυμία του να δράσει σε αρκετές περιπτώσεις (εδώ να επισημάνουμε πως ήδη γίνονται συζητήσεις σε συνέδρια ασφαλείας για το νέο ρόλο που θα μπορούσε να έχει το ΝΑΤΟ), το Ηνωμένο Βασίλειο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη Σκωτία καθώς και τη συζήτηση που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη θέση του στην Ευρώπη.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η συζήτηση για τις ΗΠΑ και τις Αμερικάνικες εκλογές ενώ βρισκόμαστε στη κούρσα του χρίσματος για Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους.
Φαίνεται στη διάρκεια της συνεδρίασης θα επιλέξουν τον εκλεκτό ή την εκλεκτή.

Ανάμεσα στους φετινούς καλεσμένους ξεχωρίζουν ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο βετεράνος διπλωμάτης Χένρι Κίσινγκερ (γνωστός από τη θητεία δίπλα στον Νίξον και τον Φορντ, καθώς και για το ρόλο του στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου κι όχι μόνο) ο πρώην επικεφαλής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους (γνωστός από το σκάνδαλο Πετρέους,τη στάση του στη Μέση Ανατολή και το ρόλο του στην υπόθεση της εισβολής των Ισλαμιστών στην αμερικάνικη πρεσβεία της Βεγγάζης), ο πρώην διοικητής της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ. Από τη Γερμανία καλεσμένη είναι η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που θεωρείται η διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ . Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται, επίσης, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και ο ολλανδός ομόλογός του Μαρκ Ρούτε, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και ο πανεπιστημιακός και ειδικός σε θέματα αραβικού κόσμου Ζιλ Κεπέλ.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο διευθυντής της Google Ερικ Σμιτ.

Οι Έλληνες που θα συμμετάσχουν είναι: Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας Titan, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Ποια είναι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ:
Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή Ομάδα Μπίλντερμπεργκ, είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Αυτή η ελίτ ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο - συνήθως στην Ευρώπη - και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά. Η διάσκεψη του 2008 έγινε στο Σαντιγί (ΗΠΑ) της Βιρτζίνια και του 2009 στην Αθήνα (14-16 Μαΐου).

Η αρχική διάσκεψη Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ, κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, από τις 29 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 1954. Ξεκίνησε σαν ιδέα από διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Γιόζεφ Ρέτινγκερ, από την ανησυχία τους για την ανάπτυξη του αντι-αμερικανισμού στη Δυτική Ευρώπη.

Ο Ρέτινγκερ πρότεινε μια διεθνή διάσκεψη, κατά την οποία οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να συγκεντρωθούν και να συνεδριάσουν, με στόχο την προώθηση της κατανόησης μεταξύ των πολιτισμών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης.


Ανάμεσα στους Έλληνες που έχουν συμμετάσχει στις συναντήσεις της Λέσχης είναι (με χρονολογική σειρά) οι:

Γ. Παλαιοκρασσάς, Λ. Κατσέλη, Στ. Μάνος, Γ. Παπαντωνίου, Α. Ανδριανόπουλος και Θ. Πάγκαλος, Τ. Χριστοδούλου, Α. Σαμαράς, Γ. Αρσένης, Γ. Παπανδρέου, Γ. Κρανιδιώτης, Κ. Καραμανλής, Ντ. Μπακογιάννη, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Αλογοσκούφης, Γ.Δαυίδ, Γ.Παπακωνσταντίνου και άλλοι.


Πιο αναλυτικά αναφέρονται οι Έλληνες που έχουν συμμετάσχει σε συσκέψεις της Λέσχης και η ιδιότητά τους εκείνη τη χρονική περίοδο:

· Αλογοσκούφης Γεώργιος (2005, 2006, 2007, 2008,2009). Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Μέλος του Κοινοβουλίου.

· Αράπογλου Τάκης (2009). Πρόεδρος καί Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

· Αργυρός Στυλιανός (1993). Πρόεδρος των Ελλήνων Βιομηχάνων.

· Αρσένης Γεράσιμος (1994). Υπουργός Αμύνης.

· Βαρβιτσιώτης Θωμάς (2008). Συνιδρυτής καί πρόεδρος στήν V+O Communication (μέλος του ΣΕΒ, είναι ηγετική ελληνική, ανεξάρτητη εταιρία συμβούλων εταιρικής επικοινωνίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη).

· Βερεμής Θάνος (1993, 1999). Καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( 'Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί 'Εξωτερικής Πολιτικής).

· Βώκος Θεμιστοκλής (1993). Επιχειρηματίας. Πρόεδρος της Seatrade Organisation.

· Δαυίδ Γεώργιος (1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011). Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ισόβιο μέλος τής λέσχης)

· Διαμαντούρος Νικηφόρος (2000). Εθνικός Διαμεσολαβητής.

· Διαμαντοπούλου Άννα (2004, 2005, 2007, 2008, 2009). Πρώην Επίτροπος της Ευρωπαικής Ένωσης για τις κοινωνικές υποθέσεις. Μέλος του Κοινοβουλίου.

· Καραμανλής Κώστας (1998). Αρχηγός της Ν.Δ..

· Καρράς Κωνσταντίνος (1993, 1994, 1995, 1996, 1997). Διευθυντής επιχειρήσεων. Εφοπλιστής.

· Κρανιδιώτης Γιάννος (1997, 1999). Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

· Κουλουμπής Θεόδωρος (1995). Πρόεδρος στό Ελληνικό Ίδρυμα Εξωτερικής Πολιτικής.

· Κυριακόπουλος Οδυσσέας (2009). Πρόεδρος καί μέλος τού συμβουλίου, των θυγατρικών εταιριών τού S&B group.

· Κωστόπουλος Ιωάννης (1993). Πρόεδρος στην Τράπεζα Πίστεως.

· Λιβανός Γεώργιος (1993). Εφοπλιστής. Πλοιοκτήτης.

· Μάνος Στέφανος (1993, 2001). Υπουργός Οικονομικών. Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου καί πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος.

· Μητσοτάκης Κωνσταντίνος (1993). Πρωθυπουργός.

· Μπακογιάννη Ντόρα (2003, 2009). Δήμαρχος Αθηνών. Υπουργός των Εξωτερικών.

· Πάγκαλος Θεόδωρος (1993, 1996). Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, σοσιαλιστικό κομμα. Υπουργός Εξωτερικών.

· Παντελίδης Λεωνίδας (2004). Πρέσβυς της Κύπρου στην Ελλάδα.

· Παπαθανασίου Ιωάννης (2009). Υπουργός Οικονομίας καί Οικονομικών.

· Παπακωνσταντίνου Γεώργιος (2010, 2011). Υπουργός Οικονομίας.

· Παπακωνσταντίνου Μιχαήλ (1993). Υπουργός Εξωτερικών.

· Παπαλεξόπουλος Δημήτριος (1993, 2008, 2009). Διευθυντής στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα Α.Ε.

· Παπανδρέου Γεώργιος (1995, 1998, 2000, 2005). Υπουργός Παιδείας. Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Υπουργός των Εξωτερικών. Πρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ (Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος).

· Παπαχελάς Αλέξης (2002, 2008, 2009). Αρθρογράφος εξωτερικής πολιτικής στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ . Δημοσιογράφος στην Καθημερινή.

· Περατικός Μιχαήλ (1993). Εφοπλιστής. Πρόεδρος στην Pegasus Ocean Services.

· Στουρνάρας Ιωάννης (2009). Διευθυντής έρευνας, ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών).

· Τσουκαλης Λουκάς (2003, 2006, 2009, 2010, 2011). Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( 'Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και 'Εξωτερικής Πολιτικής).

· Χαρδούβελης Γκίκας (2011). Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank.





Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics 
http://www.ksipnistere.com/2015/06/blog-post_580.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters