Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο Έλληνας που κατασκευάζει super cars αλά… Ferrari (Ακούστε στο βίντεο τι λένε οι ξένοι για τούς Έλληνες)

Ακούμε συνεχώς ότι η Ελλάδα «τρώει» τα παιδιά της… Δεν έχουν και άδικο αυτοί που το λένε, όταν περιπτώσεις, όπως αυτή του Γιάννη Φωράκη, μας κάνουν να βγαίνουμε από τα ρούχα μας. Έλληνας αλλά μετανάστης στη Μεγάλη Βρετανία, έφυγε από την ίδια του την πατρίδα, γιατί δε
μπορούσε να δει προκοπή. Ένας… τρελός, άλλωστε, που θέλει να κατασκευάσει super car τι θέση μπορεί να έχει στην Ελλάδα;



Όνομα από την ελληνική μυθολογία

Αυτή την ιδέα είχε, πριν από μερικές δεκαετίες, στο μυαλό του ο Έλληνας κατασκευαστής αυτοκινήτων, αλλά η γραφειοκρατία και οι πιέσεις εξ… ουρανού τον έστειλαν εκτός συνόρων. Με τις ευλογίες της Αγγλίας, δημιούργησε την εταιρεία Minotaur από τον Μινώταυρο, θέλοντας να δώσει το ελληνικό στοιχείο στα αυτοκίνητα που θα κατασκεύαζε. Αν και για τους περισσότερους, το να σχεδιάσεις ένα γρήγορο αυτοκίνητο που μπορεί να συγκριθεί ακόμα και με μάρκες όπως η Ferrari φαντάζει απίθανο, δεν συνέβη το ίδιο με τον Γιάννη Φωράκη. Απεναντίας, τον… εξίταρε η ιδέα να κοντράρει μοντέλα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και όχι μόνο.


Ο… εξωγήινος επιστήμονας 

Τα μοντέλα της Minotaur φτιάχνονται στη Μεγάλη Βρετανία υπό την επίβλεψη του Έλληνα κατασκευαστή, ο οποίος, σε συνεργασία με το έμπειρο προσωπικό του, δημιουργεί αυτοκίνητα επιστημονικής φαντασίας. Μεγάλο ρόλο παίζει πλέον και η συμβολή του Γιώργου Φωράκη, γιου του… εξωγήινου επιστήμονα, όπως τον αποκαλούν οι Βρετανοί συνάδελφοί του και όπως αποκάλυψε στην κάμερα της zougla.gr. Αν και πολλοί θα αναρωτηθούν ποιο είναι το βασικό μοντέλο της Minotaur, απάντηση δεν υπάρχει, αφού όσα κομμάτια κατασκευάζονται φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας και αναγκών του πελάτη. Και αυτό διότι ο υποψήφιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει κάτω από το καπό του Minotaur το μηχανικό σύνολο που επιθυμεί (από δίλιτρο μέχρι 12κύλινδρο) και φυσικά να χρησιμοποιήσει και το σύστημα πέδησης και ό,τι άλλο συνδυάζεται ανάλογα με τη δύναμη ενός super car.
 

Από 75.000 ευρώ

Αυτός είναι και ο λόγος που οι τιμές του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ποικίλλουν και ξεκινούν από τα 75.000 ευρώ περίπου και φτάνουν μέχρι το... άγνωστο.  Σημαντικό ρόλο παίζει και το βάρος του αυτοκινήτου που κυμαίνεται κάτω από τα 900 κιλά, γεγονός που σημαίνει πως το Minotaur προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις ακόμα και στην «απλή» του έκδοση. Το μήκος του είναι 4.15 μέτρα, το πλάτος 2.050 (σχεδόν όσο ένα Hummer H2!) και το ύψος του 1.05 μέτρο. Περισσότερα για αυτό το μοναδικό super car θα σας μεταφέρουμε όταν το οδηγήσουμε επί ελληνικού εδάφους, αφού, όπως μαθαίνουμε, η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί και στη χώρα μας.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ  ΓΙΑΤΙ  ;;;;


Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του Γιάννη Φωράκη στη zougla.gr




Δείτε φωτογραφίες από το Minotaur







http://blablaworldnews.blogspot.gr/2015/04/super-cars-ferrari.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters