Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

EΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!! ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΣΜΙΟ


Το όσμιο, το ιρίδιο,  και ο κόκκινος υδράργυρος, είναι μέταλλα και  στοιχεία που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των πυρηνικών.
 Για τις χημικές τους ιδιότητές υπάρχουν  πολλές πληροφορίες που θα σας παρουσιάσουμε αμέσως τώρα.
(Προς χάριν όμως   της οικονομίας χώρου όμως   θα σας παρουσιάσουμε μόνο τις ιδιότητες του ΟΣΜΙΟΥ.)
 
Το χημικό στοιχείο όσμιο (osmium) είναι μέταλλο με ατομικό αριθμό 76 και σχετική ατομική μάζα 190,23. Το χημικό του σύμβολο είναι "Os". Ανήκει στην ομάδα 8, στην περίοδο 6 και στο d-block του περιοδικού πίνακα, στην ομάδα της 3ης κύριας σειράς των στοιχείων μετάπτωσης..
Ανακαλύφθηκε στο Λονδίνο από τον Άγγλο χημικό Τένναντ το 1803 και πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη "οσμή", την οποία αποκτά το μέταλλο επειδή, όταν εκτίθεται στον ατμοσφαιρικό αέρα, επικαλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα οξειδίου, το οποίο έχει χαρακτηριστική μυρωδιά. Το όσμιο θεωρείται ευγενές μέταλλο μαζί με το ρουθήνιο, το ρόδιο, το ιρίδιο, τον άργυρο, το παλλάδιο, τολευκόχρυσο και το χρυσό. Για τις συναλλαγές μετράται με την ουγγιά.[Σημ. 3]
Είναι σπάνιο ασημόχρωμο μέταλλο με πολύ αμυδρή γαλαζωπή απόχρωση και έντονη μεταλλική λάμψη. Έχει θερμοκρασία τήξης 3033 °C (4ο κατά σειρά χημικό στοιχείο με το μεγαλύτερο σημείο τήξης) και θερμοκρασία βρασμού 5012 °C (4ο κατά σειρά χημικό στοιχείο με το μεγαλύτερο σημείο βρασμού). Είναι το μέταλλο με τα υψηλότερα σημεία τήξης και βρασμού και τη χαμηλότερη τάση ατμών από όλα τα μέταλλα της οικογένειας του λευκόχρυσου.[1] Είναι ακόμα το χημικό στοιχείο με τη μεγαλύτερη πυκνότητα από όλα : Ένα κυβικό μέτρο οσμίου έχει μάζα 22.590 κιλά (22,59 τόννοι). Στοιχεία από ΒΙΚΙΠΑΔΕΙΑ
 
και έχουμε από όλα αυτά στην πατρίδα μας και σε μεγάλες ποσότητες. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου.
Η  Ελλάδα είναι μια από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης μπορώ να πω και του κόσμου όλου μόνο  που δεν διαλέγουμε τους κατάλληλους ηγέτες για να μας εκπροσωπούν, άρα δεν το ξέρουμε πόσα από αυτά που πρέπει να ξέρουμε μας τα κρύβουν.
 
Μετά από μια ερεύνα του ΙΓΜΕ που παρουσιάστηκε στην εφημερίδα "ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ" βρέθηκαν όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μπορούμε να ξεπληρώσουμε 7 φορές τα χρέη μας προς τους δανειστές αλλά δεν μας αφήνουν γιατί πρέπει να είμαστε υποδουλωμένοι και φυσικά όταν ένα κράτος είναι Υπερχρεωμένο υποθηκεύει ότι περιουσία έχει στον αέρα στην Γή και κάτω από αυτήν.
Ένα ακόμη στοιχείο που θα σας δώσουμε σήμερα είναι ότι στα Ίμια έχουμε πολλά από τα κοιτάσματα Οσμίου για αυτό έγινε και το επεισόδιο με τους Τούρκους στο συγκεκριμένο νησί.
 
ΟΣΜΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ
 
Έχοντας διαβάσει πολύ πάνω σε αυτό το θέμα αλλά κρατώντας και το ρεπορτάζ από εφημερίδες της εποχής μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως τα αναφέρω γιατί όσες Κυβερνήσεις πέρασαν από την Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση δεν μας έδωσαν τα κατάλληλα στοιχεία που θα μας έβγαζαν από τα αδιέξοδα της κατοχής της χώρας μας.
 
Δείτε τώρα τι γράφει η Ροδιακή Εφημερίδα στις 19/8/2012
 
Ισχυρές ενδείξεις υπάρχουν ότι ένα από τα πιο σπάνια και ακριβά μέταλλα στον κόσμο, το όσμιο, βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιμίων και Καλύμνου!

Αυτό αναφέρουν σχετικές πληροφορίες γεγονός που ίσως εξηγεί και το ξαφνικό ενδιαφέρον των Τούρκων, για τις βραχονησίδες, Ίμια, αλλά και των Αμερικανών.
Σύμφωνα με όσα κατά καιρούς έχουν γίνει γνωστά, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι υπάρχει ποσότητα του συγκεκριμένου μετάλλου στην ευρύτερη περιοχή.
Πιθανόν μάλιστα να έχουν γίνει έρευνες αλλά για ευνόητους λόγους να μην έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματά τους.
Θεωρείται πάντως δεδομένο ότι υπάρχει όσμιο στην περιοχή των Βόρειων Δωδεκανήσων, το οποίο πωλείται μέχρι και 60.000 δολάρια το κιλό.
Πριν από 15-5 εκατομμύρια χρόνια, η υποβύθιση της Αφρικανικής λιθοσφαιρικής πλάκας κάτω από τη μικροπλάκα του Αιγαίου σε ένα ή περισσότερα επίπεδα είχε ως αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, και τη δημιουργία πολλών ηφαιστείων στον τωρινό χώρο μεταξύ της Χίου, της Σάμου, της Καλύμνου, της Κω αλλά και της μικρασιατικής ακτής. Τα ηφαίστεια μπορεί να μην υπάρχουν σήμερα αλλά τότε είχαν έντονη δράση. Οι ηφαιστειακές εκρήξεις της περιόδου εκείνης μας έδωσαν πετρώματα που βρίσκονται τόσο στο χερσαίο όσο και στον υποθαλάσσιο χώρο της περιοχής μας.
Ο χώρος από τη Σάμο ως την Κω το περίφημο «πλατό Κω-Σάμου» αποτελείται από ηφαιστειακά υλικά. Το ανατολικό μέρος της Κω συμμετείχε σε αυτή την ηφαιστειακή δραστηριότητα και απομεινάρια αυτής της δράσης παρουσιάζονται νοτιοδυτικά της οροσειράς του Δίκαιου με ένα χαρακτηριστικό πέτρωμα που ονομάζεται «μονζονίτης», που επίσης υπάρχει στη μικρασιατική ακτή. Ο μονζονίτης συχνά συγχέεται με το γρανίτη επειδή και οι δύο είναι ελαφρά χρωματισμένοι, αλλά έχει χαλαζία μικρότερο από 20%.
 
Μεταξύ αυτών πιθανόν να υπάρχει και ένα ορυκτό που ονομάζεται «όσμιο» και ανήκει στην ομάδα του λευκόχρυσου. Είναι από τα σκληρότερα μεταλλεύματα που υπάρχουν στη φύση, αυτό με τη μεγαλύτερη πυκνότητα από όλα τα γνωστά στοιχεία και το πλέον δύστηκτο μέταλλο της ομάδας του. Επίσης είναι πολύ σπάνιο αφού παρουσιάζεται σε πολύ λίγα μέρη του πλανήτη μας

Το όσμιο ως μέταλλο προέρχεται είτε από εξωγήινα αντικείμενα, όπως αστεροειδείς ή κομήτες είτε από βαθιές διαδικασίες στο εσωτερικό της Γης κυρίως του γήινου μανδύα. Τα άτομα οσμίου υπάρχουν σε δύο ισότοπα, ένα εκ των οποίων είναι ελαφρώς βαρύτερο από το άλλο. Το όσμιο των εξωγήινων αντικειμένων όπως των αστεροειδών είναι πολύ πλουσιότερο στην ελαφρύτερη μορφή απο ότι το γήινο όσμιο.

Η αξία του οσμίου στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 150-200.000 δολάρια ανά γραμμάριο. Η αξία του οσμίου είναι υψηλή γιατί είναι δυσεύρετο στη φύση, ενώ είναι γνωστό ότι η μεταλλουργία του ορυκτού υπήρχε εδώ και χρόνια στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Το όσμιο, όπως το ιρίδιο και ο κόκκινος υδράργυρος είναι μέταλλα που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των πυρηνικών για τις χημικές ιδιότητές τους και έχουν σχέση με τις διαστημικές εφαρμογές. Κυρίως, όμως, χρησιμοποιείται για την παραγωγή πολύ σκληρών κραμάτων με άλλα μέταλλα της ομάδος του λευκόχρυσου.
Αυτό το τόσο σπάνιο μέταλλο, που μπορεί κανείς να το βρει σε πολύ μικρές ποσότητες σε λίγα μέρη της Γης, είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι πιθανόν να υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στα Ίμια. Πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για γήινο όσμιο που προέρχεται από τις γεωλογικές διαδικασίες που συνέβησαν στην περιοχή μας. Παρουσιάζεται με τη μορφή καρβονυλίων, επειδή αντιδρά με άνθρακα και οξυγόνο και όχι με άζωτο.

Γεωδίφης-πηγή:Γεωστοχασμοί

Πηγή :
Όσμιο στα Ίμια Η ΡΟΔΙΑΚΗ
 
 
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.
 Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 ! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.
Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών κοιτασμάτων  ΟΣΜΙΟΥ και  ΟΥΡΑΝΙΟΥ.
Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού και Οσμίου. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.  Το θέμα είναι  ποιος τους έδωσε την άδεια.

Στην ίδια  απόρρητη έκθεση όπως αναφέραμε και πάρα πάνω  που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ.
Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και οσμίου που χρησιμοποιείται για δορυφόρους και πυραύλους.

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουνε εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
 
Αναφέρεται μόνον για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα  από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου διεθνώς. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο!
Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω, εμπεριέχονται 48 εκατ. Τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι): 960τετράκις εκατομμύρια δολ.!!!
ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000 Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκ. δολ.!!!   Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία.....
 
ΟΣΜΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
 
Από  εδώ και πέρα  αρχίζουν και μπαίνουν σε εφαρμογή τα μεγάλα σχέδια των «αγαπημένων συμμάχων» μας που προσπαθούν να  διαλύσουν την χώρα μας αλλά και τα Βαλκάνια  για να το πάρουν. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά και οι Τούρκοι, οι οποίοι δεν διστάζουν να το διαλαλούν δημόσια σε έντυπα και τηλεοράσεις.


Αν και είναι κοινό μυστικό πια σε όλους  εμάς  καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα  δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων Οσμίου και Ουρανίου  στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται.
Το επεισόδιο στα Ίμια έγινε γιατί κάτω από τη βραχονησίδα υπάρχει όσμιο, πολύς χρυσός αλλά και κόκκινος υδράργυρος, που είναι το δεύτερο κατά σειρά ακριβότερο μέταλλο μετά το όσμιο.
Για να καταλάβουμε την αξία αυτών των ορυκτών αρκεί να πούμε ότι ένα κιλό όσμιο, κοστίζει όσο 8 τόνοι χρυσού και ένα κιλό κόκκινος  υδράργυρος κοστίζει όσο 2 τόνοι χρυσού.
Και τα δύο αυτά ορυκτά, το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος είναι πολύ σπάνια και έχουν χρήση στην πυρηνική βιομηχανία, που όλοι ξέρουμε ποιοι διαθέτουν. 
Βάζουν λοιπόν τους Τούρκους να μας φοβερίζουν με casus beli για το Αιγαίο και την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια όπως δικαιούμαστε για να μην μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε εμείς τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας.
 Θα ήθελα να σας ενημερώσω,  ότι μετά από όλα αυτά που διαβάσατε μέχρι τώρα, που όντως δεν προέρχονται  από πρωτογενές δικό μου ρεπορτάζ, αλλά είναι σίγουρα όλο το δευτερογενές,  σας ανακοινώνω ότι έχω ενημερώσει τους πάρα κάτω βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου για να κάνουν επερώτηση στην βουλή.  
Επίσης σας γνωστοποιώ ότι για λόγους χωρητικότητας δεν παραθέτω φυσικά όλον το φάκελο αλλά τα πιο σημαντικά στοιχεία.
 Ευχαριστώ πολύ τον εκδότη της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ για την δυνατότητα που μου δίνει για να προχωρήσουμε αυτήν την υπόθεση που τεράστια σημασία έχει για την ΠΑΤΡΙΔΑ και το ΕΘΝΟΣ γενικότερα.
 
ΑΠΟ ΑΝΕΛ : ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ
                       ΝΙΚΟΣ  ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
                       ΘΑΝΑΣΗΣ  ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
                           ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
 
ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ : ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ (Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής)
 
 
Ο λόγος που σταμάτησε η όλη υπόθεση με το ΟΣΜΙΟ το ΟΥΡΑΝΙΟ και τα αλλά πανάκριβα στην αγορά μεταλλεύματα είναι η σύμβασηCOOPER
 
 
H Σύμβαση Cooper και ποιός ήταν ο Δημήτρης Μπάτσης.
Υπάρχει μια σύμβαση η οποία έληξε. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι σε αυτή την χώρα, η δουλεία δεν έφυγε ποτέ! Γιατί, μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί.
  
Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΛΕΓΕΤΑΙ COOPER!
Ο μακαρίτης ο Μπάτσης, στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα» μεταξύ άλλων, αποκάλυψε την ύπαρξη της. Υπάρχει στο υπουργείο βιομηχανίας η σύμβαση λέγεται COOPER και παραδίδεται, σαν «ιερό  κείμενο» από υπουργό σε υπουργό, βάσει της οποίας τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδας καθώς και ο υδάτινος της πλούτος, τίθενται υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών! Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Μπάτσης μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη το 1952
Από τους 12 που ήταν για «ντουφέκι» επέλεξαν μόνον 3 ένας εκ των οποίων ήταν και ο Μπάτσης. Καταλάβατε γιατί κανένας πολιτικός δεν αποτολμά να ακουμπήσει τα παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με σίδερο-χρώμιο και νικέλιο και δεν παράγουμε ούτε γραμμάριο ανοξείδωτου χάλυβα. Γι’ αυτό δεν βγάζουμε τίποτε, δεν αγγίζουμε τίποτε, μέχρι να τα δώσουν οι γνωστές «Μυστικές Εταιρίες» στα δικά τους παιδιά.
Δεν ξαφνιάζει, θα έλεγα εύκολα ότι, οι «προδότες πολιτικοί» τούτο και το άλλο, κλπ κλπ, αλλά δεν είναι έτσι, δεν είναι προδότες, γιατί απλούστατα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Υπηρετούν μια χαρά τη φάρα τους και πολύ σωστά θάβουν την Ελλάδα. Αυτή είναι η ατζέντα που ακολουθούν, γιατί αυτές τις εντολές έχουν. Μην ακούσω πως η δημοκρατία είναι μπλά μπλά …  και ο λαός ψηφίζει και όλα ετούτα τα φαιδρά …
Ούτε ο λαός βγάζει κυβερνώντες, ούτε δημοκρατία υπάρχει. Τελειωμένα πράγματα. Όποιος ονειρεύεται ότι ανήκει στον «κυρίαρχο λαό» και λοιπά ανόητα, θα του πω να κλείσει το χαζοκούτι και να ανοίξει κάνα σωστό βιβλίο.
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΤΣΗΣ;
 
Αφίσα για εκδήλωση του ΚΚΕ που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη, προς τιμήν των τεσσάρων εκτελεσθέντων.
Ν. Μπελογιάννη, Δ. Μπάτση, Ν. Καλούμενου και Η. Αργυριάδη.
 
 
Ο Δημήτρης Μπάτσης (δεξιά) γόνος ευκατάστατης αστικής οικογένειας ντυμένος διαφορετικά από τον διπλανό του
Καλούμενο , το φθαρμένο παντελόνι του οποίου διατηρεί κάτι από την παιδικότητα του χαμόγελου του.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΣΗ
Γόνος πλούσιας μεγαλοαστικής οικογενείας, ήταν γιος του βασιλόφρονα ναυάρχου Α. Μπάτση, που καταγόταν από τα Ψαρά και μητέρα του ήταν η Αν. Πρίντεζη, από τη Σύρο.
Σπουδές
Φοίτησε στο Βαρβάκειο ή το Πειραματικό Σχολείο, σύμφωνα με τη μαρτυρία της κόρης του Ελένης, σπούδασε Νομικά και Οικονομικά και μιλούσε άριστα Γαλλικά και Αγγλικά. Ήταν μάχιμος δικηγόρος, όμως ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη Μαρξιστική θεωρία και μελέτησε με δική του πρωτοβουλία, κοινωνιολογία και οικονομικά. Ήταν μέλος της «Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Νεοελληνικών Προβλημάτων «Επιστήμη –Ανοικοδόμηση», γνωστής με τα αρχικά «ΕΠ-ΑΝ», που ιδρύθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1945, μαζί με τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Νικόλαο Κιτσίκη, πατέρα του επίσης πανεπιστημιακού καθηγητή Δημήτρη Κιτσίκη, ο οποίος προλόγισε το βιβλίο του.
Η δίκη του
Συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου 1951 από την Ασφάλεια Πειραιά και η δίκη του στο Α΄ Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών άρχισε στις 15 Φεβρουαρίου 1952, με την κατηγορία της «διενέργειας κατασκοπείας κατά των συμφερόντων του κράτους» , [Α.Ν. 375/1936], και την 1η Μαρτίου εκδόθηκε η απόφαση.
Στη διάρκεια της δίκης, στην οποία υπήρξαν 29 κατηγορούμενοι και οκτώ από αυτούς καταδικάστηκαν σε θάνατο, όπως σημειώνει η [2] συγκατηγορούμενή του Έλλη Παππά, [«Γράμματα στο γιο μου», «Μαρτυρίες»]
«Ο Μπάτσης δεν γύριζε να μας δει. Νόμιζε ο φουκαράς πως έτσι θα έδειχνε «καλή διαγωγή»…».
Η απόφαση για τη θανατική του καταδίκη εκδόθηκε με μειοψηφούντα Στρατοδίκη τον τότε ταγματάρχη και μετέπειτα επικεφαλής του στρατιωτικού κινήματος της 21ης Απριλίου 1967, Γεώργιο Παπαδόπουλο.
Η σύζυγός του Λίλιαν Καλαμάρο- Black, μίλησε στην εκπομπή «Ανατροπή» στις 11 Απριλίου 2002 για τη σύλληψη του, η οποία έγινε πέντε μέρες μετά το γάμο τους, και τις πιέσεις που δεχόταν ώστε να τον επηρεάσει ν' αρνηθεί τις αριστερές του πεποιθήσεις.
Στη απολογία του, προκειμένου να αποφύγει τη σχεδόν βέβαιη καταδίκη σε θάνατο απαρνήθηκε την μαρξιστική ιδεολογία και τον κομμουνισμό, είναι μάλιστα αμφίβολο αν υπήρξε ποτέ κομμουνιστής με την κομματική σημασία της λέξεως. Ως ένδειξη «μεταμέλειας» ζήτησε να καταταχθεί στο ελληνικό σώμα που επρόκειτο να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στον πόλεμο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.
Η εκτέλεσή του
Μαζί του εκτελέστηκαν στις 4 περίπου ξημέρωμα Κυριακής, επίσης καταδικασμένοι σε θάνατο με την κατηγορία της συνωμοσίας και της κατασκοπίας, οι Νίκος Μπελογιάννης, Ηλίας Αργυριάδης και Νίκος Καλούμενος, Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο του Γουδί, πίσω από το νοσοκομείο «Σωτηρία», από τις φυλακές της Καλλιθέας, απέναντι από τον «Οίκο Τυφλών», και ο τυφεκισμός τους έγινε με το φως των προβολέων των στρατιωτικών αυτοκινήτων, ενώ τάφηκαν την ίδια μέρα στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών.
 «Οι καταδικασμένοι σε θάνατο Νίκος Μπελογιάννης, Δημήτρης Μπάτσης, Ηλίας Αργυριάδης και Νίκος Καλούμενος πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος. Μία ασυνήθιστη μέρα και ώρα για εκτελέσεις ακόμη και για κείνη την ταραγμένη εποχή;»
«Ούτε οι Γερμανοί δεν μας σκότωναν έτσι.
Περίμεναν το φως της αυγής, για να πεθάνουμε στο φως σαν άνδρες, όπως ζήσαμε.»
Ότι ο Δημήτρης Μπάτσης εκτελέστηκε πλάι στον Νίκο Μπελογιάννη δεν ήταν τυχαίο. Ότι εκτελέστηκε για το βιβλίο του και τις ανακαλύψεις του, ούτε κι αυτό είναι τυχαίο.
Ότι μια γενιά Ελλήνων αγνόησε την ύπαρξη του βιβλίου και τον συγγραφέα του και αυτό δεν ήταν τυχαίο.
Το κατεστημένο της γνωστής φάρας, είχε πολλές και βαριές ενοχές για να μπορέσει να σταθεί στο έργο και στην μεγαλοσύνη του Μπάτση και να αντλήσει από αυτό έστω και λίγα διδάγματα.
Το Μάρτιο του 2010 έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου που αναγέρθηκε στο άλσος «Γουδί», απέναντι από την πρώην σχολή χωροφυλακής και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των τεσσάρων εκτελεσμένων.
 Όποιος θέλει ας ψάξει να βρει ποιος ήταν αυτός ο πατριώτης και μην επικαλεσθείτε την κομματική του ταυτότητα γιατί θα κάνετε ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ!!!
ΑΚΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
 
 
ΣΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ
 
http://www.pierianews.eu/editorial/item/1505-ellada-to-pio-plousio-oikopedo-stin-evropi-alla-kai-ton-kosmo-ypothesi-osmio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters