Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Bίντεο από τα μυστηριώδη πυροσώματα της αβύσσου

Το περιοδικό New Scientist έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ένα μυστηριώδες θαλάσσιο είδος.
Πρόκειται για τα πυροσώματα, ένα είδος οργανισμών για τους οποίους γνωρίζουμε λίγα πράγματα πρώτον επειδή κατά βάση κινούνται σε πολύ μεγάλα βάθη των θαλασσών και δεύτερον επειδή οι ειδικοί δεν γνωρίζουν τις περιοχές που κινούνται ώστε να τα εντοπίσουν και να τα μελετήσουν πιο προσεκτικά.
Ιδιαίτεροι οργανισμοί
Αυτά που γνωρίζουμε για τα πυροσώματα είναι ότι αποτελούνται από ζωοειδείς ασπόνδυλους οργανισμούς και συγκεντρώνονται σε μεγάλους αριθμούς σχηματίζοντας σωληνοειδείς αποικίες. Ο σωλήνας είναι διαφανής, κλειστός από τη μία άκρη και μοιάζει με την απόχη για πεταλούδες.

Το μήκος του σωλήνα μπορεί να κυμαίνεται από λίγα εκατοστά ως πολλά μέτρα. Εχουν εντοπιστεί σωλήνες με μήκος παρόμοιο με αυτό των φαλαινών. Η έκταση της αποικίας – δηλαδή ο αριθμός των οργανισμών – μεταβάλλεται διαρκώς ανάλογα με τη διαθέσιμη τροφή αλλά και τις διαταραχές του φυσικού τους περιβάλλοντος.
Η κοιλότητα του κυλίνδρου αποτελεί, δηλαδή, τον χώρο στον οποίο όλα τα άτομα της αποικίας αποβάλλουν το νερό που χρησιμοποίησαν για τροφικούς και αναπνευστικούς σκοπούς.
Τα πυροσώματα παράγουν φως από ειδικά όργανα το οποίο συνήθως είναι πρασινοκίτρινο αλλά οταν παρεμβάλλονται διάφοροι παράγοντες μπορεί να γίνει κόκκινο, πράσινο ή λευκό.
Το φως είναι ο τρόπος που επικοινωνούν μεταξύ τους οι οργανισμοί της αποικίας αφού δεν διαθέτουν νεύρα ή άλλα όργανα επικοινωνίας.
Εχει διαπιστωθεί επίσης ότι η αναπαραγωγή των οργανισμών που σχηματίζουν τα πυροσώματα γίνεται μέσω κλωνοποίησης γεγονός που επιτρέπει (θεωρητικώς) την αέναη ύπαρξη μιας αποικίας.
Δείτε το βίντεο με τα μυστηριώδη πυροσώματα


Πηγή: Το Βήμα science
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/03/b.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters