Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αποκάλυψη Handelsblatt: Αποσύρoνται ΕΚΤ- ΔΝΤ από την Τρόικα;

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πιστεύει ότι η τρόικα δεν έχει λαμπρό μέλλον και εξετάζει ιδέες για ένα όργανο με περισσότερους δημοκρατικούς ελέγχους...

Η συζήτηση περί αποχώρησης αντανακλά ανησυχίες εντός της ΕΚΤ ότι το ευρείας κλίμακας σχέδιο για την αγορά κρατικών ομολόγων, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε συγκρούσεις συμφερόντων, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Η ΕΚΤ θα επωφεληθεί της ευκαιρίας για να εξέλθει», δήλωσε μια γερμανική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με τη Handelsblatt. Χωρίς να επικαλείται πηγή, η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι πιθανό να εγκαταλείψει σύντομα την τρόικα, αφήνοντας σ' αυτήν μόνο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Handelsblatt προσθέτει πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πιστεύει ότι η τρόικα δεν έχει λαμπρό μέλλον και εξετάζει ιδέες για ένα όργανο με περισσότερους δημοκρατικούς ελέγχους.

Σημειώνεται πως ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Πέδρο Κρούζ Βιλλαλίον (Pedro Cruz Villalón) σε σχετική εισήγησή του για το πρόγραμμα άμεσων νομισματικών συναλλαγών της ΕΚΤ (Outright Monetary Transactions -OMT) στις 14 Ιανουαρίου υποστήριξε πως η ΕΚΤ δεν πρέπει να  συμμετέχει στη τρόικα όσο εφαρμόζει το ΟΜΤ.

«Σε περίπτωση που προχωρήσει η εφαρμογή του προγράμματος OMT, απαιτείται, προκειμένου το πρόγραμμα αυτό να διατηρήσει τον χαρακτήρα του ως μέτρο νομισματικής πολιτικής, η ΕΚΤ να απέχει από κάθε άμεση συμμετοχή στο πρόγραμμα χρηματοδοτικής βοήθειας που εφαρμόζεται στο οικείο κράτος», σημειώνει η σχετική εισήγηση.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρει πως η νέα αριστερή ελληνική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει πως θέλει τον τερματισμό του προγράμματος στήριξης και πως δεν θα συνεργασθεί με τους επιθεωρητές της τρόικας στην Αθήνα.

Χωρίς να επικαλείται πηγή, η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πιθανό να εγκαταλείψει σύντομα την τρόικα, αφήνοντας σ' αυτήν μόνο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/handelsblatt-o.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters