Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΕ 9 ΜΗΝΕΣ


Πολλά φαίνεται πως άλλαξαν στην ζωή -και τον νου- του γνωστού οικονομολόγου, Γιάννη Βαρουφάκη. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφασή του να είναι υποψήφιος βουλευτής όταν τον Απρίλιο του 2014 υποστήριζε ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ βουλευτής γιατί δεν θέλει να... απομυζεί τα λεφτά του Δημοσίου.

Verba volant, scripta manent λέει η αρχαία λατινική παροιμία και αυτό επιβεβαιώνεται πλέον σε καθημερινή βάση καθώς ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο, δεν... ξεγράφεται. Έτσι λοιπόν, ο οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής στην Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βαρουφάκης εμφανίζει μία ανακολουθία στον λόγο και τις ιδέες του.

Η ενασχόλησή του με την πολιτική είχε γίνει θέμα και την Άνοιξη του 2014 ενόψει των ευρωεκλογών, καθώς είχε τεθεί ζήτημα υποψηφιότητάς του με τον ΣΥΡΙΖΑ, μία πρόταση που ο ίδιος είχε απορρίψει. Το... ωραίον της υποθέσεως πάντως είναι οι λόγοι για τους οποίους είχε αρνηθεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα ο οικονομολόγος.


Τότε και συγκεκριμένα στις 17 Απριλίου του 2014, ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο στο Protagon.gr με τίτλο: «Η ανύπαρκτη υποψηφιότητα». Στο κείμενο αυτό εξηγούσε χαρακτηριστικά πως: «Πριν λίγο καιρό, με πήρε στο τηλέφωνο ο Αλέξης Τσίπρας με την τιμητική πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές. Η απάντησή μου ήταν διττή. Ως προς την υποψηφιότητά μου, ήταν αρνητική [...]. Ως προς την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, συμφωνήσαμε ότι είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον, όχι μόνον της χώρας αλλά και της Ευρώπης».


Γιατί όμως αρνήθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ; Ο ίδιος δεν εξηγεί πλήρως στο παρόν άρθρο, αλλά παραθέτει απόσπασμα από παλαιότερο κείμενό του το οποίο χρονολογείται από τις 17 Απριλίου του 2012 με τίτλο: «Γιατί λείπω». Σε εκείνο το κείμενο έγραφε χαρακτηριστικά: «Το φαντάζεστε να κατέβαινα στην πολιτική για να απομυζώ από το πτωχευμένο ελληνικό δημόσιο μισθό ικανό για να συντηρώ την κόρη μου στους αντίποδες; Να έχω, δηλαδή, γίνει κι εγώ ένας βουλευτής, γραφειοκράτης, υπουργός που βασίζεται στα χρήματα του Μνημονίου για να ζει το παιδί του;



Όχι φίλες και φίλοι. Έξω και πάλι έξω. Γιατί αν υπάρχει ένα αγαθό που με κάνει ευτυχισμένο δεν είναι άλλο από το συναίσθημα ότι δεν εξαρτώμαι, δεν φοβάμαι να πω αυτό που πραγματικά πιστεύω. Κι αν χρειάζεται να σας στέλνω τα κείμενά μου από μια βροχερή, μακρινή πολιτεία, απέναντι από έναν μοναχικό διαδηλωτή εκ Μέσης Ανατολής, έτσι θα γίνει».

Ναι οι καιροί αλλάζουν, και οι απόψεις αλλάζουν, αυτό είναι βασικό στοιχείο της φύσης του ανθρώπου. Ωστόσο ο Γιάννης Βαρουφάκης θα κληθεί σε περίπτωση που εκλεγεί βουλευτής να εξηγήσει ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα κάνει προκειμένου να μην απομυζεί τα χρήματα που θα του παρέχει το ελληνικό δημόσιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters