Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ & ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;;;

Goldman Sachs : Στα 18 Δις οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες το τελευταίο 3μηνο !!!

Τότε γιατί χρειάζονται 65 Δις από τον ELA ;;;
Θα τολμήσουν Τσίπρας και Βαρουφάκης να ανοίξουν το μαύρο κουτί του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δηλαδή τον ειδικό λογαριασμό του ΓΛΚ με τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου σε τράπεζες και ΔΕΚΟ ;;;
Θα τολμήσουν να επαναφέρουν σε λειτουργία τον σύνδεσμο των ομολόγων αναφοράς σε κυκλοφορία, στην ιστοσελίδα του ΟΔΔΗΧ ;;;
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Η χρήση του μηχανισμού ELA μπορεί να φθάσει στο 16% του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών.
Στα 3 δισ. εκτιμά ότι θα είναι οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες το Φεβρουάριο η Goldman Sachs, η οποία επισημαίνει ότι το τρίμηνο που θα λήξει στις 28 Φεβρουαρίου οι συνολικές εκροές θα φτάσουν τα 18 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα συνεχίσουν να δέχονται πιέσεις, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επίσημους δανειστές της.
Η ίδια θεωρεί ότι αυτό είναι ένα ανησυχητικό σημάδι για τη σταθερότητα του συστήματος, καθώς θα μπορούσε να αναιρέσει τα αποτελέσματα της μεγάλης αναδιάρθρωσης και κεφαλαιοποίησης του κλάδου.
Οι πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν την πορεία του τραπεζικού κλάδου, καθώς θα μπορούσαν να πλήξουν τα επίπεδα και την πρόσβαση στη ρευστότητα.
Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναθεωρήσει τη στήριξη του ελληνικού κλάδου, τότε θα πρέπει οι αρχές να επιβάλλουν κάποιου είδους κεφαλαιακών ελέγχων, πλήττοντας περαιτέρω την πορεία των τραπεζικών μετοχών, εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιδείνωση της κατάστασης, αναφέρει η Goldman Sachs.

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας σχολιάζει και τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) κατά 5 δισ. ευρώ, στα 65 δισ. ευρώ, εκτιμώντας ότι η εξάρτηση των τραπεζών από τον μηχανισμό θα φθάσει στο 16% του ενεργητικού τους.
Το ανώτατο επίπεδο χρήσης του ELA ήταν στα 124 δισ. ευρώ το 2012, όταν και αντιστοιχούσε σε 28% του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/02/blog-post_99.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters