Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Το ελικοπτεροφόρο Mistral δεν οδεύει σίγουρα σε ρωσικά αλλά πιθανόν σε τουρκικά νερά…

Άλλη μια επιβεβαίωση του pentapostagma.gr, που σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο του , βασιζόμενο στο κινεζικό πρακτορείο mil.news.sina.com. και «αναφερόμενη» πώληση ελληνικού αερόστρωμνου Zubr, από την Ελλάδα στην Κίνα, μίλησε «για πρώτη φορά για ένα ιδιότυπο εμπάργκο όπλων από τις χώρες της ΕΕ-ΝΑΤΟ στην Ρωσία» .

Τώρα καθώς φαίνεται, για το Κρεμλίνο, ήρθε η δική του σειρά, και με αφορμή την μη παράδοση του Mistral, από την Γαλλία, η Ρωσία ανακοινώνει με «όλες τις τιμές» το εμπάργκο κατά οποιουδήποτε δυτικού επιγείου , εναέριου, ή θαλάσσιου οπλικού συστήματος. Και ερωτάμε, υπάρχει περίπτωση να μην ισχύει κάτι τέτοιο και από την πλευρά του ΝΑΤΟ;

Η κατάσταση με την παράδοση των Mistral καταδεικνύει το πολυδαίδαλο, επικίνδυνο, κανάλι της τεχνικής εξάρτησης από μία άλλη χώρα, δήλωσε ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκοζίν , αναφέρει η ιστοσελίδα english.sina.com.

Η γαλλική Γενική Συνομοσπονδία Εργατών (CGT), κάτι σαν την δική μας ΓΣΣΕ, δήλωσε ότι η Γαλλία κινδυνεύει να χάσει τις νέες συμβάσεις ναυπήγησης, μετά την αποτυχία να παραδώσει τα ελικοπτεροφόρα κλάσης Mistral-class στο ρωσικό ναυτικό .

Η Ρωσία θα σταματήσει να αγοράζει ξένο στρατιωτικό εξοπλισμό μετά το περιστατικό με το Mistral, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκοζίν .

«Εμείς δεν πρόκειται να αγοράσουμε ποτέ ξανά, πλέον, ξένο στρατιωτικό εξοπλισμό. Το αποτυχημένο σχέδιο για τα Mistral ήταν ένα καλό παράδειγμα που επιβεβαιώνει τη θέση μας», δήλωσε ο Rogozin.

«Αν χρειαστεί να προασπίσουμε τα δικά μας συμφέροντα ασφαλείας , τότε θα πρέπει να κατασκευάσουμε με δική μας τεχνολογία, όλα τα απαραίτητα οπλικά συστήματα υλοποιώντας τα από μόνοι μας, από την εγχώρια αγορά. Η περίπτωση με το Mistral καταδεικνύει πόσο ευάλωτη είναι η τεχνική εξάρτηση από μια άλλη χώρα», πρόσθεσε Rogozin.

Τον Ιούνιο του 2011, η Ρωσία υπέγραψε σύμβαση ύψους 1,6 δις, δολαρίων με την Γαλλία, για την κατασκευή δύο ελικοπτεροφόρων πλοίων Mistral-class, ένα από τα οποία είχε προγραμματιστεί να παραδοθεί στις 14 Νοεμβρίου. Η μεταφορά δεν πραγματοποιήθηκε , και την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέβαλε εκ νέου την παράδοση του πλοίου στην Ρωσία, επικαλούμενος την κατάσταση στην Ουκρανία ως λόγο για την απόφασή του.

Σύμφωνα με πολλές και ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες, η Τουρκία η οποία καραδοκεί, στο άκουσμα της ακύρωσης παράδοσης του Mistral από την Ρωσία, επιθυμεί να το εντάξει στην δύναμη του δικού της στόλου της . Για να υλοποιήσει το σχέδιο αυτό, η Άγκυρα πιθανόν θα αφήσει να περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα , και αφού συνεννοηθεί με την Ρωσία αρχικά, ότι δεν τρέχει τίποτα, θα θελήσει να προχωρήσει στην αγορά του γαλλικού πλοίου, με το οποίο, θα αποκτήσει πραγματικά ναυτική δύναμη στην Μεσόγειο θάλασσα.

Άλλωστε την κατασκευή ενός παρόμοιου ελικοπτεροφόρου ισπανικής προέλευσης « παζάρευε» το τουρκικό ναυτικό πριν κάποιους μήνες. Περιττό να αναφέρουμε την ποιοτική, γεωστρταηγική και ναυτική αναβάθμιση που θα αποκτήσουν οι Τούρκοι πασάδες με ένα τέτοιας εμβέλειας , και δυνατότητας πλοίο, στην σύνθεση του τουρκικού ΠΝ.

Εάν διαφωνεί κάποιος τον παραπέμπουμε στις προχθεσινές δηλώσεις του Τούρκου ΑΓΕΝ , που ομιλούσε για κυριαρχία στο Αιγαίο , Μαύρη θάλασσα , και ανατολική Μεσόγειο, ταυτόχρονα.!!!

pentapostagma.gr
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/12/mistral.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters