Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Αρχιμιζαδόροι του πλανήτη

Οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα ανώτερα και τα διευθυντικά στελέχη τους είναι οι αρχιμιζαδόροι του πλανήτη, αποκαλύπτει έρευνα-ανάλυση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Ο διεθνής οργανισμός έβαλε στο μικροσκόπιο 427 υποθέσεις δωροδοκίας κρατικών αξιωματούχων 41 χωρών της υφηλίου από ξένες επιχειρήσεις τα τελευταία 15 χρόνια. Κάποια από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε εκπλήσσουν, αφού, αντίθετα με όσα πιστεύει ο πολύς κόσμος, ο ΟΟΣΑ διαπίστωσε ότι:...
■ Οι περισσότερες μίζες δίνονται από τις ξένες επιχειρήσεις στις ανεπτυγμένες και τις πλούσιες χώρες της Δύσης παρά στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
■ Η πλειονότητα τόσο αυτών που τις δίνουν όσο και αυτών που τις παίρνουν προέρχονται επίσης από τις ανεπτυγμένες χώρες.
■ Τα ανώτερα στελέχη των επιχειρήσεων και οι διευθυντές τους όχι μόνο έχουν γνώση αλλά συνήθως εμπλέκονται στις μίζες της εταιρείας τους και
■ Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι κυρίως αυτές που δωροδοκούν. Από τις εταιρείες που πιάστηκαν να δίνουν μίζες -και τους επιβλήθηκαν κυρώσεις- το 60% αυτών ήταν μεγάλες, με περισσότερους από 250 εργαζόμενους.
Το διεθνές λάδωμα
Οπως επισημαίνει η έρευνα, το διεθνές λάδωμα γίνεται κυρίως για τη διασφάλιση συμβάσεων με κρατικές ή ελεγχόμενες από το Δημόσιο επιχειρήσεις μιας χώρας. Στις περιπτώσεις που εξετάστηκαν, το μέσο ύψος μιας μίζας προσέγγισε τα 13,8 εκατ. δολάρια. Ποσό που ισοδυναμεί με το 11% της αξίας της συναλλαγής -μεταξύ επιχειρηματία και Δημοσίου- και με το 34,5% του κέρδους που θα προκύψει από αυτήν. Ο μιζαδόρος δηλαδή θα πρέπει να δαπανήσει κατά μέσο όρο περίπου το 1/3 των κερδών που αναμένει από μια «δουλειά» με το Δημόσιο μιας χώρας προκειμένου να την πάρει.
Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι οι περισσότερες μίζες -περίπου τα 2/3- καταβάλλονται σε 4 μόλις κλάδους: της εξόρυξης (19%), των κατασκευών (15%), των μεταφορών-αποθήκευσης (15%), της επικοινωνίας-πληροφόρησης (10%).
Το σημαντικότερο όμως ίσως είναι ότι από τις 427 διεθνείς υποθέσεις δωροδοκίας που μελέτησε ο ΟΟΣΑ, μόλις το 1/3 αυτών κατέληξαν σε καταδίκες. Αντίθετα, το 69% αυτών διευθετήθηκαν φιλικά μέσω συμφωνιών συμβιβασμού. Συμφωνίες που επί της ουσίας το μόνο που προσφέρουν είναι η διαιώνιση της ατιμωρησίας, η περαιτέρω μεγέθυνση της διαφθοράς και η συνέχιση της στρεβλής αναδιανομής του πλούτου στον κόσμο.
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/12/blog-post_6.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters