Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Η Ρωσία προετοιμάζεται για την κατάρρευση του δολαρίου και του ευρώ

gold (1)Σύμφωνα με πληροφορίες από την κεντρική κυβέρνηση της Μόσχας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών, αύξησαν απότομα την αγορά του χρυσού, από την παγκόσμια αγορά, τους τελευταίους πέντε μήνες, επεκτείνοντας σημαντικά τα αποθέματα  χρυσού της χώρας. Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν  από ειδικούς εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, στην  ιαπωνική οικονομική έκδοση  NIKKEI.
Σύμφωνα με την εφημερίδα , το Ταμείο, στο τέλος  Αυγούστου,  υπολογίζει τα συνολικά αποθέματα χρυσού της Ρωσίας σε 1.112,5 τόνους, 77 τόνους υψηλότερα από τον Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον όγκο  χρυσού που έχει ως αποθεματικό της, η Ρωσία έχει ξεπεράσει την Κίνα (1.054 τόνοι) και την  Ελβετία (1.040 τόνοι). Παράλληλα, το μερίδιο του ευγενούς μετάλλου στα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας αυξήθηκε από 8,3% σε 9,8%.
Μέχρι σήμερα, από  άποψη  ύψους των αποθεμάτων χρυσού παγκοσμίως , η Ρωσία  έρχεται μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες (8.100 τόνοι), την Γερμανία (3.300 τόνοι), την Ιταλία (2450 τόνοι) και την Γαλλία (2435 τόνοι).
Σύμφωνα με δημοσίευση της γερμανικής εφημερίδας  Die Welt, η Ρωσία ασχολείται με την αγορά χρυσού για αρκετά χρόνια, αρχίζοντας από το ξεκίνημα της οικονομικής  κρίσης το 2008. Και αυτό το κάνει  χωρίς πολλή δημοσιότητα.
Τι μπορεί να εξηγήσει μια τέτοια ταχεία αύξηση στη Ρωσία των αποθεμάτων χρυσού της;
Σε προηγούμενες ιστορικές περιόδους, τα κράτη συσσώρευαν χρυσό τις παραμονές κάποιου μεγάλου πολέμου. Σήμερα, ωστόσο, πιστεύεται ότι η Ρωσία πιθανόν να πρόκειται να εμπλακεί μελλοντικά,  με «κάποιον» αντίπαλο  «πολύ σκληρά» . Ο λόγος που πιστεύεται ότι θα συμβεί αυτό είναι, το γεγονός ότι ο χρυσός στην  διεθνή αγορά αναβαίνει συνεχώς τους τελευταίους μήνες, λόγω των   εντάσεων που αφορούν τα γεγονότα στην Ουκρανία, αλλά και τις κυρώσεις της δύσης στην Ρωσία .
Από την άλλη πλευρά, μεγάλες ποσότητες χρυσού και  αρκετά χαμηλή ρευστότητα , μπορεί να χρησιμοποιηθούν  ως  πολύ καλή πρακτική «απάντηση», κατά των κυρώσεων και του εμπάργκο, της δύσης προς  το Κρεμλίνο . Με την πώληση στο μέλλον αποθεμάτων χρυσού  από ένα κράτος αυτό  αντανακλάται άμεσα στην αγορά, και οδηγεί σε χαμηλότερες τιμές.
Αλλά όμως, εάν οι συνθήκες των εξωτερικών περιορισμών σε μια οικονομία είναι δυσμενείς  , και η  χώρα  πρέπει να καταφύγει στην χρήση του  χρυσού, τότε η αξία του αρχίζει να μειώνεται αρκετά γρήγορα.
Ως άμεσο αποτέλεσμα, αυτό θα οδηγήσει στο γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, το κόστος πώλησης του χρυσού, θα πέσει κάτω από το κόστος αγοράς, δημιουργώντας τις άμεσες απώλειες στην οικονομία .
Η ενεργή αγορά χρυσού στην Ρωσία, ξεκίνησε πολύ νωρίτερα της έναρξης της ουκρανικής κρίσης, καθώς και των γεγονότων  στην Ουκρανία, αλλά με την επιβολή  κυρώσεων από την δύση , η όλη διαδικασία επιταχύνθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι το 70% των ρωσικών συναλλαγματικών αποθεμάτων αντιπροσώπευαν έως σήμερα τα δολάρια και τα ευρώ. Κατά συνέπεια, η αύξηση του χρυσού στο σύνολο των αποθεμάτων της  Τράπεζας της Ρωσίας, μειώνει την αξία του δολαρίου και του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, ως παγκόσμια αποθεματικά νομίσματα . Περίπου την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια και η Κίνα, που έχει το μεγαλύτερο   συναλλαγματικό απόθεμα δολαρίων στον κόσμο .
Η μόνη εξήγηση για τέτοιου είδους ενέργειες είναι η απώλεια  εμπιστοσύνης ,από τις  δύο μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις ( Ρωσία και Κίνα ) στο  αμερικανικό νόμισμα. Η πτώση του δολαρίου σαν αποθεματικό νόμισμα,  επιτρέπει την μείωση της εξάρτησης των οικονομιών  των χωρών αυτών, από τις αρνητικές εξελίξεις στις οικονομίες των χωρών της Δύσης, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι στο όλο ζήτημα εξυφαίνονται και παγκόσμια σενάρια «οικονομικής συνομωσίας». Ειδικότερα, όσον αφορά την αντιμετώπιση των διαφόρων «δυνάμεων και  φατριών»  εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, μερικές από τις οποίες δεν ενδιαφέρονται και πάρα πολύ  για ένα ισχυρό δολάριο. Προφανώς, στην πραγματικότητα, ο αντίκτυπος αυτών των συνθηκών σχετικά με την τύχη του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, πιθανόν να είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολικός, αλλά δεν μπορούμε  να τον απορρίψουμε εντελώς. Επιπλέον,  σύμφωνα με την παράδοση, στην Ρωσία γενικά υπάρχει η τάση να πιστεύουν σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, καταλήγει το δημοσίευμα .
Έτσι, στοPentapostagma.gr,  μπορούμε να πούμε ότι ο κύριος λόγος για την αντικατάσταση του δολαρίου και του ευρώ (σε μικρότερο βαθμό) από τον χρυσό , ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, υπαγορεύεται κυρίως από την ρωσική δυσπιστία κατά του αμερικανικού νομίσματος, και την αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική οικονομική και πολιτική κατάσταση των Ηνωμένων Πολιτειών.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters