Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Τον Ιππόδρομο των αρχαίων Ολυμπιακών πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ερευνητές!!

 
Ο χαμένος Ιππόδρομος της αρχαίας Ολυμπίας ίσως εντοπίστηκε από Γερμανούς αρχαιολόγους που εξέτασαν την περιοχή με..
ειδικό ραντάρ.

«Χρησιμοποιώντας μέσα γεωμαγνητικής διερεύνησης, οι πρώτες ξεκάθαρες ενδείξεις για τη θέση του Ιππόδρομου έχουν ανακαλυφθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του προς το πρακτορείο Reuters ο Νόρμπερτ Μούλερ του Πανεπιστημίου του Μάινζ.

Με μήκος ένα χιλιόμετρο, ο Ιππόδρομος ήταν η μεγαλύτερη κατασκευή της αρχαίας Ολυμπίας. Αγνοείται εδώ και πάνω από 1.600 χρόνια, από την εποχή που ο χριστιανός αυτοκράτορας Θεοδόσιος κατήργησε τους Ολυμπιακού Αγώνες.

Τον δεύτερο αιώνα μ.Χ., ο Παυσανίας έγραψε ότι ο Ιππόδρομος βρισκόταν στα ανατολικά του ιερού χώρου. Περιέγραψε μάλιστα πώς τα άρματα συχνά ανατρέπονταν στην κλειστή στροφή της διαδρομής.

Ομάδες Γερμανών αρχαιολόγων συνεχίζουν τις ανασκαφές από το 1875, ωστόσο ο ιππόδρομος παρέμενε κρυμμένος κάτω από μέτρα ξεραμένης λάσπης που κατέβασε ο ποταμός Αλφειός.

Φέτος τον Μάιο, ο Νόρμπερτ Μούλερ και ο Ράινχαρτ Ζενφ του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα άρχισαν για πρώτη φορά να εξετάζουν την κοίτη πλημμυρών του Αλφειού εφαρμόζοντας σύγχρονες γεωμαγνητικές τεχνικές.

Η μακριά, παραλληλόγραμμη δομή που ανακάλυψαν στο υπέδαφος φαίνεται να ταιριάζει με τις αρχαίες αναφορές, αναφέρει η ανακοίνωση.

Στον Ιππόδρομο της Ολυμπίας είχε τρέξει με το άρμα του και ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Νέρωνας, αφού πρώτα δωροδόκησε τους υπεύθυνους ώστε οι Ολυμπιακοί να καθυστερήσουν δύο χρόνια και να συμπέσουν με την περιοδεία του στην Ελλάδα.

Ο διαβόητος αυτοκράτορας ανακηρύχθηκε μάλιστα νικητής της ιπποδρομίας παρόλο που έπεσε από το άρμα του.

Newsroom ΔΟΛ
http://kapistrinews.blogspot.gr/2014/11/blog-post_55.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ Ο ΠΑΡΑΞΗΓΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΑΚΟΣΥΚΟΦΑΝΤΙΜΕΝΟΣ ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΠΟΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ..........
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ;;;;
ΑΡΧΙΚΑ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΣΑΟΥΛ ΜΕΤΑ ΣΑΛΟΣ = ΤΡΕΛΟΣ-ΣΑΛΕΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΤΡΥΠΟΣΕ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΣΥΓΚΛΙΤΟ ΦΛΑΒΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΙ ΟΡΓΑΝΟΣΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΛΕΟΝ ΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡ/ΚΕΣ ΚΑΤΗΧΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!!!!!!!!
ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΡΙΣΤΑ......
ΕΚΤΟΤΕ ΠΗΡΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ-ΤΙΤΛΟ....
ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ!!!!
ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΒΡΑΙΟΧΡΗΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝ ΤΙΜΑ ΔΕΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ............
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΕΤΗΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;;
''ΑΠΙΣΤΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΡΑ ΟΧΙ ΔΟΥΛΟΣ ΑΡΑ ΕΛΛΗΝ''

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters