Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η συμμαχία Ρωσίας και Κίνας απειλεί τα αμερικανικά πετροδολάρια

Οι κολοσσοί  παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου της δύσης,  είναι ολοένα  και πιο ανήσυχοι, διότι η ισορροπία  δυνάμεων στη διεθνή αγορά ενέργειας, μετατοπίζεται συνεχώς προς τα ανατολικά με την εντατικοποίηση της συνεργασίας  Ρωσίας και  Κίνας, αναφέρουν διεθνείς εμπειρογνώμονες του ενεργειακού τομέα . Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, τα συμβόλαια  φυσικού αερίου μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, που έχουν συναφθεί τον Μάιο, ανησυχούν τόσο πολύ την Δύση, που κυριολεκτικά εταιρίες μεγάλου βεληνεκούς  βρίσκονται σε πανικό.
Τέτοια συμφωνία καθώς και μια σειρά από μικρότερες  ενεργειακές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών είχαν να γίνουν από το 2009, τονίζουν ειδικοί της παγκόσμιας αγοράς.
Η καταφανέστατη ενίσχυση των ρωσο-κινεζικών σχέσεων στον τομέα της οικονομίας και της ενέργειας, οφείλονται  σε μεγάλο βαθμό στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αλλά και στην Κίνα που επιθυμεί  διακαώς  να εξασφαλίσει, το  μακροπρόθεσμο  ενεργειακό  εφοδιασμό της, δίνοντας  ένα τέλος στην εποχή της κυριαρχίας του δολαρίου, προωθώντας παράλληλα  το γουάν, ως εναλλακτικό παγκόσμιο  αποθεματικό νόμισμα. Η κατάρρευση των πετροδολαρίων, με την σειρά της, θα οδηγήσει σε βαθιές αλλαγές στην αγορά, οι οποίες θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς για την Αμερική, πιστεύει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Oilprice.com.
Η on line έκδοση αναφέρει μελέτη  του οικονομικού αρθρογράφου Liam Halligan, ο οποίος πιστεύει ότι το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας στην ενεργειακή αγορά, που πλέον θα διεξάγεται σε ρούβλια και γιουάν, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σημαντική απώλεια της δύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων της.
Το οικονομικό σύστημα των πετροδολαρίων  αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Νίξον, όταν ο ίδιος ακύρωσε τον χρυσό ως παγκόσμιο συναλλαγματικό μέσο, υποστηρίζοντας το δολάριο στις συναλλαγές προμήθειας πετρελαίου διεθνώς, θυμίζει η εφημερίδα. Η  Σαουδική Αραβία έχει συμφωνήσει να εκτελεί όλες τις συναλλαγές της  για την προμήθεια  πετρελαίου σε δολάρια, σε αντάλλαγμα την προμήθεια αμερικανικού οπλισμού  και πολιτικής  υποστήριξης από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αργότερα, το ίδιο έπραξαν, με Σαουδαραβική «υπόδειξη»,  και  άλλες χώρες του ΟΠΕΚ.
Όπως αναφέρουμε σε προηγούμενα άρθρα στο Pentapostagma.gr , βρισκόμαστε σε μια εποχή τεράστιων οικονομικών αλλαγών. Η Ρωσία ,  η Κίνα , αλλά και η Ινδία που όλοι την «ξεχνούν», επιθυμούν να υλοποιήσουν το δικό τους οικονομικό  σύστημα. Και τρείς χώρες μαζί αλλάζουν τον οικονομικό χάρτη του κόσμου «μετατοπίζοντας» το παγκόσμιο κέντρο αποφάσεων στην ανατολή. Η δύση χάνει συνεχώς τα ερείσματα της, και ο αποικιοκρατικός κόσμος που είχε δημιουργήσει ή ίδια  «ξύπνησε», και πήρε τα «ηνία» στα χέρια του.  Το δολάριο ως παγκόσμιο συναλλαγματικό μέσο  πνέει τα λοίσθια, ενώ το Γουάν και το Ρούβλι, ακολουθούμενα από τις ινδικές Ρουπίες θα αποτελέσουν τα νέα συναλλαγματικά νομίσματα παγκοσμίως. Αυτός είναι ο νόμος της παγκόσμιοποιημένης αγοράς, που δημιούργησαν οι αμερικανοί πρωτίστως.  Εντύπωση  έκανε μια προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που δεν ήταν κατανοητή . Μιλούσε για το «Μέγα χαρτοβασίλειο της Ανατολής».! Τώρα αποκαλύπτεται πόσο «μπροστά στο μέλλον» βρίσκονται οι άγιοι της εκκλησίας μας.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters