Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Τουρκία να απομακρύνει τα πλοία της από την Κύπρο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την Τουρκία να ‘απομακρύνει αμέσως’ τα πλοία της από τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και  παρότρυνε την Άγκυρα και τη Λευκωσία, να επαναλάβουν τις συνομιλίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων το συντομότερο δυνατό.
Η έκκληση έγινε την Πέμπτη, με την έγκριση ενός ψηφίσματος που εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, εν μέσω της συνεχιζόμενης διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών, για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και πετρελαίου στα ύδατα του νησιού, όπως σημειώνει η τουρκική Χαμπερλέρ.
 
Το ψήφισμα αναφέρει ότι «το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτεί από τα τουρκικά σκάφη που διενεργούν έρευνα στα ύδατα που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου να αποσυρθούν αμέσως».
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέφρασε, επίσης, «σοβαρές ανησυχίες για τις νέες εντάσεις μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της Τουρκίας και κάλεσε τις δύο πλευρές να «επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση για την επίλυση των διαφορών που υπάρχουν».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Τουρκία παραμένει ένας στρατηγικός σύμμαχος  και κάλεσε τις δύο πλευρές «να επαναλάβουν τις συνομιλίες με στόχο την εξεύρεση μια βιώσιμης και ειρηνικής λύσης το συντομότερο δυνατόν».
Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, ο Επίτροπος στις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, Johannes Hahn,  προέτρεψε τις δύο πλευρές να ξεκινήσουν γρήγορα τις συνολικές διαπραγματεύσεις.
«Μια διευθέτηση θα ανοίξει πληρέστερα την γκάμα των επιλογών για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη τρόπο και προς όφελος όλων των Κυπρίων», είπε σύμφωνα με την Haberler.
--
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters