Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ εξελέγη πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ


 
Πανηγυρικά εξελέγη στις Βρυξέλλες, στη θέση του επικεφαλής του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Chairman of the European Union Military Committee-EUMC) ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ που θα υπηρετήσει στη θέση αυτή για τρία χρόνια, εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία, σχεδόν παμψηφεί!
Στις 15 πρώτες ψήφους που καταμετρήθηκαν όλες ήταν του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ, οπότε σταμάτησε η διαδικασία. Προφανώς, ο Ισπανός και ο Φινλανδός ανθυποψήφιος, έλαβαν τουλάχιστον τις ψήφους των χωρών που εκπροσωπούσαν. Τα τελικά αποτελέσματα ήταν τελικά 20 ψήφους για τον στρατηγό Κωσταράκο σε σύνολο 27 ψηφισάντων!
Η θητεία του στρατηγού Κωσταράκου θα ξεκινήσει από τις 6 Νοεμβρίου του 2015. Εξαιτίας της εξέλιξης αυτής, η πιθανότητα παραμονής του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι περισσότερο από ισχυρή. Δεν θα αποτελούσε υπερβολή να υποστηριχτεί, ότι η εκέλιξη αυτή ενισχύει σημαντικά τη διεθνή εικόνα της χώρας μας σε εποχές δύσκολες, συμβάλλοντας επομένων στη συνολική προσπάθεια ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ με τη στρατιωτική – στρατηγική έννοια του όρου (deterrence).
Η Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC), είναι το ανώτατο στρατιωτικό όργανο στο πλαίσιο της Ένωσης και υπάγεται απευθείας στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας (ΕΠΑ), της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η EUMC παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στην ΕΠΑ και στον Ύπατο Εκπρόσωπο, ενώ προΐσταται του Στρατιωτικού Επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η EUMC ιδρύθηκε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2000 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Νίκαιας και αποτελείται από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των ΕΔ των κρατών μελών της ΕΕ, που εκπροσωπούνται σε τακτική βάση από μόνιμους στρατιωτικούς αντιπροσώπους τους στις Βρυξέλλες, οι οποίοι συχνά είναι δύο ή τριών αστέρων στρατηγοί (ή αντίστοιχοι). Αντίστοιχη Στρατιωτική Επιτροπή υπάρχει και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Ο Πρόεδρος (Chairman) της EUMC είναι πρώην Α/ΓΕΕΘΑ ή στρατηγός (ή αντίστοιχος) τεσσάρων αστέρων, ο οποίος εκλέγεται από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των ΕΔ των κρατών μελών και διορίζεται από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τριετή θητεία.
Ο Πρόεδρος είναι ο εκπρόσωπος της EUMC, συμμετέχει στις συνεδριάσεις της ΕΠΑ, κατά περίπτωση και είναι ο στρατιωτικός σύμβουλος του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (HR), καθώς επίσης αποτελεί το σημείο επαφής με τους Επιχειρησιακούς Διοικητές των στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ.

http://www.defence-point.gr/news/?p=116291

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters