Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

"Βουτιά” 5,3% για τον χρυσό και το ασήμι


Ισχυρές απώλειες σημείωσαν την Παρασκευή ο χρυσός και το ασήμι, διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε μετά την απροσδόκητη κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διευρύνει το ρυθμό της νομισματικής χαλάρωσης και στον απόηχο της απόφασης της Federal Reserve να τερματίσει τις αγορές ομολόγων.
 
Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 27 δολάρια ή 2,3% τερματίζοντας στα 1.171,6 δολάρια την ουγγιά τις συναλλαγές της Παρασκευής στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης , ενώ στην εβδομάδα μετρά απώλειες 5,3%. Συνολικά τον Οκτώβριο η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει υποχωρήσει κατά 3,7%, ενώ μέχρι στιγμής φέτος οι απώλειες ανέρχονται στο 3,3%.
 
Το ασήμι Δεκεμβρίου έχασε 31cents τερματίζοντας στα 15.92 δολ. ανά ουγγιά τις συναλλαγές της Παρασκευής.
 
Οι μεγάλες απώλειες για τα δύο πολύτιμα μέταλλα ακολουθούν την άνοδο του δολαρίου σε υψηλό άνω των έξι ετών έναντι του γεν.
 
Η Fed μετά τον τερματισμό και του τρίτου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης εξετάζει το χρονοδιάγραμμα για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της από τα ιστορικά τους χαμηλά.
 
Την ενίσχυση του δολαρίου τροφοδότησαν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Τα στοιχεία έδειξαν ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε 3,5% το γ΄ τρίμηνο, μέγεθος που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.
 
Την ίδια στιγμή η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε επέκταση της νομισματικής της βάσης στα 80 τρισ. γεν ($726 δισ.), έναντι 60 τρισ. με 70 τρισ. γεν στο προηγούμενο guidance.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters