Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Αρπάζουν τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών και ο Μπένι συναινεί να μπει η Αλβανία στην ΕΕ


Οργανωμένη επίθεση εξαφάνισης δέχεται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός από το αλβανικό κράτος και στο πλαίσιο αυτής της... στρατηγικής εντάσσεται και η εκστρατεία πληθυσμιακής αλλοίωσης περιοχών, όπως η Χειμάρρα, όπως και η κατεδάφιση ακινήτων Βορειοηπειρωτών, παρότι έχουν κατασκευασθεί με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και άδειες.

Το τεράστιο αυτό θέμα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός στην Αλβανία έφεραν στη Βουλή έξι βουλευτές με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο, ο οποίος, ενώ γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες, όχι μόνο δεν κάνει τίποτε για να τους προστατεύσει, αλλά αντίθετα συναίνεσε στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την είσοδο της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς κανέναν όρο. Και συγκεκριμένα δεν απαίτησε ως προϋπόθεση του ελληνικού «ναι» την υπογραφή συμφωνίας για την ΑΟΖ -θέμα για το οποίο, ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει η Αλβανία, στη συνέχεια έκανε πίσω-, την εγκατάλειψη των περί «Τσάμηδων» και των διεκδικήσεων τύπου... Τσαμουριάς, τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο και τον τερματισμό του καθεστώτος τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας απέναντί της. Τίποτε από όλα αυτά δεν «πήρε» η Ελλάδα. Έδωσε δωρεάν το εισιτήριο για την ΕΕ στα Τίρανα!
Στην ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης, Ιωάννης Πασχαλίδης, Κώστας Σκρέκας, Γιάννης Καράμπελας και Μακρή - Θεοδώρου Ελένη και ο Μιχάλης Κασσής του ΠΑΣΟΚ, αφού επισημαίνουν ότι η Ελλάδα σταμάτησε το βοήθημα των 300 ευρώ που δινόταν τα τελευταία χρόνια στους υπέργηρους Βορειοηπειρώτες, με αποτέλεσμα την πλήρη εξαθλίωσή τους, αναφέρουν:
«1. Οι περιουσίες των Βορειοηπειρωτών που κρατικοποιήθηκαν (κατασχέθηκαν ουσιαστικά) χωρίς αποζημίωση από το ολοκληρωτικό καθεστώς του Χόντζα (συνέχεια του οποίου στην προς αυτούς συμπεριφορά είναι όλες οι μετά το 1990 αλβανικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με τα όσα μας έχουν καταγγελθεί) δεν αποδόθηκαν στους πραγματικούς αρχικούς ιδιοκτήτες. Αλβανικές Επιτροπές, κατευθυνόμενες από τις εκεί υπηρεσίες, δίνουν επιλεκτικά σε «ημετέρους» Αλβανούς, Κοσοβάρους και Τσάμηδες τις πολύτιμες παραθαλάσσιες και λοιπές μεγάλης αξίας εκτάσεις των ελληνικής καταγωγής κατοίκων της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι εξαναγκάζονται σε απομάκρυνση από τις πατρογονικές τους εστίες. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Χειμάρρας και της γύρω περιοχής, η οποία αλλοιώνεται πληθυσμιακά βάσει σχεδίου κατά τα πρότυπα της εκδιώξεως του ελληνικού πληθυσμού από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης.
2. Τα ακίνητα Βορειοηπειρωτών που κατασκευάστηκαν με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και οικοδομικές άδειες, σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρθηκαν, κατεδαφίζονται αιφνιδιαστικά, χωρίς προειδοποίηση ή αιτιολογία, όπως συνέβη πρόσφατα στο παραδοσιακό Άνω Κεπαρό και συνεχίζεται στον παραθαλάσσιο τουριστικό οικισμό. Αντίθετα, εντελώς παράνομα, χωρίς καμία άδεια, κτίσματα Κοσοβάρων και Τσάμηδων, που μεταφέρονται βάσει σχεδίου από τον Βορρά για την πληθυσμιακή αλλοίωση της Χειμάρρας και της ευρύτερης περιοχής της, αφήνονται ανέπαφα. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του κτίσματος της οικογένειας Γκούμα, που, σύμφωνα με δημόσιες καταγγελίες, απειλείται με κατεδάφιση, χωρίς καμία αιτιολογία, και τούτο λόγω της εχθρότητας τοπικού βουλευτή, ο οποίος ορκίστηκε δημόσια να καταστρέψει οικονομικά κάθε Χειμαρριώτη που δεν απαρνείται την ελληνική καταγωγή του».
Και καταλήγουν, ζητώντας από τον υπουργό Εξωτερικών να απαντήσει:
«Σε ποιες ενέργειες προέβη το ΥΠΕΞ κατά την τελευταία πενταετία για την αποτροπή των ως άνω ανθελληνικών ενεργειών του αλβανικού κράτους και για την προστασία των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών;», ενώ θέτουν και το ερώτημα: «Γιατί η Ελλάδα πρωτοστατεί για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν συμβαίνουν ή υποθάλπονται από το επίσημο κράτος τέτοιες μαφιόζικες και εγκληματικές ενέργειες; Θα θέσει επίσημα τα ζητήματα της ελληνικής μειονότητας στα ευρωπαϊκά όργανα;».
ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Πηγή: www.himara.gr

http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_9254.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters