Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ: ένα φαρμακευτικό μανιτάρι

To Γανόδερμα είναι ένα σκληρό, ξυλώδες μανιτάρι.
Η λατινική λέξη για τα κυρίως φαρμακευτικά είδη, "Lucidum", σημαίνει " λαμπερό" ή "φωτεινό".
Ουσιαστικά, το ίδιο σημαίνει και το όνομα του γένους Ganoderma, το οποίο προκύπτει από τις ελληνικές λέξεις: γανός (=λαμπερός) και η λέξη δέρμα (derma) δηλαδή....

λαμπερό δέρμα.
Τα διάφορα είδη έχουν διαφορετικά χρώματα, τα οποία κυμαίνονται από κίτρινο μέχρι και μαύρο χρώμα, αλλά το πλέον διαδεδομένο του χρώμα είναι το κόκκινο.
Το Γανόδερμα αναπτύσσεται σε μια ευρεία ποικιλία δέντρων, κυρίως φυλλοβόλα δέντρα π.χ. βελανιδιές, ιτιές κ.ά. Μερικές φορές θα αναπτυχθεί και σε κωνοφόρα δέντρα όπως πεύκα και έλατα. Έχει την τάση να ευδοκιμεί σε εύκρατες περιοχές.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Το Γανόδερμα είναι γνωστό ως LingZhi (μανιτάρι της αθανασίας) στην Κίνα και Reishi (δέκα χιλιάδων χρόνων μανιτάρι) στην Ιαπωνία. Η φήμη του βοτάνου είναι ότι ενισχύει την μακροζωία και τονώνει την ζωτικότητα του οργανισμού.
Το Γανόδερμα έχει χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και την Ιαπωνία για τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες χρόνια στην θεραπεία της αδυναμίας και κόπωσης από παρατεταμένη ασθένεια, ως βότανο αντιγήρανσης, για την στεφανιαία νόσο, την ηπατίτιδα, σε νεφρικές νόσους, στην αρθρίτιδα, την υπέρταση, για διαταραχές του ύπνου, του άσθματος και της βρογχίτιδας, και του έλκους.
To Γανόδερμα θα το βρείτε σε ατόφια μορφή (κάψουλες, σκόνη) αλλά και σε ροφήματα (τσάι, σόγια, αλκαλικός καφές)
gano-therapy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters