Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Όχι σε βεβιασμένες ενέργειες στην Ουκρανία»

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν απηύθυνε έκκληση σήμερα προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές «να απόσχουν από κάθε βεβιασμένη ενέργεια και από κάθε φραστική πρόκληση» στην κρίση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία.

Εκφράζοντας την «ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία του» ο Μπαν υπογράμμισε ότι «τα πρόσφατα γεγονότα, κυρίως στην Κριμαία, έχουν οξύνει περαιτέρω την κρίση», αναφερόμενος προφανώς στην ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην αυτόνομη αυτή περιοχή.

Το φιλορωσικό κοινοβούλιο της Κριμαίας έχει προγραμματίσει το δημοψήφισμα αυτό για την ερχόμενη Κυριακή με το ερώτημα αν οι πολίτες επιθυμούν την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία. Η ψηφοφορία αυτή έχει χαρακτηριστεί παράνομη από το Κίεβο και χώρες της Δύσης.

«Ζητώ αμέσως από όλα τα στρατόπεδα να απόσχουν από κάθε βεβιασμένη ενέργεια και από κάθε φραστική πρόκληση» προσέθεσε ο Μπαν.

Προκειμένου να επιλυθεί η κρίση, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση για σεβασμό στην αρχή της ειρηνικής διευθέτησης των συγκρούσεων όπως καταγράφεται στην Χάρτα του ΟΗΕ όπως και «στην ενότητα, την εθνική κυριαρχία και το εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Ζήτησε εντέλει «από τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών στην Ουκρανία θα γίνουν σεβαστά», καθώς και να επιδείξουν «ιδιαίτερη προσοχή στα δικαιώματα και στην προστασία των μειονοτήτων».

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Οργανισμού αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ιβάν Σιμόνοβιτς βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα στο Κίεβο όπου συνάντησε τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ, ανέφερε ο νέος εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς.

Ο Σιμόνοβιτς αναμένεται να επισκεφθεί απόψε το Χάρκοβο ενώ προτίθεται στις επόμενες ημέρες να επισκεφθεί το Λβιβ και τη Συμφερόπολη (στην Κριμαία). Η επίσκεψή του αναμένεται να διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει για μία ακόμη φορά απόψε κεκλεισμένων των θυρών με αντικείμενο την ουκρανική κρίση. Αυτή η άτυπη συνεδρίαση, που έχει ξεκινήσει από τις 21:00 ώρα Ελλάδας, πραγματοποιείται μετά από αίτημα που υπέβαλε η Ουκρανία, της οποίας ο αντιπρόσωπος στα Η.Ε. συμμετέχει στις συζητήσεις.

Πρόκειται για την 5η συνεδρίαση για το ίδιο θέμα σε διάστημα 10 ημερών. Το Συμβούλιο δεν έχει επιτύχει μέχρι στιγμής να υιοθετήσει κοινή στάση στην ουκρανική κρίση. 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3609.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters