Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

1η Απονομή Βραβείων Μπένι

by To Skouliki Tom

Με εντολή Σαμαρά πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου η 1η απονομή των βραβείων της Βουλευτικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, έπειτα από πρόταση που κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πέρασε από τη ....
Βουλή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο θεσμός των βραβείων Μπένι, όπως ονομάστηκαν προς τιμήν του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, έγινε αποδέκτης έντονης κριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας του προκλητικά υψηλού κόστους της εκδήλωσης εν καιρώ κρίσης, αλλά τελικά ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε να συμμετάσχει, γιατί είναι πολύ σταθερός στις απόψεις του και φοβήθηκε μήπως τον πουν αντισυστημικό.

Οικοδέσποινα των βραβείων Μπένι ήταν η βαφτισιμιά του Τέως, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, που προσφέρει πάντα άφθονο γέλιο με τις ατάκες της, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς την πλαισίωσαν και οι 58 που παράτησαν πρόσφατα την πολιτική και από τότε πάνε όπου τους πάει το ρεύμα. Κάτι σαν τα ψόφια ψάρια δηλαδή.

 
Η τελετή ξεκίνησε με έναν μονόλογο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που έψαλε το "Πάτερ Ημών" και το "Πιστεύω" ζητώντας από τον Θεό να ευλογήσει τα βραβεία, ενώ στη συνέχεια μοίρασε στους παρευρισκόμενους νηστίσιμες πίτσες πεπερόνι φτιαγμένες με τη μυστική συνταγή που χρησιμοποιούσε στην πιτσαρία-που-έσκιζε στην Αμερική.

Κατόπιν, τη θέση του Αντώνη Σαμαρά στη σκηνή πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που μίλησε επί 4 ώρες για το κυβερνητικό έργο που έχει προσφέρει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, δεχόμενος το θερμό χειροκρότημα του Σπύρου Λάτση και των 5 τελευταίων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν στην αίθουσα.

 
Ακολούθησε selfie του Άδωνι Γεωργιάδη με το υπουργικό συμβούλιο που ανέβηκε αμέσως στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, στην οποία προσπάθησε να χωθεί βίαια και ο Φώτης Κουβέλης αλλά τελευταία στιγμή τον πάτησε στον αστράγαλο ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγάζοντάς τον εκτός πλάνου.

Καλύτερη Ταινία για το 2013 αναδείχθηκε το "Success Story" της Νέας Δημοκρατίας που βραβεύτηκε και με το Μπένι Πρωτότυπου Σεναρίου για την ατάκα του Πρωθυπουργού "Γαμώ το κεφάλι μου, μαλάκα" στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το καλοκαίρι που μας πέρασε, ενώ αριθμητικά υπερίσχυσε το "Πρωτογενές Πλεόνασμα" του Γιάννη Στουρνάρα με 7 Μπένι, ανάμεσά τους κι αυτά της Καλύτερης Ταινίας Επιστημονικής Φαντασίας και Ανύπαρκτου Σεναρίου.



Στην Ελληνική Αστυνομία απονεμήθηκε το Μπένι Καλύτερων Οπτικών Εφέ για το πετυχημένο photoshop στις φωτογραφίες των συλληφθέντων από το Βελβεντό που έδωσε στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο του 2013, ενώ η Ελληνική Δικαιοσύνη απέσπασε το βραβείο Ανεξαρτησίας για τις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που έγιναν κατόπιν εντολής Σαμαρά και το βραβείο Δίκαιης Μεταχείρισης για την επιβολή ποινής κάθειρξης 25 ετών στον αναρχικό Τάσο Θεοφίλου χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Στις ερμηνευτικές κατηγορίες μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το Mega που πέτυχε το 2 στα 2 με τη βράβευση του Γιάννη Πρετεντέρη και της Όλγας Τρέμη στον Α' Ανδρικό και Α' Γυναικείο Ρόλο αντίστοιχα για τη συνεισφορά τους στην κυβερνητική προπαγάνδα, ενώ με το Μπένι Καλύτερου Κωμικού βραβεύτηκε ο Γιώργος Αυτιάς για τον χαρακτήρα του Γλίτσα που υποδύεται καθημερινά στο πρωινό του ΣΚΑΪ, αφήνοντας εκτός τον Άδωνι Γεωργιάδη που ήταν το μεγάλο φαβορί για το ρόλο του ψυχασθενή Υπουργού Υγείας στην κωμωδία "Θέλω Το Πακέτο Με Τους Αρχαίους Έλληνες Συγγραφείς".

Ανατροπή σημειώθηκε στην κατηγορία Καλύτερης Ομοφυλόφιλης Υποψηφιότητας για τον Δήμο Αθηνών, με τον Ηλία Κασιδιάρη να κλέβει κυριολεκτικά το βραβείο μέσα από τα χέρια του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Νικήτα Κακλαμάνη και να αποκαλύπτει μπροστά σε όλους ότι είναι Νιγηριανός και ψωνίζεται για 10 ευρώ τις νύχτες στη Συγγρού.

Θριαμβευτής έφυγε από την εκδήλωση και ο Αλέξης Τσίπρας που απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου Ομιλιών Του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και το βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για τις ομιλίες σε σπαστά αγγλικά που δίνει όποτε τον καλούν στο εξωτερικό.

Μεγάλη μάχη δόθηκε στην κατηγορία Καλύτερης Κωμωδίας όπου συμμετείχε η Κυβέρνηση Σαμαρά με πληθώρα ταινιών όπως το "Δε θα υπάρξουν νέα μέτρα", "Το 2014 θα είναι χρονιά ανάκαμψης" και το "Βλέπουμε φως στο τέρμα του τούνελ", ενώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατέβηκε με τις ταινίες "Θα σκίσουμε το μνημόνιο", "Θα φορολογήσουμε τον πλούτο" και "Θα συγκρουστούμε με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα" αλλά τελικά το βραβείο πήγε στον Αντώνη Σαμαρά και την ταινία "Δε θα ξαναγυρίσω στη Νέα Δημοκρατία ακόμα κι αν με καλέσουν σαν αρχηγό" που έσπασε τα ταμεία και συγκίνησε τους κριτικούς κινηματογράφου ανά τον πλανήτη.

 
Τα πνεύματα στο Μέγαρο Μαξίμου οξύνθηκαν όταν στην αίθουσα εισέβαλε ξαφνικά ο Γιώργος Καμίνης με μια ομάδα Ατενίστας κρατώντας πλακάτ που έγραφαν "ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ" διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή των Ρώσων στην Κριμαία, αλλά τελικά τον ηρέμησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που τον διαβεβαίωσε ότι, μετά την επίσκεψή του στο Κίεβο, ο Πούτιν, φοβούμενος ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση της Ελλάδας στην Ουκρανία, παρέδωσε τα όπλα και άρχισε να πλέκει πουλόβερ για τα δέντρα της Κόκκινης Πλατείας.

Ως Καλύτερη Ταινία Ελάχιστου Μήκους επελέγη η "Κίνηση των 58", ενώ ο Φώτης Κουβέλης έφυγε από την εκδήλωση με το βραβείο του Μεγαλύτερου Κομπάρσου Όλων Των Εποχών για τη συμμετοχή του στην περσινή τρικομματική κυβέρνηση, αφήνοντας με άδεια χέρια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια που θεωρούνταν από πολλούς το μεγάλο φαβορί για το βραβείο.

Το Μπένι Σκηνοθεσίας πήγε, όπως αναμενόταν, στην ΕΥΠ για την εξαιρετική σκηνοθεσία στο βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού ο οποίος απέσπασε το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου και Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη για την εντυπωσιακή άνεση και ευφράδεια που παρουσίασε μπροστά στην κάμερα.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Σταύρο Θεοδωράκη που απέσπασε το Μπένι Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Πολιτικού Με Το Χειρότερο Όνομα Κόμματος Στην Ιστορία για "Το Ποτάμι", καθώς και στον Γρηγόρη Βαλλιανάτο που με το ντοκιμαντέρ "ΑθήναΔιαμαντόπετρα" κέρδισε τον "Γατουλογαμούλη" του Πέτρου Τατσόπουλου στην κατηγορία της Καλύτερης Τσόντας.

Τέλος, για τη συνολική του προσφορά στην ελληνική πολιτική βραβεύτηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος που δεν κατάφερε να παραστεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να πάρει το βραβείο του αλλά δεν πειράζει, αφού θα έχει την ευκαιρία να το παραλάβει από τα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον οποίο θα μοιράζεται πολύ σύντομα το ίδιο κελί στις φυλακές Κορυδαλλού.

http://thethreemooges.blogspot.gr/ 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/03/1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters