Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Το εγκληματικό διπλό παιχνίδι της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή


Σε ένα διπλό "παιχνίδι" φαίνεται πως αποφάσισε να μπει η τουρκική κυβέρνηση, μετά στην σωρεία αποδείξεων της ενεργούς συμμετοχής της στην στήριξη των ισλαμιστών φονταμενταλιστών αλλά και των οργανωμένων ομάδων της Αλ Κάιντα που τα τελευταία δύο χρόνια επιδίδονται σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μέσα από μία πρωτοφανή σε έκταση εγκληματική επίθεση με σφαγές αμάχων και δη χριστιανών της Συρίας.

 
Έτσι, σε μία κίνηση ακόμη εντυπωσιασμού (προηγήθηκαν κάποιες "επιθέσεις" του τουρκικού στρατού κατά θέσεων ισλαμιστών στην Συρία), η κυβέρνηση Ερντογάν φαίνεται πως θέλει να εμφανισθεί ως εμποδίζουσα την διακίνηση των ισλαμιστών τζιχαντιστών μεταξύ Συρίας και Τουρκίας. Και αυτή την προσχηματική κίνηση την κάνει με την μεταφορά ενός μικρού αριθμού ειδικών τεθωρακισμένων οχημάτων του τουρκικού στρατού, τα οποία έχουν την δυνατότητα να "βλέπουν" μέσα στο σκοτάδι με θερμικές κάμερες. Αυτά τα οχήματα στάλθηκαν σε τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στα σύνορα με την Συρία, προκειμένου να αυξηθεί έτσι η "επιτήρηση" των τουρκο-συριακών συνόρων.

Διαβάζουμε, λοιπόν, στην τουρκική εφημερίδα Haber:
"Πραγματοποιήθηκε μεταφορά θωρακισμένων οχημάτων τύπου Κόμπρα προς τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας στην πόλη Νουσαϊμπίν του νομού Μάρντιν.
Το τρένο που έφτασε βραδινές ώρες στη Νουσαϊμπίν του νομού Μάρντιν, φάνηκε ότι μετέφερε θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα. Φάνηκε ότι τα οχήματα που έστειλαν οι Τ.Ε.Δ. στις συνοριακές μονάδες είναι τα επονομαζόμενα Κόμπρα που είναι θωρακισμένα και φέρουν θερμική κάμερα. Έγινε γνωστό πως εκεί 15 οχήματα τα κατέβασαν και μετά μεταφέρθηκαν σε συνοριακές μονάδες".
Την ίδια στιγμή, όμως, η τουρκική κυβέρνηση αρεσκόμενη να παίζει σε "διπλό ταμπλό", μεταφέρει μέσω της ΜΙΤ (τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών) οπλικά συστήματα και γενικότερα στρατιωτικό εξοπλισμό στους ισλαμιστές τζιχαντιστές της Συρίας. Η μεταφορά του στρατιωτικού υλικού έχει αποτελέσει και σημείο τριβής μεταξύ της Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία απαίτησε τον μη έλεγχο των φορτηγών μέσω των οποίων η Τουρκία τροφοδοτεί με στρατιωτικό υλικό τους ισλαμιστές που πολεμούν κατά του Άσαντ. 
Σύμφωνα, μάλιστα, με καταγγελίες της τουρκικής Δικαιοσύνης, τα φορτηγά αυτά μεταφέρουν εκτός από πολεμικό υλικό και χρήματα, με τα οποία προφανώς πληρώνονται οι "στρατιώτες του Αλλάχ" (τζιχαντιστές).

Διαβάζουμε στην τουρκική εφημερίδα "Ταράφ":
"Ο πρόεδρος του κόμματος DSP Μασούμ Τουρκέρ δήλωσε πως στα σταματηθέντα TIR της ΜΙΤ στα Άδανα, υπήρχαν δολάρια. Και ότι η καταγγελία είχε γίνει από την Ιντερπόλ.
Ο Μασούμ Τουρκέρ-πρόεδρος του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ανέφερε πως μέσα στα φορτηγά TΙR που σταματήθηκαν μετά από καταγγελία υπήρχαν δολάρια. Ο Τουρκέρ πρόσθεσε πως την καταγγελία την έκανε η Ιντερπόλ και ότι ¨Εάν αποδειχτεί πως αυτά τα όπλα και τα χρήματα πήγαιναν στην Αλ Κάιντα επιφέρει την εκδίκαση του πρωθυπουργού της χώρας στην Χάγη για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας¨.
Ο Τουρκέρ προέβη σε δηλώσεις κατά την διάρκεια της παρουσίασης υποψηφίων του κόμματος του στο Εσκισεχίρ. Ο Τουρκέρ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Ερντογάν και έκανε χρήση ενδιαφέρουσων φράσεων σχετικά με τα TIR που τα σταμάτησαν μετά από καταγγελία, ενώ αυτά πήγαιναν από την Τουρκία προς την Συρία. Ο Τουρκέρ υποστήριξε πως στα φορτηγά TIR υπήρχαν δολάρια κάτι που ήταν εν γνώσει των ΗΠΑ και ότι η καταγγελία έγινε μέσω της Ιντερπόλ. 
Ο Τουρκέρ δήλωσε τα εξής: ¨Μέσα στα υλικά βοήθειας υπήρχαν δολάρια, μετέφεραν δολάρια. Τα δολάρια αυτά πάνε στην Συρία, πάνε στην Αλ Κάιντα. Αλλά τμήμα αυτών των δολαρίων δεν πάνε στην Αλ Κάιντα αλλά σε μια άλλη απαγορευμένη χώρα. Τα χρήματα μεταφέρονται εν γνώσει του πρωθυπουργού.
Υπάρχει η Ερυθρά Ημισέληνος. Αυτή είναι που πρέπει να μεταφέρει υλικά αλλά εδώ τα μεταφέρει η ΜΙΤ. Και φαίνεται πως τις καταγγελίες δεν τις κάνει η κοινότητα Γκιουλέν όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός αλλά η ίδια η Ιντερπόλ".
Τα συμπεράσματα σχετικά με τον εγκληματικό τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση Ερντογάν, μέσα από τις συγκεκριμένες δημοσιεύσεις, είναι απολύτως σαφή και επαναλαμβάνουν -δυστυχώς για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής- την ήδη υπάρχουσα διαπίστωση, του φρικτού ρόλου του ίδιου του Ερντογάν και της κυβέρνησής του, απέναντι στον λαό της Συρίας. Δυστυχώς, παρά την όποια πολιτική και οικονομική κρίση υπάρχει στο εσωτερικό της Τουρκίας, τίποτε δεν έχει αλλάξει ως προς τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. 
Η δε διεθνής κοινότητα (ιδιαίτερα τα ισχυρά κράτη της Δύσης) διατηρεί μία ένοχη σιωπή για τα όσα συμβαίνουν στη Συρία και ιδιαίτερα για τον ρόλο της Τουρκίας σε αυτά. Και αυτή η στάση του "πολιτισμένου" δυτικού κόσμου, αποδεικνύει πως τελικά ο "πολιτισμός" είναι λέξη που δεν χάνει απλώς την έννοιά της, αλλά διασύρεται από τα γεωπολιτικά και γεωοικονομικά συμφέροντα των ισχυρών, οι οποίοι γίνονται συνεργοί σε μία σειρά εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, στα οποία πρωτεύοντα ρόλο έχει ο ίδιος ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του.

http://kostasxan.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1028.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters