Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΜΠΑΜΙΑΣ & Η ΣΚΡΟΦΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ & ΒΟΥΤΑΝΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΝΕΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΟΠΛΟΥΣ - ΒΑΛΤΟΥΣ "ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ" ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στο Κίεβο
Νέες μάχες ξέσπασαν στο κέντρο του Κιέβου, θρυμματίζοντας την εκεχειρία που είχε κηρυχθεί από τον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, καθώς συναντιόταν με ευρωπαίους υπουργούς οι οποίοι του ζητούν να συμβιβαστεί με τους φιλοευρωπαίους αντιπάλους του. Ένας φωτογράφος του Ρόιτερς είδε 21 πτώματα πολιτών στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν), μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο όπου ο πρόεδρος συναντιόταν με την αντιπροσωπεία της ΕΕ, αφού οι διαδηλωτές που εδώ και σχεδόν τρεις μήνες έχουν καταλάβει την περιοχή....
εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες από τα λιθόστρωτα για να διώξουν από την πλατεία τις αστυνομικές μονάδες καταστολής.
Η τηλεόραση έδειξε ακτιβιστές που φορούσαν στολές μάχης να απομακρύνουν από την πλατεία μερικούς συλληφθέντες αστυνομικούς με στολές.
Δημοσιογράφοι λένε πως στους τοίχους και τα παράθυρα του ξενοδοχείου που δεσπόζει στην πλατεία υπάρχουν τρύπες από σφαίρες. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για χρήση πραγματικών σφαιρών.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι νεκροί στο Κίεβο είναι τουλάχιστον 25. Το πρωί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πυροβολισμοί με πραγματικές σφαίρες ρίχτηκαν από τον κλοιό της αστυνομίας και από τις στέγες των πολυκατοικιών που περιβάλλουν την Μαϊντάν.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι οι νεκροί σήμερα ανέρχονται σε 7, εκ των οποίων οι δύο είναι αστυνομικοί.

Από την προεδρία ανακοινώθηκε πως δεκάδες αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί. Συνολικά οι νεκροί από την Τρίτη στο Κίεβο είναι τουλάχιστον 53, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τουλάχιστον 51, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τους κατοίκους του Κιέβου να μην βγουν από τα σπίτια τους και να μην μεταβούν στο κέντρο της πόλης.

"Αυτή τη στιγμή, είναι καλύτερα να περιοριστούν οι μετακινήσεις με ιδιωτικά αυτοκίνητα και οι πολίτες να μην βγαίνουν στο δρόμο. Υπάρχουν άνθρωποι οπλισμένοι με επιθετικές διαθέσεις στους δρόμους του Κιέβου", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Κιέβου ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το κόμμα του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς για να διαμαρτυρηθεί κατά "του λουτρού αίματος και της αδελφοκτόνας σύγκρουσης".

"Είμαι έτοιμος να κάνω τα πάντα για να σταματήσω την αδελφοκτόνα σύγκρουση και το λουτρό αίματος στην καρδιά της Ουκρανίας, στην πλατεία της Ανεξαρτησίας. Η ανθρώπινη ζωή πρέπει να είναι η ανώτερη αξία στη χώρα μας και τίποτε δεν πρέπει να αντιφάσκει μ' αυτή την αρχή", δήλωσε ο δήμαρχος Βολόντιμιρ Μακαϊένκο προσθέτοντας ότι εγκαταλείπει το κυβερνών Κόμμα των Περιφερειών.

Κρίσιμη συνάντηση

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας, πρόκειται να δώσουν αναφορά αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες στους ομολόγους τους της ΕΕ.

Θα αποφασίσουν για ενδεχόμενες στοχευμένες κυρώσεις σε βάρος αυτών που θεωρούν υπεύθυνους για την αιματοχυσία.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην Ουκρανία μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Έλληνας πρέσβης στο Κίεβο, Βασίλης Παπαδόπουλος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, κάποιοι Ουκρανοί αθλητές θα αποχωρήσουν από το Σότσι εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων στη χώρα τους.

Η στάση της Μόσχας

Η Ρωσία επέκρινε τα μέτρα της Ευρώπης και των ΗΠΑ λέγοντας ότι απλώς θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς δήλωσε πως οι απειλές για κυρώσεις είναι "ανάρμοστες" και το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να επιδεινώσουν τη σύγκρουση ανάμεσα στην ουκρανική κυβέρνηση και τους αντιπάλους της.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, από τη Βαγδάτη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, παρομοίασε τις κυρώσεις με εκβιασμό και κατηγόρησε ριζοσπαστικές δυνάμεις ότι θέλουν να υποκινήσουν έναν εμφύλιο στην Ουκρανία.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε πως η Μόσχα υποστηρίζει τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και την αντιπολίτευση για να διευθετηθεί "η κρίση και να καταπολεμηθούν από κοινού εξτρεμιστικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις που επιχειρούν να υποκινήσουν έναν εμφύλιο πόλεμο".

Η Βρετανία κάλεσε στο Φόρεϊν Όφις τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Λονδίνο και του ζήτησε να σταματήσει η βία, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1998.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters