Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Όποιος δεν πληρώνει δάνειο, του παίρνει το σπίτι η τράπεζα και θα πληρώνει ενοίκιο!

Σοκ και δέος αναμένεται να προκαλέσει η πρόταση που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στους τροϊκανούς για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς. Συγκεκριμένα...
το σχέδιο της πρότασης που έχει συνταχθεί και θα δοθεί αύριο στον Πολ Τόμσεν και την… παρέα του, προβλέπει πρωτόγνωρες για την ελληνική κοινωνία προτάσεις.

Καταρχήν, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες οι δανειολήπτες, σε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν το χρέος τους και σε αυτούς που αδυνατούν.

Αυτοί που αποδεδειγμένα μπορούν να αποπληρώνουν κανονικά τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου, αφορά περίπου 250.000 δανειολήπτες, προτείνεται να υποστούν κούρεμα μέχρι και 30%, αρκεί να είναι συνεπείς σε βάθος 10ετίας.

Όσοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειό τους, προτείνεται να παίρνει στην κατοχή της το σπίτι η τράπεζα και να δίνει ο δανειολήπτης ενοίκιο, αλλά μικρότερο τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με τα ενοίκια της ευρύτερης περιοχής.

Όλα τα παραπάνω δεν ήρθαν… ουρανοκατέβατα, απλά ισχύει στην Ισπανία, μία χώρα που επλήγη πάρα πολύ από παρόμοιες καταστάσεις με απλήρωτα στεγαστικά δάνεια και πλειστηριασμούς.

Επιπροσθέτως, η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να προτείνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας των αδυνάτων, αλλά μόνο για ένα χρόνο. Βέβαια, θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια που σύμφωνα με πληροφορίες, θα προστατεύεται η κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ και εισόδημα που δεν θα ξεπερνάει τις 24.000 ευρώ. Αν αρνηθεί η τρόικα, τότε το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου που λογικά θα πρέπει να κλείσει η Βουλή για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα πρέπει να νομοθετηθεί μονομερώς, δηλαδή από την ελληνική κυβέρνηση χωρίς να αποφασίζει η τρόικα.

Ένα ακόμα θέμα που θέλει η ελληνική κυβέρνηση να κλείσει, είναι το θέμα των κατασχέσεων στις καταθέσεις, σε διάστημα δυο εβδομάδων από τη βεβαίωση της οφειλής. Αυτό που θέλει να πετύχει ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας είναι να μην μπορούν να κατασχέσουν οι τράπεζες μισθούς και συντάξεις μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ. Δεν υπάρχει όμως τίποτα που να έχει προβλεφθεί για το ενδεχόμενο που έχει κάποιες καταθέσεις αυτός που θα χρωστάει, γιατί πρόσφατα βγήκαν στη δημοσιότητα κατασχέσεις ακόμα και για κατάθεση στην τράπεζα του ποσού των 1 ευρώ!
avriani.makedonias.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2271.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters