Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

H «Πολιορκία» των ελληνικών τραπεζών

«Πολιορκία» των ελληνικών τραπεζών πραγματοποιείται τις τελευταίες μέρες από εξειδικευμένα funds που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις ΗΠΑ. Αυτό γίνεται προκειμένου να «αγοράσουν» κόκκινα δάνεια σε εξευτελιστικές τιμές. 
 
 

Η δυσχερής θέση που βρίσκονται οι τράπεζες και η αναγκαστική στάση πληρωμών από πολλούς δανειολήπτες δίνει την ευκαιρία στους ξένους οίκους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να επιχειρήσουν να πάρουν δανειστικά συμβόλαια και να διεκδικήσουν την αποπληρωμή του χρέους από τους δανειολήπτες.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδικασία τιτλοποίησης δανείων που σε προγενέστερες καλές εποχές διευκόλυνε τις τράπεζες, μιας και με αυτό τον τρόπο αντλούσαν ρευστότητα. Πλέον αυτή η τακτική-που ακολουθείται σε μεγάλο βαθμό στην αμερικανική αγορά- προσφέρει ελάχιστα στις «πωλήτριες» τράπεζες, οι οποίες έτσι κι αλλιώς έχουν διαγράψει πολλά από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ απειλεί να εξελιχθεί σε μια… κόλαση για τους δανειολήπτες.
 Τα ξένα funds «σκοτώνουν» τις τιμές των δανείων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες προσέρχονται στις τράπεζες προτείνοντας την αγορά κόκκινων καταναλωτικών δανείων προς 10 σεντς για κάθε ευρώ του δανείου. Για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά, επιχειρηματικά και δάνεια σε ξενοδοχεία που όλα καλύπτονται από εγγυήσεις (ενυπόθηκα) το τίμημα κυμαίνεται στα 30-35 σεντς ανά ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι προ της κρίσης και της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των κόκκινων δανείων οι ίδιοι οίκοι προσέφεραν 30-35 σεντς για τα καταναλωτικά δάνεια, ενώ για τα ενυπόθηκα δάνεια έδιναν έως 60 και 65 σεντς. Οι τραπεζίτες αλλά και η κυβέρνηση είναι επιφυλακτικοί έως και αρνητικοί στην πώληση τέτοιων δανείων στα επιθετικά funds.
Υπάρχει φόβος κατά κύριο λόγο για της κοινωνικές συνέπειες που θα υπάρξουν, δεδομένου ότι στο κυνήγι για την είσπραξη των κόκκινων δανείων οι οίκοι αυτοί χρησιμοποιούν εκβιαστικές μεθόδους, είναι άκρως πιεστικοί και με πλειάδα δικηγόρων χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. Άλλωστε η τακτική τους είναι λίγο έως πολύ γνωστή. Με απειλές και κατασχέσεις πιέζουν και τελικά καταφέρνουν να πάρουν πίσω πολλά ποσά πολλαπλάσια από αυτά που διέθεσαν στην τράπεζα για την αγορά του δανειστικού συμβολαίου. Σημειώνεται ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ξεπερνούν τα 65 δισ. ευρώ. Σε καθυστέρηση βρίσκεται το 42,4% των καταναλωτικών δανείων, το 23% των στεγαστικών και πάνω από το 27% των επιχειρηματικών δανείων. Πρόκειται για τεράστια ποσά που διογκώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας αποπληρωμής. Οι τράπεζες αναγκάζονται να προχωρούν σε όλο και υψηλότερες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια.

http://www.banksnews.gr/index.php/top-story/22071-v

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters