Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Κατάγεται η Ανθρωπότητα από την Εδέμ της Μεσοποταμίας ή από την Αφρική; Εξελικτική Δημιουργία







Κατάγεται η Ανθρωπότητα από την Εδέμ της Μεσοποταμίας ή από την Αφρική;

Εξελικτική Δημιουργία

Παρά την πεποίθηση όσων παρερμηνεύουν την Αγία Γραφή, ότι δήθεν ο Μεσοποτάμιος Αδάμ, εκτός απόΥποστατική Αρχή της ανθρωπότητας, ήταν επίσης και ο βιολογικός πρωτόπλαστος από τον οποίο προήλθε η ανθρωπότητα, η σύγχρονη γενετική, (όπως και η παλαιοντολογία), έχει ΗΔΗ αποδείξει, ότι η ανθρωπότητα ξεκίνησε από την Αφρική, χιλιάδες χρόνια πριν από τον Αδάμ. Ακόμα και η μέτρηση των κρανίων, δίνει μία ξεχωριστή γραμμή απόδειξης για την καταγωγή μας. Εκτός από τις αποδείξεις που έχουμε παρουσιάσει σε άλλο μας άρθρο, δείτε τις αποδείξεις και από ένα ξεχωριστό πρόγραμμα έρευνας:
.
Πού μπερδεύονται οι Δημιουργιστές


Η πεποίθηση όσων διαβάζουν την Αγία Γραφή με προχειρότητα, ή όσων προσκολλούνται σε ερμηνείες με βάση αρχαίες επιστημονικές υποθέσεις, ή αγνοώντας τις ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης, είναι ότι ο πρώτος άνθρωπος και στον βιολογικό τομέα, (εκτός από τον πνευματικό), ήταν ο Αδάμ. Και επειδή ο Αδάμ έζησε στη Μεσοποταμία, όπως σαφώς μας το αναφέρει η Αγία Γραφή, πιστεύουν ότι εκεί δημιουργήθηκε και βιολογικά, ο πρώτος άνθρωπος. Και μια και ο Αδάμ έζησε πριν από 7.500 χρόνια, (το 5.500 π.Χ.), θεωρούν ότι τότε δημιουργήθηκε και η ανθρωπότητα. Μάλιστα με βάση το Εβραϊκό κείμενο, οι Προτεστάντες υπολογίζουν τον Αδάμ στο 4.000 π.Χ., και δίνουν στην ανθρωπότητα μόνο 6.000 χρόνια ιστορίας!
Σε άλλο σχετικό μας άρθρο, δείξαμε με σαφήνεια όλα εκείνα τα στοιχεία, που δείχνουν ότι ο Αδάμ έζησε πράγματι στη Μεσοποταμία, το 5.500 π.Χ. Και είναι πράγματι ο Αδάμ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ μας πατέρας, και βιολογικός πατέρας ενός μεγάλου μέρους της ανθρωπότητας. Όμως, ως προς τη βιολογική καταγωγή ΟΛΗΣ της ανθρωπότητας, οι Δημιουργιστές κάνουν λάθος. Πλανώνται μη γνωρίζοντας ούτε την Αγία Γραφή, ούτε την επιστήμη!


Τι συνέβη στην πραγματικότητα;
Στην πραγματικότητα το δικό μας είδος ανθρώπου, (επειδή υπήρξαν και άλλα), δημιουργήθηκε από τον Θεό στην Αφρική, και όχι στη Μεσοποταμία. Και αυτό ως τώρα, το έδειχναν οι Παλαιοντολόγοι, από τα απολιθώματα ανθρώπων σαν κι εμάς που βρέθηκαν στην Αφρική, άνω των 100.000 ετών πριν, και άλλων τύπων ανθρώπου διαφορετικών από εμάς, πολύ αρχαιοτέρων. Πρόσφατα όμως, η Γενετική μπήκε στο παιχνίδι με ακόμα ισχυρότερα ντοκουμέντα, και απέδειξε οριστικά και αμετάκλητα την καταγωγή μας από την Αφρική!
Η διαδικασία της Εξέλιξης, κατευθύνθηκε από τον Θεό να διαμορφώσει τον πρώτο Χόμο Σάπιενς Σάπιενς στην Αφρικανική Ήπειρο, πάνω από 120.000 χρόνια πριν, (όπως γνωρίζουμε από τα απολιθώματά του). Από εκεί αυτός μετανάστευσε και κατοίκησε σε όλη τη γη. Και ένας από τους απογόνους του ήταν ο Μεσοποτάμιος Αδάμ, με τον οποίο ο Θεός πολιτεύτηκε πριν από 7.500 χρόνια στον Κήπο της Εδέμ, τον κατέστησε Υποστατική Αρχήτης ανθρωπότητας, και του ανέθεσε τη βασιλεία και την ιεροσύνη της κτίσης.
Όμως ο Αδάμ δεν ήταν μόνος του στον πλανήτη. Ήταν μόνος του στον Παράδεισο, πριν ο Θεός του χαρίσει την Εύα. Αλλά στην γύρω περιοχή της Μεσοποταμίας, υπήρχαν ήδη πριν από αυτόν, λαοί ολόκληροι! Περισσότερα όμως γι' αυτό, και για το πώς συμβιβάζεται με το θέμα της σωτηρίας μας, έχουμε γράψει σε άλλο άρθρο. Εδώ θα δούμε τις επιστημονικές αποδείξεις, (που δεν χωρούν αμφιβολία), για την καταγωγή του ανθρώπου από την Αφρική.


Η ιστορία της ανθρωπότητας γραμμένη στα γονίδια
Πράγματι υπάρχει τρόπος σίγουρος και ξεκάθαρος, για να μάθουμε την ιστορία της ανθρωπότητας με τέτοια ακρίβεια, που οι παλιότερες γενιές δεν θα φαντάζονταν ποτέ!
Κάθε άνθρωπος έχει ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ γενετικό υλικό, διαφορετικό από όλους τους άλλους. Το DNA των κυττάρων του, δηλαδή ο γενετικός του κώδικας, (οι οδηγίες κατασκευής του), είναι γραμμένες σε κάθε του κύτταρο. Και κάθε άνθρωπος που γεννιέται, κληρονομεί από τον πατέρα του και από τη μητέρα του, μέρος του γενετικού τους υλικού. Κάποια γονίδια τα παίρνει από τον πατέρα του, και κάποια από τη μητέρα του. Αυτό του δίνει τη μοναδική του "φόρμα" του γενετικού του υλικού, με τέτοιο συνδυασμό που δεν μοιάζει με κανενός άλλου ανθρώπου (εκτός αν έχει δίδυμο αδελφό με το ίδιο αυτό υλικό).
Παράλληλα όμως, στον κάθε άνθρωπο, εκτός από τον μοναδικό συνδυασμό γονιδίων από τον πατέρα του και από τη μητέρα του, υπάρχουν και κάποιες μεταλλάξεις στο γενετικό του υλικό, που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε άνθρωπο. Αυτές οι μεταλλάξεις, παραμένουν στο γενετικό του υλικό, και συχνά μεταδίδονται στους απογόνους του.
Εάν λοιπόν ακολουθήσουμε τις μεταλλάξεις αυτές σε διάφορους πληθυσμούς, μπορούμε να βρούμε από ποια περιοχή ξεκίνησαν οι μεταλλάξεις αυτές, και να ακολουθήσουμε αντίστροφα την πορεία αυτή, ώστε να δούμε τι μετακινήσεις πληθυσμών έγιναν στην ιστορία, και να βρούμε με τον τρόπο αυτό την καταγωγή του κάθε πληθυσμού, ακόμα και της ανθρωπότητας ολόκληρης!
Για να γίνει μια τέτοια ιχνηλάτιση της ιστορίας, χρειάζεται κατ' αρχήν να μπορούμε να αναλύσουμε το γενετικό κώδικα των ανθρώπων που θέλουμε να ελέγξουμε, και να τον συγκρίνουμε με διάφορους πληθυσμούς. Και το σημαντικότερο, χρειάζεται να υπάρχει στον γενετικό μας κώδικα κάποιο σημείο, που να μεταβιβάζεται είτε ΜΟΝΟ από άνδρα σε άνδρα, είτε ΜΟΝΟ από γυναίκα σε γυναίκα. Γιατί διαφορετικά, με το "ανακάτεμα" του γενετικού υλικού του πατέρα και της μητέρας, θα σβήνονταν τα ίχνη αυτά. Αν όμως βρίσκαμε κάποιο σημείο στον γενετικό κώδικα του άνδρα, και αντίστοιχα της γυναίκας, που μεταβιβάζεται ΜΟΝΟ στα άτομα του ιδίου φύλου της γενιάς τους, μπορούμε να ακολουθήσουμε πίσω - πίσω αυτή τη γενιά, και να εντοπίσουμε ΟΛΕΣ τις μεταλλάξεις που συνέβησαν στην ιστορία, στο τμήμα αυτό του DNA, και τον τόπο που συνέβησαν αυτές!
Υπάρχουν άραγε τέτοια τμήματα στον γενετικό κώδικα του ανθρώπου;
Και βέβαια υπάρχουν! Και στον άνδρα, και στη γυναίκα, υπάρχουν τμήματα του Γενετικού Κώδικα, που ΔΕΝ μεταβιβάζονται από μητέρα σε γιο, αλλά μόνο από μητέρα σε κόρη. Και αντίστοιχα, άλλα τμήματα, που μεταβιβάζονται ΜΟΝΟ από πατέρα σε γιο, και όχι σε κόρη. Στις ακόλουθες εικόνες που πήραμε από το περιοδικόScience Illustrated Ιανουαρίου 2006 σελ. 29, μπορείτε να δείτε τα τμήματα αυτά:




 



Το φύλο καθορίζεται από 2 χρωμοσώματα. Οι γυναίκες έχουν δύο σχήματος Χ. Οι άνδρες ένα σχήματος Χ και ένα σχήματος Υ.Άνδρες: ΧΥ
Γυναίκες: ΧΧ





Το Χρωμόσωμα Υ ακολουθεί τη γενεαλογική γραμμή τού άνδραΚάθε άνθρωπος έχει δύο χρωμοσώματα που καθορίζουν το φύλο του. Ενώ οι γυναίκες παίρνουν από ένα χρωμόσωμα σχήματος Χ από κάθε γονέα τους, οι άνδρες παίρνουν ΠΑΝΤΑ ένα χρωμόσωμα Χ από τη μητέρα τους, και ένα σχήματος Υ από τον πατέρα. Επειδή οι γυναίκες δεν το έχουν, δεν μπορούν να το δώσουν στα παιδιά τους, και έτσι δίνεται μόνο από τον πατέρα. Τα Μιτοχόνδρια ακολουθούν τη γενεαλογική γραμμή της γυναίκαςΤα μιτοχόνδρια είναι μικρά εργοστάσια ενέργειας μέσα στα κύτταρα, και παράγουν την ενέργεια των κυττάρων. Έχουν δικό τους DNA, το οποίο κληρονομείται ΜΟΝΟ από το ωάριο της μητέρας. Αυτό σημαίνει, ότι μόνο οι κόρες έχουν ωάρια, και μόνο αυτές μπορούν να το δώσουν στην επόμενη γενιά. Το DNA των μιτοχονδρίων των ανδρών, ΔΕΝ μεταβιβάζεται στα παιδιά τους. Έτσι, ακολουθώντας τα μιτοχόνδρια μπορούμε να βρούμε τη γυναικεία γενεαλογική γραμμή.




Στην επόμενη εικόνα, μπορείτε να δείτε πώς κληροδοτούνται τα χρωμοσώματα και τα μιτοχόνδρια στις γενιές των ανδρών και των γυναικών:
Εφ' όσον λοιπόν υπάρχουν στον γενετικό μας κώδικα τέτοια τμήματα που μας επιτρέπουν να ακολουθήσουμε τις μεταλλάξεις τους στις γενιές των ανθρώπων μέχρι την αφετηρία τους, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ένα τέτοιο πρόγραμμα έρευνας, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πορεία, και ήδη έχει δώσει αναμφισβήτητα αποτελέσματα!


Απόδειξη για την προαδαμιαία Αφρικανική καταγωγή του ανθρώπου
Ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, υπό την ηγεσία του γενετιστή Spencer Wells, με το όνομα: Γονιδιογραφικό Πρόγραμμα (Genographic Project). Πίσω από τον Wells βρίσκονται τρεις οργανισμοί: Η αμερικανική Εθνική Γεωγραφική Εταιρεία, η IBM που συντονίζει και αναλύει τα δεδομένα, και τέλος το Οικογενειακό Ίδρυμα Waitt, που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα με 40.000.000 δολάρια.
Ήδη έχουν αρχίσει προ πολλού να λαμβάνονται δείγματα αίματος από αυτόχθονες πληθυσμούς του πλανήτη, που σε διάστημα 5 ετών θα φθάσουν τα 100.000 δείγματα αίματος, επιτρέποντας έτσι τεράστια ακρίβεια στην ανάλυση προέλευσης των πληθυσμών. Μάλιστα μπορεί ο καθένας από εμάς, να μάθει με ακρίβεια τη γραμμή καταγωγής του, στέλνοντας στους επιστήμονες του προγράμματος αυτού, ένα δείγμα από το εσωτερικό του στόματός του ανώδυνα και εύκολα, επικοινωνώντας με τους υπευθύνους του προγράμματος.
Επειδή λοιπόν ΗΔΗ έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, για τις μεταναστεύσεις πληθυσμών, θα τα παρουσιάσουμε στη συνέχεια σε δύο εικόνες - χάρτες, έναν για την Ευρασία, και έναν για την Αμερικανική Ήπειρο. Εκεί μπορείτε να παρακολουθήσετε πώς διαδόθηκαν μέσω μεταναστεύσεων οι βασικές μεταλλάξεις που φέρουν όλοι σχεδόν οι μη Αφρικανοί κάτοικοι του πλανήτη, ενώ οι Αφρικανοί ΔΕΝ τις φέρουν όλοι. Αυτό δείχνει ότι ΚΑΠΟΙΟΙ από τους Αφρικανούς που είχαν τις μεταλλάξεις αυτές, μετανάστευσαν έξω από την Αφρική, και είναι οι πρόγονοι ΟΛΩΝ των ανθρώπων που ζουν σήμερα.
(Προσοχή! Στις δύο παρακάτω εικόνες, που πήραμε από το περιοδικό Science Illustrated, ο σχεδιαστής της εικόνας κατονομάζει τους πρώτους αυτούς Αφρικανούς προγόνους μας "Αδάμ" και "Εύα" ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ, και όχι επειδή πραγματικά τους συγχέει με τους Βιβλικούς πρωτοπλάστους σε καθ' ομοίωσιν ζωή. Έχουμε ήδη αναφέρει ότι ο Αδάμ ήταν μεταγενέστερος αυτών, και στην πραγματικότητα ήταν Μεσοποτάμιος, που έζησε το 5.500 π.Χ.)
Ακολουθούν οι δύο εικόνες με τα ντοκουμέντα των μεταλλάξεων, των πληθυσμιακών μεταναστεύσεων και της καταγωγής μας από την Αφρική:
Στις δύο αυτές εικόνες, με μπλε βέλος είναι η πορεία των ανδρικών γενεαλογιών και μεταλλάξεων, και με μπεζ βέλος, η πορεία των γυναικείων γενεαλογιών και μεταλλάξεων. Εδώ μπορείτε να δείτε και τις συγκεκριμένες μεταλλάξεις που συνέβησαν, και πού συνέβησαν.
Τα ντοκουμέντα του προγράμματος αυτού, είναι υπέρ αρκετά για όποιον ζητάει πραγματικά αποδείξεις, για την αληθινή προέλευση της ανθρωπότητας. Οι αποδείξεις είναι πλέον ξεκάθαρες και συντριπτικές, ώστε να πάψουν οι Χριστιανοί να θεωρούν τον Αδάμ ως ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ πατέρα όλης της ανθρωπότητας. Είναι καιρός να κατανοήσουν όλοι, ότι ο Αδάμ είναι μεν βιολογικός πατέρας ενός μεγάλο μέρους της ανθρωπότητας, όχι όμως όλων των ανθρώπων. Αλλά ότι είναι πρωταρχικά ο πνευματικός μας πατέρας.


Για περισσότερες πληροφορίες επ' αυτού
[1] https://www9.nationalgeographic.com/genographic/index.html
[2] http://domino.research.ibm.com/comm/pr.nsf/pa...yyuru.html
[3] http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/4435009.stm
[4] http://news.nationalgeographic.com/news/2003/...nghis.html
[5] http://www.bbc.co.uk/history/programmes/blood...s_01.shtml
[6] http://terresacree.org/parents.htm
[7] http://www.scienceillustrated.gr/index.php


Τα επιστημονικά στοιχεία και όλες οι εικόνες του άρθρου, λήφθηκαν από το περιοδικό Science IllustratedΙανουαρίου 2006, σελ. 26-33, το οποίο συνιστούμε να δείτε για πληρέστερα στοιχεία.
Άλλα σχετικά άρθρα μας: Αποδείξεις από τη γλωσσολογία για την Αφρικάνικη καταγωγή μας <> Η αρχαιότερη προγονική μας φυλή <> Ανθρώπινα ίχνη 164.000 ετών στη Νότια Αφρική
ΠΗΓΗhttp://exeldim.site40.net/genetiki/katagwgi_afriki.htm

http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5819.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters