Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Παπακωνσταντίνου. Δεν πήγε ο ίδιος, αλλά τους έστειλε .. γράμμα. Δείτε το 9 σέλλιδο υπόμνημα




Με υπόμνημα εννέα σελίδων και όχι με αυτοπρόσωπη παρουσία επέλεξε να καταθέσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει τις εις βάρος του κατηγορίες «διατεταγμένες», και «προς εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων».....
, ενώ κάνει λόγο για «δικονομική απόλυτη ακυρότητα του όποιου πορίσματος βγάλει η Προανακριτική Επιτροπή, καθώς δεν τήρησε στοιχειώδεις τύπους της διαδικασίας» αλλά παραβίασε κατάφορα τα δικαιώματά του και τους βασικούς κανόνες ενός κράτους δικαίου για τα οποία ρητώς επιφυλάσσεται.
«Κατηγορούμαι για νόθευση εγγράφου, χωρίς να υπάρχει το φερόμενο ως εκ μέρους μου δήθεν νοθευμένο έγγραφο, εννοώ το USB που εγώ παρέδωσα στον κ. Διώτη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου και προσθέτει: «Κατηγορούμαι για απιστία, λόγω μη (παράνομου) αξιοποιήσεως της "λίστας Λαγκάρντ", τη στιγμή που όχι μόνον επιχείρησα να αξιοποιήσω ως άτυπες πληροφορίες, στην αρχή, τμήμα τουλάχιστον του περιεχομένου, όπως στην περίπτωση του κ. Καπελέρη ως προς τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες και, στη συνέχεια, το σύνολο, με παράδοση στον κ. Διώτη, αλλά και τη στιγμή που μέχρι σήμερα από την όποια εκμετάλλευση της "λίστας" το δημόσιο δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου θεωρεί ότι «προσβάλλονται βάναυσα» τα δικονομικά του δικαιώματα, κάτι που συνεπάγεται, όπως τονίζει, απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για προειλημμένες αποφάσεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Κάποιες διαρροές από την Προανακριτική προς τα μέσα ενημέρωσης, κάποιες από αυτές μάλιστα είναι εμφανώς κραυγαλέες, παραμορφωτικές αλλά και διαστρεβλωτικές εκτιμήσεις του αποδεικτικού υλικού, τις θεωρώ ως μία ακόμα πανηγυρική απόδειξη για προειλημμένη απόφαση να παραπεμφθώ ως δήθεν υπαίτιος των δήθεν εγκλημάτων που δήθεν ετέλεσα».


Τις επόμενες ημέρες,  η Προανακριτική Επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της για την υπόθεση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των μελών της εκτιμά ότι με την κατάθεση του κ. Παπακωνσταντίνου έχει συμπληρωθεί ο κύκλος κατάθεσης των μαρτύρων.
Πάντως, τα τρία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Επιτροπή καταθέτουν σήμερα πρόταση ώστε να κληθεί εκ νέου να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος πλέον της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα τρία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συγκροτήσει υπόμνημα που κάνουν λόγο για «ανακρίβειες» και «ψεύδη»στην προηγούμενη κατάθεσή του.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters