Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ποιος είναι ο Έλληνας γιατρός που έσωσε ζωές στο νοσoκομείο της Βοστόνης

H φρικωδία που συνέβη τη Δευτέρα στη Βοστόνη θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όσων βρίσκονταν την ώρα των εκρήξεων
στο σημείο του Μαραθωνίου. Ο τραγικός απολογισμός είχε 3 θύματα και 170 βαριά τραυματίες.

Ο Γιώργος Βέλμαχος είναι ένας γιατρός που κλήθηκε να αντιμετωπίσει την σωρεία τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ως διευθυντής του τμήματος Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής στο Μassachusetts General Ηospital της Βοστώνης.

Οι εικόνες που αντίκρυσε ήταν ανατριχιαστικές.

Όπως ο ίδιος περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο του Mega: «οι ασθενείς που έφτασαν στο νοσοκομείο είχαν σκάγια ως επί το πλείστον στα χαμηλότερα σημεία, αλλά υπήρχαν σκάγια διασπαρμένα σε όλα τα σημεία του σώματός τους, τον θώρακα, την κοιλιά , τον λαιμό, το πρόσωπο, παντού. Υπήρχαν όμως και βελονίδια, καρφιά χωρίς το κεφάλι. Άρα, υπήρχαν και άλλα αντικείμενα μεταλλικά, πέρα από τα σκάγια, στη βόμβα».

Υπήρχαν φορές μάλιστα που ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του να προβούν σε ακρωτηριασμούς μελών. Όπως ο ίδιος είπε σε διεθνή μέσα ενημέρωσης: «ήταν η στιγμή στη ζωή μου που με έκανε να νιώσω περισσότερο περήφανος παρά ποτέ».

Ο Γιώργος Βέλμαχος αποτελεί ένα τυπικό δείγμα επιστήμονα, ο οποίος έφυγε από την Ελλάδα και διέπρεψε. Τις σπουδές του ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1981, έκανε ειδικότητα στην Χειρουργική και εργαστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η δυσχερής κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα δεν του άφησε πολλά περιθώρια και αποφάσισε την φυγή του στο εξωτερικό, όπου και έκανε λαμπρή καριέρα. 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/04/o_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters