Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Νέο «ψαλίδι» στις χαμηλές συντάξεις


Μείωση των κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ κατά 2%-3% ζητάει η τρόικα, για να αντιμετωπιστεί η κατάρρευση των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία. Η πρόταση για νέα περικοπή στις συντάξεις έγινε από τα τεχνικά κλιμάκια και, αν τελικά υλοποιηθεί, θα επηρεάσει το 60% των συντάξεων, αφού
περίπου 1.800.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν κύρια σύνταξη, κάτω από αυτό το όριο.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και του ΙΚΑ, ενώ αρκετοί είναι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που αποχώρησαν από την εργασία τους με ευνοϊκούς όρους στο παρελθόν (π.χ. 15ετία, 25ετία και ανήλικο παιδί) και κινδυνεύουν τώρα να υποστούν άλλη μια μείωση στο μηνιαίο τους εισόδημα.

Το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να αποφύγει τον σκόπελο και επιχειρεί να διασκεδάσει τα πράγματα. Κατά πληροφορίες, έχει ζητηθεί ως και αναλογιστική μελέτη για να διαπιστωθεί το πρακτικό δημοσιονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη περικοπή. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου γνωρίζει καλά ότι ένα τέτοιο μέτρο θα προκαλέσει τεράστια κοινωνική κατακραυγή και επιδιώκει να το αποφύγει, αλλά η τρόικα φαίνεται ότι πιέζει για την εφαρμογή του. Αλλωστε, είναι τόσο έντονο πια το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, που οι δανειστές της χώρας επιλέγουν να ακολουθήσουν την «εύκολη λύση» της περικοπής των συντάξεων για ακόμη μία φορά...

Τα τεχνικά κλιμάκια επισημαίνουν ότι στις χαμηλές συντάξεις η συμμετοχή του κράτους είναι δυσανάλογα υψηλή σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου των συνταξιούχων. Αρα, με τη «λογιστική» λογική των τεχνοκρατών της τρόικας, πρέπει να υπάρξει περικοπή και αυτών των συντάξεων για να αντέξει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και να μην καταρρεύσει, υπό το βάρος της βαθιάς ύφεσης για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Σημειώνεται ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο υπήρξε μείωση όλων των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) που αθροιστικά υπερέβαιναν τα 1.000 ευρώ. Η μείωση κυμάνθηκε από 5% έως 20%, ανάλογα με το ύψος των συντάξεων αυτών. Ειδικότερα, 5% μείωση υπήρξε για συντάξεις των 1.000-1.500 ευρώ, 10% μείωση για συντάξεις των 1.501-2.000 ευρώ, 15% μείωση για συντάξεις των 2.001-3.000 ευρώ και 20% περικοπή για τις συντάξεις εκείνες που υπερβαίνουν τα 3.001 ευρώ, μεικτές αποδοχές.

Βασίλης Αγγελόπουλος

http://www.triklopodia.gr/2013/04/blog-post_2836.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters