Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Οι Έλληνες εφοπλιστές πάλι τη «βγάζουν καθαρή»


Η φυγή κεφαλαίων από τις κυπριακές τράπεζες πριν το «κούρεμα» και η φορολογική ασυλία

Μπορεί ο κυπριακός λαός να υποχρεώθηκε να υπομείνει τα σκληρά μέτρα του Βερολίνου και να κουρεύτηκαν οι αποταμιεύσεις του ή εδώ και καιρό οι Έλληνες πολίτες να βλέπουν τη ζωή τους να
αλλάζει δραματικά με τα σκληρά μέτρα λιτότητας της τρόικας, όμως μια κατηγορία πολιτών μένει αλώβητη: οι Έλληνες εφοπλιστές.
Ο διεθνής Τύπος είχε ήδη ασχοληθεί με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι έμεναν προκλητικά στο απυρόβλητο από τα σκληρά μέτρα που επέβαλλε η τρικομματική κυβέρνηση σε όλο τον ελληνικό λαό. Η ελληνική ναυτιλία είναι ο μόνος οικονομικός τομέας της Ελλάδας, που μπορεί να χαρακτηριστεί «παγκόσμιας κλάσης», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung». Όμως, οι Έλληνες εφοπλιστές το καταφέρνουν πληρώνοντας μηδενικούς φόρους και έχοντας προνομιακή πληροφόρηση σε κρίσιμες στιγμές, όπως πριν το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο.
Η φυγή των κεφαλαίων ναυτιλιακών επιχειρήσεων στο πρώτο μισό του μήνα Μαρτίου δεν ήταν τυχαία, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», αναφερόμενο στη σχετική λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας στην Κύπρο. Η λίστα περιείχε 132 εταιρείες, που γλίτωσαν εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμούς, ελάχιστες ημέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες στην Κύπρο.
Συγκεκριμένα, οι Έλληνες εφοπλιστές, χωρίς καμία πατριωτική συνείδηση, επέλεξαν να μεταφέρουν τα χρήματά τους κυρίως σε σκανδιναβικές τράπεζες. Η μερίδα του λέοντος φέρεται να αποταμιεύτηκε στη μεγάλη νορβηγική τράπεζα DNB, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο δανέζικο Τύπο.
Κόλαφος όμως για τους εφοπλιστές είναι και οι αναφορές σχετικά με τη φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν στην Ελλάδα. «Μοιάζει εντελώς ακατανόητο σε μια χώρα που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, να μένει ανέγγιχτη μια εξαιρετικότερη» πηγή φορολογικών εσόδων. Σε κάθε νύξη για «συμβολή» των εφοπλιστών σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, η απειλή από τους «πατριώτες» της θάλασσας είναι συγκεκριμένη: όπως παίρνουν τα χρήματά τους από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες με ευνοϊκούς όρους, έτσι αλλάζουν και τις σημαίες στα πλοία τους, εν μία νυκτί.
Γίνονται, έτσι, αιτία να χλευάζεται η Ελλάδα για μία ακόμα φορά στα ξένα μέσα ενημέρωσης, αντί να συμβάλλουν στην αντιστροφή της εικόνας της χώρας. «Οι σύγχρονοι απόγονοι των Αργοναυτών ελέγχουν περισσότερο από 15% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου, παντρεύονται χήρες πρώην προέδρων των ΗΠΑ και γίνονται πρωτοσέλιδα όταν χαϊδεύονται με την Πάρις Χίλτον», σημειώνει ειρωνικά η «Sueddeutsche Zeitung».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters