Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η Λευκή Επιταγή του Μαϊου 2013.....




Η συγκυβέρνηση μέσα στην αφέλεια της πιστεύει ότι θα ξεπεράσει τον κάβο μετά την 28η Aπριλίου με την ψήφιση των μέτρων από την Βουλή χωρίς σοβαρές αντιδράσεις.

Στη συνέχεια η Βουλή αναμένεται ότι θα κλείσει και όλα θα πάνε καλά μέχρι το Eurogroup την 29.4.2013, όπου θα κριθεί η έγκριση καταβολής των 2,8 δις ευρώ της επόμενης δόσης.

Στις 13 Μαίου προβλέπεται πάλι μία σύγκληση του Eurogroup και η έγκριση καταβολής μίας πρόσθετης δόσης 6 δις ευρώ.

Αυτό όμως είναι πολύ αισιόδοξο σενάριο για να πραγματοποιηθεί.

Τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν πολύ διαφορετικά.

Οι Γερμανοί είναι εκνευρισμένοι με την ανακίνηση του θέματος της διεκδίκησης από την Ελλάδα των γερμανικών αποζημιώσεων .

Η είδηση εμφανίστηκε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ως γεγονός επικείμενο και σίγουρο.

Οι γερμανοί ψηφοφόροι το αντιλαμβάνονται ήδη σαν μία κουτοπόνηρη μεθόδευση των ελλήνων πολιτικών με στόχο την εκβιαστική επιπλέον οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας.

Η είδηση σερβιρίστηκε άκομψα ενόψει εκλογών για μικροπολιτικούς λόγους και επηρεάζει κυρίως τους ψηφοφόρους της Μέρκελ, θίγοντας την προσωπικά και εκλογικά.

Οι γερμανοί πολιτικοί ετοιμάζουν ως αντίδραση μία δυσάρεστη έκπληξη στον κύριο Στουρνάρα στις 29 Απριλίου.

Η έκπληξη βασίζεται στο ότι στο συγκεκριμένο Eurogroup θα παρίστανται κυρίως Αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομικών. Είναι λοιπόν σχετικά εύκολο να αποφεύγουν ουσιαστικές δεσμεύσεις για θέματα μη αναμενόμενα εκτός ημερησίας διατάξεως, ζητώντας να διαβουλευτούν με τους ανώτερους τους υπουργούς.

Οι οδηγίες κάποιων απο αυτούς θα είναι να προφασιστούν τεχνικούς λόγους και να μην λάβουν απόφαση την 29.4.2013 για την εκταμίευση των 2,8 δις ευρώ.

Ως αφορμή θα επικαλεσθούν την εξέλιξη των διαδικασιών στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Θα προκύψει ξαφνικά σχετική πληροφόρηση και επίσημες εκθέσεις και θα αναδειχθεί ως "πρόβλημα" ότι χρειάζονται περίπου 7 δις ευρώ περισσότερα από αυτά που είχαν υπολογισθεί.

Θα εμφανισθεί ότι οι κυπριακές τράπεζες που αποκτήθηκαν από συγκεκριμένο ελληνικό τραπεζικό όμιλο έχουν στους ισολογισμούς τους πολλά προβληματικά δάνεια.

Τα ευρήματα προέκυψαν πρόσφατα από έρευνα της Pimco και αναμένεται να επηρεάσουν απρόβλεπτα και σημαντικά τις ανάγκες για μελλοντική ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού ομίλου.

Δες εδώ....

To Eurogroup είχε στην πρόσφατη απόφαση του για την Κύπρο ρητά προβλέψει ότι η σωτηρία της Κύπρου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιβαρύνει το ελληνικό χρέος.
Θα ζητηθεί λοιπόν από τον Κύπριο εκπρόσωπο να επιβεβαιώσει ότι η Κύπρος θα προσφέρει επιπλέον αυτά τα 7 δις ευρώ με πρόσθετα μέτρα.

Ο Κύπριος εκπρόσωπος όμως δεν θα έχει πολιτικά τέτοια δυνατότητα ή εξουσιοδότηση για επιπλέον δέσμευση.

Δεν θα μπορεί να υπογράψει κανένα σχετικό έγγραφο μετά το κάζο που έπαθε η Κύπρος να δημοσιεύεται στο διαδίκτυο υπογραμμένο έγγραφο για θέματα που δεν έχουν κριθεί ακόμα από την Kυπριακή Bουλή.

Δες εδώ....

Τότε αναμένεται να στραφούν στον Έλληνα Yπουργό Oικονομικών και θα ζητήσουν πληροφόρηση για την πρόοδο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Ο υπουργός θα τους ενημερώσει ότι οι διαδικασίες προχωρούν με ικανοποιητικό τρόπο και θα εξασφαλισθεί η κάλυψη του 10%.

Στο σημείο αυτό θα γίνουν επίμονες ερωτήσεις για την Eurobank και την ΕΤΕ και για τις ιδιωτικοποιήσεις και την πρόοδο τους.

Οι απαντήσεις που θα δοθούν δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν κανένα και έτσι η απόφαση θα αναβληθεί για το προσεχές μέλλον. (1)

Ο σκοπός της διπλωματικής αυτής μανούβρας είναι να πιεσθεί παρασκηνιακά η Ελλάδα να δεχθεί με κάποιο πρόσφορο τρόπο να αποκλείσει την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ή να παραιτηθεί από αυτές.

Εννοείται ότι αν γίνει ή προκύψει τέτοια δήλωση αυτό θα πρέπει να γίνει με έγγραφο ή επίσημη δήλωση και φανερά για να επιδειχθεί στους γερμανούς ψηφοφόρους ως διπλωματική νίκη της Μέρκελ.

Κάτι τέτοιο θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για την συγκυβέρνηση και μάλιστα για την ενότητα της ΝΔ.

Πώς θα εμφανισθούν οι βουλευτές στους ψηφοφόρους τους στις εορτές του Πάσχα;

Mπορεί αυτό να μην έχει σημασία για τους βουλευτές της ΝΔ, αλλά σημαίνει πολλά για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που έχουν δει στις κρυφές δημοσκοπήσεις ότι βρίσκονται κοντά στην έξοδο από την επόμενη βουλή.

Δες εδώ....

Και όπως δείχνει η εμπειρία του κου 'Ακη Τσοχατζόπουλου με την δικαιοσύνη όποιος δεν εκλέγεται κινδυνεύει να καταλήξει στη φυλακή, ειδικά αν έχει διαχειρισθεί στο παρελθόν καθήκοντα Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Υπουργού Ανάπτυξης και Υπουργού Οικονομικών...

Η συγκυβέρνηση σύντομα θα αντιμετωπίσει τριγμούς αν επιχειρήσει ανασχηματισμό, όπου θα ζητηθεί επίμονα η αντικατάσταση του κου Αβραμόπουλου από το πόστο που κατέχει για να εξευμενιστούν οι Γερμανοί που θίχτηκαν από τις πρωτοβουλίες του.

Στο κρίσιμο αυτό σημείο ενδέχεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και κάποια παραίτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης για θέματα "συνείδησης" που θα οδηγήσει σύντομα σε επαναληπτικές εκλογές για την πλήρωση της έδρας του.

Η ιστορία θα επαναληφθεί ως φάρσα για να θυμίσει πως έπεσε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 από τον σημερινό πρωθυπουργό.

Επισημαίνεται ότι την 13 Μαίου 2013 απαιτούνται 6 δις ευρώ για την πληρωμή ακούρευτου ομολόγου στα χέρια της ΕΚΤ που δεν υπάρχουν στα δημόσια ταμεία.

Δες εδώ....

Καταλάβατε τώρα που θα οδεύσουν τα λεφτά που θα συνεισφέρουν σε μετρητά οι αφελείς μέτοχοι που θα συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου για να διατηρήσουν οι τράπεζες τον "ιδιωτικό" τους χαρακτήρα;

Tα λεφτά αυτά θα περισσεύσουν στο ΤΧΣ και έτσι θα μπορέσει η κυβέρνηση να πληρώσει το ομόλογο, αποφεύγοντας την κατάρρευση ή τα νέα μέτρα...

Ο Μάιος θα διδάξει στην συγκυβέρνηση ότι όποιος υπογράφει λευκές επιταγές σκοπεύοντας να τις εισπράξει κινδυνεύει στο τέλος να πληρώσει ο ίδιος μεγάλο τίμημα όταν η επιταγή βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών αντιπάλων του στο εξωτερικό (...αλλά και στο εσωτερικό).

(1) Η Γενική Συνέλευση της Eurobank είναι προγραμματισμένη για τις 30 Απριλίου.

Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ΕΤΕ την 29.4.2013 δεν μπορούν να προβλεφθούν από σήμερα με απόλυτη σιγουριά: Θα μπορούσαν να εμφανισθούν εκπλήξεις εκ μέρους μεγάλων ιδιωτών μετόχων, αν δεν έχουν δεσμευτεί ήδη συμβατικά και έγγραφα. Αυτό προβλέπεται με μεγάλη πιθανότητα ,γιατί θα κληθούν να συμμετάσχουν με μετρητά σε ποσοστό 94% της αξίας των κατεχόμενων μετοχών τους σε συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας και χρηματοδότησης.


Son Ofeon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters