Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ Ανίκανη η Τουρκία να μας εμποδίσει…

Μία ξεχωριστή εκδήλωση από ένα ξεχωριστό άνθρωπο

 
Για πρώτη φορά ίσως, το κοινό της Κω, που κυριολεκτικά κατέκλυσε το Πολύκεντρο Θαλασσινού, το βράδυ της Δευτέρας, παρακολούθησε…απνευστί γι 3 και πλέον ώρες, μία ξεχωριστή ομιλία, από έναν ξεχωριστό άνθρωπο και ένα θέμα, που θα λεγε κανείς, πως για ολόκληρη τη Χώρα, είναι κάτι σαν το Μάννα εξ ουρανού, στη φάση που βρίσκεται…

Ο λόγος για την εξαιρετικού ενδιαφέροντος διάλεξη, που συνδιοργάνωσαν το «ΒτΚ» και το Πολύκεντρο Θαλασσινού, με τη συνδρομή του κ. Μηνά Οικονόμου, με τον διακεκριμένο Στρατηγικό Σύμβουλο, Νίκο Λυγερό, γνωστό και για την εξέχουσα θέση του παγκοσμίως, για τον υψηλό δείκτη ευφυΐας (IQ), που του έδωσε πολλές φορές την δυνατότητα, να γνωμοδοτήσει μέχρι και για καθοριστικής σημασίας ζητήματα κυβερνήσεως – όπως της Κύπρου, στο σχέδιο Ανάν…

Θέμα του, η περιβόητη πλέον ελληνική ΑΟΖ και η σημασία της για την ριζική αναδιάρθρωση της χώρας μας, στην πολυπόθητη αναπτυξιακή της προοπτική.

Παρόντες στην εκδήλωση, ο Σεβασμιότατος, ο Δ/της της 80 ΑΔΤΕ με τους Επιτελείς του, ο Λιμενάρχης, ο Δ/της της Πυροσβεστικής, ο Δ/της του Ναυτικού Σταθμού, η Περ/κη Σ/λος κ. Σβύνου, ο τ. Δήμαρχος κ. Κυρίτσης, ο Δημ. Σ/λος κ. Χατζηαντωνίου κ.α.

* Μετά από μία σύντομη εισαγωγή και παρουσίαση του ομιλητή από τον δημοσιογράφο Γ. Ιωαννίδη, ο κ. Λυγερός, με ιδιαίτερα χαρισματικό τρόπο, κυρίως για τον εκλαϊκευμένο λόγο που χρησιμοποιεί στις δεκάδες ομιλίες του (κοντά στις 100 σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, για το θέμα αυτό) κατάφερε όχι απλά να εισαγάγει το κοινό στις έννοιες και στη σημασία τους, αλλά να περάσει ένα αίσθημα αισιοδοξίας, για το μέλλον αυτής της Χώρας, αφού έστω και τώρα, με μεγάλη καθυστέρηση, οι αρμόδιοι παράγοντες της, «έμαθαν» τι είναι ΑΟΖ, κατάλαβαν την δυναμική της και πίστεψαν ότι είναι το άρμα που θα μας οδηγήσει, σε μία άλλη λογική και πρακτική, στην πορεία για ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη.



ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ!...



Είναι χαρακτηριστική η αυθόρμητη παρέμβαση από το κοινό της κ. Νανέτ Παυλίδη, πως αυτά που λέει ο κ. Λυγερός, σημαίνει ότι σ’ αυτή τη χώρα, υπάρχει…φως!...



ΥΠΗΡΧΕ ΑΓΝΟΙΑ – ΘΑ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑΜΕ



Ο κ. Λυγερός με μία παραστατική αναφορά, στις ΑΟΖ άλλων χωρών, κατέδειξε το ρόλο και τη σημασία της, όχι απλά στο να πολλαπλασιάζει την έκταση της Ελλάδας, αλλά και στη δυναμική του πλούτου που «κρύβει» στους βυθούς της, η ελληνική ΑΟΖ, τέτοια και τόση, που αν την γνωρίζαμε νωρίτερα και οι διάφοροι κυβερνώντες, ήξεραν και τολμούσαν να την αναγνωρίσουν, σήμερα η Χώρα μας, όχι απλά δεν θα ήταν στη μέγγενη των μνημονίων, αλλά θα ήταν μία χώρα που θα ευημερούσε.



ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



Ο ομιλητής, αφού έφερε πλείστα όσα παραδείγματα, για να καταδείξει την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων σε φυσικό αέριο, στην ΑΟΖ, της Χώρας μας, παρουσίασε τις ανάλογες τακτικές των άλλων Μεσογειακών Χωρών, εστιάζοντας στο επιτυχημένο παράδειγμα, της Κύπρου, η οποία και μόνο με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας συνεργασίας με την εταιρεία που θα κάνει την εκμετάλλευση, έβαλε στα ταμεία της εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.



Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΘΕΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ



Το ελπιδοφόρο όμως μήνυμα, δεν ήρθε μόνο από την έστω και καθυστερημένη ενημέρωση – κατανόηση της αξίας και της σημασίας της ΑΟΖ (πολλοί είναι αυτοί που δεν εννοούσαν να το πιστέψουν, ακόμα και όταν τα στοιχεία ήταν αυταπόδεικτα) ο κ. Λυγερός είπε πως ήδη υπάρχει γραπτή δέσμευση των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, για να προχωρήσει η Χώρα, στην ανακήρυξη της, στις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

- Είμαστε – είπε- στην τελική ευθεία, όλα είναι έτοιμα και εντός των ημερών, το σχετικό νομοσχέδιο, θα πάρει την άγουσα για τη βουλή, οριοθετώντας την με όλες τις άλλες Μεσογειακές χώρες, κυρίως αυτές της Αλβανίας και της Κύπρου (αφού με την Ιταλία υπάρχει ήδη, από το 1977, σχετική συμφωνία που θα επεκταθεί μάλιστα και με έναν αγωγό που θα μεταφέρει νότια της Κρήτης, τη σχετική παραγόμενη ενέργεια στην Ευρώπη).



ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ Η ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ



Σε ότι αφορά την περιοχή μας, είπε πως αυτή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα (κυρίως λόγω Καστελλόριζου) αφού μαζί με το Ιόνιο και την Ν. Κρήτη, αποτελούν τις 3 σπουδαιότερες περιοχές, ως προς τα αποθέματα, συμπληρώνοντας ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό, κατά τη διανομή των κερδών, εκτός από την εταιρεία και το κράτος, μερίδιο (5%) παίρνει και η περιφέρεια που έχει το κοίτασμα.



ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ – ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ



Σε ότι αφορά τον παράγοντα της γείτονος Τουρκίας, ο κ. Λυγερός, ήταν κάθετος και κατηγορηματικός, ως προς τον παρεμβατικό της ρόλο, στην προσπάθεια της Ελλάδας, να ανακηρύξει της δική της ΑΟΖ, επικαλούμενος και νομικά επιχειρήματα και διεθνείς πρακτικές, που απέδειξαν ότι απλά αντιδρά στα λόγια, χωρίς ικανότητα αποτροπής.

Ο κ. Λυγερός, αφού αναθεμάτισε κάθε λογική ραγιαδισμού, απέδειξε με ισχυρά επιχείρημα, ότι η πορεία αυτής της χώρας, δεν μπορεί να αναχαιτιστεί και για έναν επιπλέον λόγο, ότι η Ε.Ε. έχει κάθε λόγο, να θέλει της Ελλάδα (χώρα μέλος της), να αποτελεί βασικό παράγοντα παραγωγής ενέργειας.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!



Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Λυγερός είπε: Η τοποστρατηγική Μεσόγειος υπάρχει, η σκόνη του Cantor υπάρχει στο Αιγαίο, οι κυψέλες Voronoi υπάρχουν για τα Νησιά μας, ας υπάρξει λοιπόν η ΑΟΖ για την Πατρίδα μας.



ΔΙΑΛΟΓΟΣ



Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Λυγερός, καταχειροκροτήθηκε, γιατί πέραν της ενημέρωσης στο σύνολό του το κοινό, αισθάνθηκε μία ανακούφιση, ότι δεν χάθηκαν όλα και πως κάτι καλό ξημερώνει για τη Χώρα.

Ακολούθησε ένας γόνιμος και εξαιρετικά ενδιαφέρον διάλογος με το κοινό, με τον κ. Λυγερό, να μην αφήνει καμία ερώτηση – απορία, αλλά και επιφύλαξη, αναπάντητη, με τον κοφτό κατηγορηματικό του λόγο, που συχνά ήταν διανθισμένος και με ανάλογο χιούμορ.

* Την επόμενη μέρα, ο κ. Λυγερός ξεναγήθηκε από την κ. Θ. Διακογιάννη, στο Ασκληπιείο και στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα, για το οποίο εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ύστερα από όσα τον ενημέρωσε ο κ. Ιωαννίδης, που τον κάλεσε μέσα στο καλοκαίρι, να ξανάρθει στην Κω, για να συζητήσουν ιδέες και προοπτικές αξιοποίησης του ΔΙΙΚ.

* Αναμνηστικά της Κω και του Συλλόγου τους, επέδωσε στον κ. Λυγερό, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών κ. Μ. Χατζημάρκος, ενώ ο κ. Ιωαννίδης, του επέδωσε το δίτομο έργο της ιστορίας της Κω (από το 1912 έως της απελευθέρωση) του κ. Κώστα Κογιόπουλου, προσφορά του ΔΟΠΑΒ.
 










http://www.vimatisko.gr/?page=news&records=details&_p.id=7575 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters