Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ένας Έλληνας πίσω από τον Σουμάχερ

f1
Πρόκειται για τον Βαγγέλη Αρβανιτάκη, έναν από τους σχεδιαστές αεροδυναμικής στο μεγαλύτερο team της Φόρμουλα 1, για λογαριασμό της Mercedes. Είναι ο άνθρωπος που φτιάχνει και βελτιώνει συνεχώς το μονοθέσιο του Μίκαελ Σουμάχερ..
«Αν και είμαι περήφανος που δουλεύω δίπλα σε αυτό τον ζωντανό θρύλο οφείλω να ομολογήσω ότι ήθελα να ήταν πρώτος, γιατί έχουμε δουλέψει πάρα πολύ πάνω στο αμάξωμα.
Και μόνο ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής οδηγεί ένα αμάξι που έχω σχεδιάσει εγώ, αυτό για μένα είναι υπέρτατη τιμή» δήλωσε στο Star και στον δημοσιογράφο Μενέλαο Κοκορη, για τον Μίκαελ Σουμάχερ..
Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται
στην Αγγλία σχεδιάζοντας την αεροδυναμική στα μονοθέσια της formula 1 . Με σπουδές στην αεροναυπηγική και μεταπτυχιακά στη Ferrari, ο Βαγγέλης έπιασε για πρώτη φορά δουλειά πριν από τρία χρόνια στο σχεδιαστικό team της Honda και δεκατρείς μήνες μετά, όταν η Honda έφυγε από τη Φόρμουλα 1, πήγε στην ομάδα της Mercedes με τον κορυφαίο τεχνικό διευθυντή Ρος Μπράουν. «Αγαπώ πολύ τη χώρα μου, όμως αν επιστρέψω, δεν υπάρχουν προοπτικές εύρεσης εργασίας. Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να σχεδιάσω ένα σύγχρονο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, αλλά στη χώρα μας δεν υπάρχει κάποιος να χρηματοδοτήσει μια τέτοια προσπάθεια. Ιδέες και καινοτομίες υπάρχουν, κεφάλαια δεν υπάρχουν. Οπότε, προς το παρόν, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός από την Αγγλία» προσθέτει.
Ευτυχώς για τον ίδιο και την οικογένεια του ο Βαγγέλης έχει λαμπρό μέλλον.. δυστυχώς για εμάς , στο εξωτερικό.
Πηγή: Καλά Νέα
Σύνδεσμος στην Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters