Επανέρχεται με το θέμα των ελληνικών κοιτασμάτων η Deutsche Bank. Το εντάσσει στα 13 ακραία γεγονότα που μπορούν να εκπλήξουν τις αγορές το 2013. Στα 13 ακραία γεγονότα που μπορούν να εκπλήξουν τις αγορές το 2013 περιλαμβάνει η Deutsche Bank την ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ελλάδα, αξίας πολύ μεγαλύτερης από το χρέος της χώρας.
Ειδικότερα, σε έκθεσή της, όπως μεταφέρει το energypress.gr, η γερμανική τράπεζα επαναφέρει το ζήτημα των ελληνικών κοιτασμάτων σημειώνοντας:...
"Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλη υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο και μερικές χώρες της Μεσογείου έχουν ήδη ανακαλύψει και εκμεταλλεύονται τους υποθαλάσσιους φυσικούς πόρους, με κυριότερο το πεδίο φυσικού αερίου Levantine μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου.
Ένας αριθμός μελετών οι οποίες έχουν εξετάσει ανάλογα κοιτάσματα στη Μεσόγειο ως βάση σύγκρισης τοποθετούν το πιθανό ύψος της αξίας του φυσικού αερίου νότια της Κρήτης έως τα 600 δισ. δολάρια", σημειώνεται.
Στα 13 πιθανά ακραία γεγονότα η Deutsche Bank συγκαταλέγει επίσης την έναρξη αγοράς μετοχών από την Federal Reserve ως ένα αντισυμβατικό μέτρο νομισματικής πολιτικής, την επίλυση του μεσανατολικού από την Σουηδία, την Τουρκία και τη Βραζιλία, την κατάρρευση της βρετανικής κυβέρνησης, την υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων καταθέσεων από τις κεντρικές τράπεζες και την ενίσχυση των μετοχών, το πολιτικό άνοιγμα της Βορείου Κορέας και την ηπιότερη εξωτερική πολιτική από το Ιράν.
Επίσης περιλαμβάνει τη διάσπαση της συσχέτισης νομισμάτων και μετοχών, την επιδείνωση της γεωπολιτικής κατάστασης στη νότια θάλασσα της Κίνας, την εισαγωγή ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη από τη Σαχάρα, το πλήγμα στις αγορές από τη κλιματική αλλαγή, το σκάσιμο της "φούσκας" των ομολόγων αναδυόμενων αγορών και την αλλαγή εξουσίας στη Μαλαισία έπειτα από 40 χρόνια.
"Όταν σκεφτόμαστε για το επόμενο έτος, είναι δελεαστικό να εξετάζουμε το πρόσφατο παρελθόν είτε κοιτάζουμε τους κινδύνους είτε το βασικό σενάριο. Επιπλέον, υπάρχει μία τάση να μην παρεκκλίνουμε πολύ από το consensus, ίσως λόγω της ασφάλειας του να ανήκεις στην αγέλη.
Από στατιστική σκοπιά, αυτό είναι παρόμοιο του να υποθέτεις πως οι αγορές ακολουθούν μία κανονική κατανομή ή κατανομή Gauss. Με άλλα λόγια, οι αγορές συμπεριφέρονται σωστά και τα ακραία αποτελέσματα είναι σπάνια.
Η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 μας δίδαξε διαφορετικά, αν και είναι πολύ δύσκολο να μην υποθέσουμε την κανονικότητα στις αγορές", αναφέρουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/12/deutsche-bank-2013.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου