Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ο αντωνάκης & το κόμμα του ... οι βασιλείς της κωλοτούμπας ! ΒΙΝΤΕΟ: Ιδού οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ!


Σε μόλις έξι μήνες, η Νέα Δημοκρατία -ως κυβέρνηση, πλέον- έχει καταφέρει να πετάξει στα σκουπίδια όλες τις προεκλογικές της υποσχέσεις

Μισό χρόνο μετά τις εκλογές και ήδη όσοι ψήφισαν τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία,
πιστεύοντας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, νιώθουν εξαπατημένοι. Ο πρωθυπουργός και το κυβερνόν κόμμα έχουν ξεχάσει, υποσχέσεις, δεσμεύσεις μεγαλόστομες διαβεβαιώσεις. Το Newsbomb.gr σας θυμίζει τι υποσχόταν ο Αντώνης Σαμαράς ως πρόεδρος της Ν.Δ. και τι κάνει τώρα ως Πρωθυπουργός για να κρίνετε μόνοι σας την (α)συνέπεια λόγων και έργων…
Συγκυβέρνηση
Πριν:
O Αντώνης Σαμαράς επέμενε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ίδια με το ΠΑΣΟΚ και ότι το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης δεν υπήρχε.
"Δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ", "Φιλί της ζωής εμείς στο ΠΑΣΟΚ δε θα δώσουμε", "Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ": αυτή ήταν η προεκλογική φρασεολογία της ΝΔ. Ακόμη κι όταν όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε άλλη λύση, αυτός επέμενε, όπως και ο Γιώργος Μουρούτης, το δεξί του χέρι...



Μετά:
Τα κουκιά δεν βγήκαν και η συγκυβέρνηση ήρθε και είναι μάλιστα τρικομματική.
Εξ άλλου, τούς το είπε και ο Κώστας Σημίτης: «Τα κόμματα που υποστήριξαν στις εκλογές την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά) έχουν στην υπάρχουσα συγκυρία κρίσης την υποχρέωση να συνεργασθούν. Διαφορετικά θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη και στη δραχμή".
Αναδιαπραγμάτευση Μνημονίου
Πριν:
"Πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο" έλεγε πριν τις εκλογές και ζητούσε ισχυρή εντολή για να το κάνει.
Η ρητορική Σαμαρά βασιζόταν κυρίως πάνω σ' αυτό το επιχείρημα. Ότι οι κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου δεν ήθελαν να πάνε στις Βρυξέλλες και να ζητήσουν να συζητηθεί από νέα βάση το Μνημόνιο.
Ότι εκείνος, έχοντας μια ισχυρή λαϊκή εντολή, θα το έκανε. Ότι θα συζητούσε με την τρόικα πολιτικές ανάπτυξης για να σβήσουν μαζί τα σκληρά, φορολογικά μέτρα...
Ο Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στις 2 Μαΐου έδειχνε και το πώς: "Στους στόχους είμαστε απολύτως προσηλωμένοι, όμως –το λέει και το ίδιο το μνημόνιο– υπάρχει μια δυνατότητα αναθεώρησης ανά τρίμηνο ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν νομίζω ότι αν έχουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο να ελέγξουμε τη φοροδιαφυγή στα καύσιμα ή αν εγκαταστήσουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον έλεγχο των δαπανών, θα μας πει κάποιος «γιατί το κάνατε»"



Μετά:
Αμέσως μετά την εκλογική του νίκη, ο Αντώνης Σαμαράς ξεχνά την έννοια "επαναδιαπραγμάτευση" και λέει: "Θα συνεργαστούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ τις αναγκαίες πολιτικές για την ανάπτυξη".
Έξι μήνες μετά, καμία επαναδιαπραγμάτευση δεν έχει γίνει.
Αντιθέτως, ψηφίστηκε το Μνημόνιο 3, με ακόμη πιο σκληρά, φορομπηχτικά μέτρα και σίγουρα όχι με πολιτικές ανάπτυξης.
Όσο για τις εναλλακτικές μεθόδους που πρότεινε ο Κωστής Χατζηδάκης, τίποτε δεν έχει αλλάξει από το προηγούμενο καθεστώς. Δεν μπορούν ή δεν θέλουν;
Αποκατάσταση αδικιών
Πριν:
Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεκνικών επιδομάτων καθώς και των εποχικών επιδομάτων στα επίπεδα που ήταν το 2009.
Επίσης, αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.
"Δεσμεύομαι να αποκαταστήσουμε τις περικοπές των συντάξεων" είναι η φράση που βγαίνει από τα χείλη του μετέπειτα πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στην 75η ΔΕΘ.



Μετά:
Όλα αυτά ακούγονται σαν ανέκδοτο. Οι συντάξεις κόπηκαν κι άλλο, τα επιδόματα δεν επανήλθαν και τα παιδιά άρχισαν να θεωρούνται τεκμήριο, ενώ οι ομολογιούχοι απειλούνται με νέο κούρεμα!
Από 1.1.2013 η κυβέρνηση Σαμρά φέρνει αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περικοπές στο εφάπαξ και κατάργηση επιδομάτων ...
Βοήθεια στους ανέργους
Πριν:
Υποσχέσεις για επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια, αλλά και για έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.
Διαβάστε τα μέτρα που πρότεινε ο ίδιος ο μετέπειτα πρωθυπουργός στα τέλη Μαΐου.
Πιο νωρίς, με αφορμή την γιορτή της Πρωτομαγιάς, δήλωνε:
«Τιμούμε σήμερα την Εργατική πρωτομαγιά. Την προσφορά της Εργασίας, στη σύγχρονη κοινωνία. Την αξία της Εργασίας και τις αρετές της εργατικότητας και την παραγωγικότητας. Το δικαίωμα στην Εργασία. Και τα τιμούμε σε μια στιγμή, που εδώ, στην Ελλάδα πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες βρίσκονται στην ανεργία. Και οι περισσότεροι είναι πια μακροχρόνια άνεργοι...», παρατήρησε ο αρχηγός της ΝΔ, θέτοντας ως προτεραιότητα του κόμματος να ανακόψει, όπως είπε, τον εφιάλτη της ανεργίας.
Ο Μάκης Βορίδης, πάλι, δήλωνε σε όποια ομιλία κι αν έκανε πριν τις εκλογές, ότι η βασική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ήταν ότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.



Μετά:
Περικοπές ως και 40% στο υπάρχον επίδομα.
Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση για τους εποχικά απασχολούμενους.
Τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης «από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας», δεν πρέπει να ξεπερνούν συνολικά τα 450. Εάν από το 2009, ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο από τα 450 ημερήσια επιδόματα, τότε, δικαιούται να επιδοτηθεί για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι να συμπληρωθεί το όριο των 450 ημερήσιων επιδομάτων. Από 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να ξεπερνούν τα 400».
Όσον αφορά, βέβαια, στην ίδια τη ανεργία, έξι μήνες μετά φτάνει στο συγκλονιστικό ποσοστό του 26%. Καμία νέα θέση εργασίας δεν άνοιξε, όσο κι αν ο κ. Βορίδης υποσχόταν ότι αυτό θα ήταν το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης.



Ιδιωτικός τομέας
Πριν:
Δέσμευση να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
"Το μέλλον της χώρας είναι ο ιδιωτικός τομέας", έλεγε ο Νότης Μηταράκης



Μετά:
Ακόμη χαμηλότερος βασικός μισθός και αλλαγές στις συμβάσεις που ρίχνουν κι άλλο τους υπόλοιπους μισθούς. Μείωση στο μισθό τους βλέπουν περίπου 4 εκατομμύρια εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα ελέω κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και των επιδομάτων.
Φορολογία
Πριν:
Δεσμεύσεις για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Τα περίφημα "ισοδύναμα" ήταν καραμέλα της Νέας Δημοκρατίας πριν τις εκλογές.



Μετά:
Αλλαγή των φορολογικών συντελεστών προς τα πάνω.
Επίσης, η κυβέρνηση φαίνεται πως προσανατολίζεται στην αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο καταβάλλουν σήμερα περίπου 770.000 αυτοαπασχολούμενοι, από τα 500 ευρώ στα 550-650 για την κύρια εγκατάσταση κάθε ελεύθερου επαγγελματία και από τα 500 στα 900-1.000 ευρώ ή και υψηλότερα για την κύρια εγκατάσταση κάθε εταιρίας.
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει επίσης φορολόγηση 45% σε εισοδήματα από 48.000 και πάνω, αλλά και κλιμακωτή μείωση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ.
Και βέβαια, την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για όσους έχουν παιδιά!
Επανεκκίνηση οικονομίας
Πριν:
Δεσμεύσεις για εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
«Το “λεφτά υπάρχουν” ήταν μία ψεύτικη υπόσχεση. Ο λαός ξεγελάστηκε. Ήταν όμως η τελευταία μεγάλη απάτη του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού. Τα ψέματα όμως τελείωσαν», δήλωνε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Το σχέδιο της ΝΔ για την επανεκκίνηση της οικονομίας προέβλεπε άμεση και δραστική μείωση φορολογικών συντελεστών. Για όλες τις επιχειρήσεις πρότεινε συντελεστή φορολόγησης κερδών 15%, ενώ η υψηλή κλίμακα στο φόρο εισοδήματος πρότεινε να μειωθεί στο 40% και σε 3-4 χρόνια σε 30% μέσα, με λιγότερα κλιμάκια.
Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωνε σε συνέντευξή του λίγο πριν τις εκλογές: "Προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της ρευστότητας και η αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων άμεσα, ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει η αγορά με το ΕΣΠΑ, το ΕΤΕΑΝ, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέσα από την ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με ένα εργαλείο ρευστότητας που θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας".



Μετά:
Οι νέοι φόροι, για τους οποίους μιλήσαμε ήδη πιο πάνω.
Σε επιστολή της προς τον κ. Σαμαρά, η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει χαρακτηριστικά: Ο ιδιωτικός τομέας και ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις έχουν «γονατίσει». Πρέπει να εξαιρεθεί από τη διαδικασία μείωσης του ελλείμματος».
Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στη χώρα εξακολουθούν να καλύπτουν το 69,9% της οικονομικής προστιθέμενης αξίας και το 85,1% της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα (εξαιρείται ο χρηματοπιστωτικός). Κι όμως, παρά τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, οι επιχειρήσεις αυτές πλήττονται ακόμη περισσότερο, αναγκάζονται να βάζουν λουκέτο και να αφήνουν στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες...
Όσο για τα διαθέσιμα κονδύλια, μισό χρόνο μετά, είμαστε ακόμη στις διαπραγματεύσεις.
 
http://www.triklopodia.gr/2012/12/blog-post_4152.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters