Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ-ΑΛΒΑΝΟΥΣ-ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ! Ο Θ. ΔΡΟΥΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΑ


Η συνέντευξη του στρατιωτικού αναλυτή στην εφημερίδα "Το Χωνί"
Θα έχετε ενημερωθεί σχετικά με τις δηλώσεις Μπερίσα αναφορικά με τη Μεγάλη Αλβανία που φτάνει μέχρι την… Πρέβεζα. Η Ελλάδα θα πρέπει να ανησυχεί από τις επεκτατικές κορώνες που
φαίνεται να ηχούν από τη γειτονική χώρα;
ΔΡΟΥΓΟΣ: Αναφορικά με τις δηλώσεις ΜΠΕΡΙΣΑ θεωρώ ότι είναι θρασύτατες και προκλητικές, δεδομένου ότι η χώρα του είναι μέλος του ΝΑΤΟ και χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης. Προς την κατεύθυνση ενδυνάμωσης του Αλβανικού παράγοντα στη ΝΑ ΕΥΡΩΠΗ συντονίζεται με τα πιο εξτρεμιστικά στοιχεία του ΚΟΣΟΒΟΥ, καθώς και με αποσταθεροποιητικούς παράγοντες στη ΝΟΤΙΑ ΣΕΡΒΙΑ(ΠΡΕΣΕΒΟ-ΜΕΝΤΒΕΝΤΑ-ΜΠΟΥΓΙΑΝΟΒΑΤΣ), στο ΝΔ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, και φυσικά στην αδύναμη και χωρίς συνοχή FYROM. Από πρόσφατη επίσκεψη μου στα Βαλκάνια έχω διαπιστώσει ότι υποστηρίζεται από πλούσιους κύκλους ανά τον κόσμο , καθώς και από ύποπτα Μουσουλμανικά κεφάλαια. Σε εσωτερικό επίπεδο προσπαθεί να αναβαθμίσει τον Αλβανικό παράγοντα, σε μια χρονική στιγμή που λαμβάνουν χώρα σημαντικότατες εξελίξεις παγκόσμια, ειδικά στην Μ ΑΝΑΤΟΛΗ-Β.ΑΦΡΙΚΗ.
Στρατιωτικά η χώρα μας δεν μπορεί να απειληθεί από την αδύναμη Αλβανία σε καμία περίπτωση. Μπορεί να έχουμε χαοτική κατάσταση στο εσωτερικό, υποβαθμισμένη ως αναιμική διπλωματία, πρωτοφανή οικονομική καχεξία, αλλά παρά τα προβλήματα σε ότι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις μας, απέναντι στα Τίρανα δεν βλέπω κάποια εμφανή απειλή. Οι στόχοι των Μπερίσα-Χαραντινάι είναι να προκαλέσουν κρίση για να μας πιέσουν σε διάφορα θέματα. Δυστυχώς και η Αλβανική αντιπολίτευση του ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ δεν είναι καλύτερη. Πιο πολύ ανησυχώ από εκδήλωση βίαιων μεθοριακών επεισοδίων από ακραία στελέχη των Τσάμηδων, ή κάποια ενέργεια Αλβανών στην χώρα μας με στόχο την πρόκληση εσωτερικής ανασφάλειας.. Δεν αποκλείω την περίπτωση ασύμμετρων απειλών από τον Αλβανικό χώρο, δράση παραστρατιωτικών οργανώσεων, ή κάποιες κινήσεις στοιχείων του οργανωμένου εγκλήματος για πρόκληση εντάσεων.
Από δικής μας πλευράς και παρά την κατάργηση στρατιωτικών σχηματισμών στην Δυτική Ελλάδα από το ΓΕΣ, θα πρέπει να διατηρούμε μια σχετικά ικανοποιητική στελέχωση της VIII ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ στα Γιάννενα, καθώς και ορισμένες μονάδες καταδρομών σε σχετική ετοιμότητα για τον χερσαίο και θαλάσσιο χώρο στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας. Παράλληλα σε πολιτικό-διπλωματικό επίπεδο ειδικά στο ΝΑΤΟ, να στέλνουμε τα απαραίτητα μηνύματα προς την πλευρά των Τιράνων να είναι προσεκτική…Πάντως μη-συμβατικές/μη-γραμμικές και ασύμμετρες απειλές και κινήσεις ας τις έχουμε υπόψη….έχουν άλλη φιλοσοφία που δυστυχώς στην πατρίδα μας δεν έχουν μελετηθεί….


Η Τουρκία συνεχίζει την πολιτική που ασκεί τα τελευταία χρόνια απέναντι στην Ελλάδα. Παραβιάσεις εναερίου χώρου, κορβέτες που φτάνουν μέχρι το Σούνιο. Δηλώσεις περί μιας ελεύθερης θάλασσας (Αιγαίο). Όλα αυτά σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, θα πρέπει να μας τρομάζουν, έχοντας πάντα ως δεδομένο και το ότι Τούρκοι επιχειρηματίες αποκτούν δικαιώματα στις μαρίνες μας;

ΔΡΟΥΓΟΣ: Αν και οι Τούρκοι έχουν εστραμμένα τα βλέμματα τους προς τις αναμενόμενες δραματικές εξελίξεις σε ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΝ μέσα στο 2013, εν τούτοις στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο του ΑΙΓΑΙΟΥ δεν δείχνουν να μειώνουν την προκλητική κατά καιρούς παρουσία τους. η τραγική οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε δυστυχώς έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των ΕΔ της πατρίδα μας. Δεν προμηθευόμαστε νέα οπλικά συστήματα, δεν συντηρούμε σωστά το υπάρχον υλικό, έχουμε μειώσει σε μεγάλο βαθμό την εκπαίδευση των στελεχών, ενώ η βαθιά οικονομική κρίση ταλαιπωρεί τα στελέχη των ΕΔ. Με κάποιες ξαφνικές εξάρσεις ορισμένων …δεν επιλύονται τα θέματα. Θα περίμενα η στρατιωτική ηγεσία της χώρας να ήταν πιο απαιτητική σε τέτοια ζητήματα από την πολιτική, καθώς και πιο συμμετοχική. Έχει αδυνατίσει σημαντικά ο αμυντικός χώρος, ενώ είναι απαράδεκτο το ότι δειχθήκαμε την τρόικα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Αυτά επηρεάζουν πολύ τα στελέχη σε ξηρά-θάλασσα και αέρα, εκτός βέβαια εκείνων που είναι μόνιμα βολεμένοι με τα γνωστά κομματικά κριτήρια. Άρα απέναντι στην ΑΓΚΥΡΑ θα πρέπει να διατηρούμε υψηλή ετοιμότητα και να παρακολουθούμε τους τρόπους κινήσεων της προς ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΝ. Ας μην λησμονούμε ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ είναι στο G-20, ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΆ ΠΑΝΤΟΎ,, έχει υπολογίσιμο ρόλο στο Αφγανιστάν, στο Κέρας της Αφρικής, στην Μεσόγειο, αρκετές περιφερειακές συμμαχίες με κράτη της Αραβικής Άνοιξης, ενώ στο ΝΑΤΟ καταφέρνει να έχει πλήρη κάλυψη, όπως φάνηκε στην πρόσφατη περίπτωση της ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος στα σύνορα της με την Συρία.(PATRIOT MISSILES) κλπ. Δεν φέραμε-έστω για τα μάτια του κόσμου-μία οριακή αντίδραση στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο. Προσθέτω επίσης ότι δεν γνωρίζουν οι επικεφαλής μας και τα θέματα του ΝΑΤΟ επαρκώς….
Δεν αποκλείω, η Άγκυρα όταν σε κάποια φάση κλείσουν τα ανοικτά μέτωπα με το καθεστώς ΑΣΑΝΤ και το προβληματικό πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης , να στραφούνε ακόμα πιο πολύ προς εμάς…και την Κύπρο. Και τότε θα έχουμε πολλά μα πάρα πολλά προβλήματα. Και αναφέρομαι σε ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας …Επίσης με τους Τούρκους πρέπει να προσέξουμε τα μείζονα θέματα κυβερνοασφάλειας/προστασίας υποδομών στα όποια υστερούμε σημαντικά…Οι Τούρκοι έχουν πάγιους σχεδιασμούς για όλους τους γείτονες τους….


Σκόπια και Τουρκία δείχνουν να έχουν πλησιάσει πολύ κοντά. Μάλιστα η Τουρκία φαίνεται να στηρίζει τον »αγώνα» των Σκοπίων για την ονομασία. Υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα και από την πλευρά των Σκοπίων;

ΔΡΟΥΓΟΣ: Σχετικά με τα ΣΚΟΠΙΑ, σε στρατιωτικό επίπεδο δεν βλέπω κάτι το απειλητικό. Το γειτονικό κράτος έχει θεμελιώδες εσωτερικό πρόβλημα. Μπορεί προπαγανδιστικά να έχει σημειώσει κάποιες ας πούμε επιτυχίες, αλλά είναι μία αδύναμη περίκλειστη χώρα. Βέβαια πρέπει να προσέξουμε τις κινήσεις των Αλβανών και Βούλγαρων, γιατί κινούνται αποσταθεροποιητικά κατά καιρούς. Το βλέπουμε στο ΤΕΤΟΒΟ, καθώς και σε σχολικά-εκπαιδευτικά εγχειρίδια. Υπάρχουν ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η ΑΥΣΤΡΙΑ που προωθούν πολλά προγράμματα στα ΣΚΟΠΙΑ, με εκδηλώσεις εκεί ή στην ΟΧΡΙΔΑ.
Δεν βλέπω κάτι πολύ ουσιαστικό από πλευράς του ειδικού διαμεσολαβητή ΜΑΘΙΟΥ ΝΙΜΙΤΣ. Το θέμα του ονόματος θα σέρνεται… όπως και το αν θα καταστούν μέλος του ΝΑΤΟ. Θέλει προσοχή από δικής μας πλευράς γιατί λόγω της χαοτικής οικονομικής κρίσης είμαστε πολύ τρωτοί σε πιέσεις των ισχυρών της Ευρώπης.
Οι Τούρκοι έχουν στενές πολιτικές , πολιτιστικές και στρατιωτικές σχέσεις με τους Σκοπιανούς. Προφανώς χρησιμοποιούν αυτούς και τους Αλβανούς ως επιπρόσθετους μοχλούς πιέσεων προς εμάς, ειδικά τώρα που είναι απασχολημένοι με τον ΑΣΑΝΤ και την ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Όπως προανέφερα από τα βόρεια σύνορα της χώρας μας θα πρέπει να δίνουμε κυρίως έμφαση στις ασύμμετρες απειλές, οι οποίες θέλουν προσοχή. Ειδικά η διακίνηση ελαφρών όπλων, ο ισλαμικός εξτρεμισμός, η σχέση τρομοκρατών με το οργανωμένο έγκλημα, η διακίνηση επικίνδυνων φορτιών η λαθρομετανάστευση, η ύπαρξη κρατών με αβέβαιο στάτους κλπ. κλπ.
Από την πλευρά μας θα πρέπει να διατηρούμε στενές τις σχέσεις με την Σερβία, να προωθούμε την χαλάρωση των εντάσεων σε ενδο-βαλκανικές μεθοριακές ζώνες, να έχουμε ενισχυμένη διπλωματική και πολιτιστική παρουσία, να έχουμε συχνές επαφές σε θέματα ασφαλείας, πληροφοριών και αντιμετώπισης μη-συμβατικών απειλών με την ΡΟΥΜΑΝΙΑ, την ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, και το ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, ενώ θεωρώ ότι ήταν λάθος η απόφαση για κάθετη μείωση της στρατιωτικής μας δύναμης στο ΚΟΣΟΒΟ. Δυστυχώς πολλοί ας πούμε υπεύθυνοι δεν αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα ή κακοί σύμβουλοι τους συμβουλεύουν λαθεμένα… Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ο κυρίαρχος παίκτης στη ΝΑ ΕΥΡΩΠΗ και δεν είναι… Παντού απομονωμένη….Δείτε και στα ενεργειακά… κάποιο ενεργούν βλακωδώς ή κατ εντολή…

Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία… Τρεις χώρες που με τις κινήσεις τους μοιάζουν να ζητούν »πράγματα» από την Ελλάδα. Είναι γενικότερα επικίνδυνη η κατάσταση για την χώρα μας, που φαίνεται να έχει ανοικτά μέτωπα με τόσους γείτονες και παράλληλα πολλά προβλήματα στα οικονομικά και όχι μόνο;

ΔΡΟΥΓΟΣ: Ασφαλώς κίνδυνοι υπάρχουν. Ας μην λησμονούμε ότι το ΝΑΤΟ-πέραν των όσων λέει ο γγ της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ-δεν ασχολείται πολύ με τη ΝΑ ΕΥΡΩΠΗ. Εδώ στην Αθήνα δεν έχουμε αντιληφθεί ότι το ΝΑΤΟ για να παραμείνει σε ύπαρξη , παγκοσμιοποιείται και ασχολείται με άλλα θέματα. Μην περιμένουμε να ασχοληθεί έντονα με τα εδώ. Επίσης είναι λάθος να έχει ενισχυθεί πολύ στα Βαλκάνια ο Γερμανικός παράγοντας. Επειδή οι ΗΠΑ στρέφονται προς ΑΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ-ΙΝΔΙΚΟΣ-ΑΦΡΙΚΗ και βεβαία στα Μεσανατολικά, αφήνετε ελεύθερος χώρος στο Βερολίνο. Δείτε πχ ότι οι 3 τελευταίοι διοικητές της KFOR/NATO στο Κόσσοβο, είναι Γερμανοί στρατηγοί. Αυτό λέει κάτι… Και οι Γερμανοί δεν είναι και οι πλέον φανατικοί υποστηριχτές μας στα εθνικά ζητήματα. Άρα πρέπει να δούμε στρατηγικά και εν μέσω κρίσης που κινούμαστε… Έχουμε ανοικτά θέματα, όπως το Κυπριακό, η περίπτωση της ΑΟΖ, προκλήσεις εξτρεμιστών ανατολικά του Νέστου κλπ. Επίσης θέλει προσοχή η σχέση μας με το ΙΣΡΑΗΛ…γιατί ανά πάσα στιγμή-παρά τα λεγόμενα-οι Αμερικανοί μπορούν υπό σκληρές πιέσεις να φέρουν πίσω ΤΟΥΡΚΟΥΣ και ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ, όποτε εμείς τι κάνουμε…. Δεν έχουμε στρατηγικό ορίζοντα, δεν έχουμε ενέργεια για θετική στρατηγική σκέψη, ερασιτεχνίζουμε, ενώ οι κίνδυνοι ελλοχεύουν… Είμαι ανήσυχος. Δεν έχουν μελετηθεί οι επιπτώσεις στην Ελλάδα από τον γενναίο Αραβικό ξεσηκωμό. Δεν έχουμε ενεργειακή στρατηγική και διαρκώς παραμένουμε σε απομόνωση. Πρέπει να κοιτάξουμε και προς αλλού, γιατί η ΕΥΡΩΠΗ είναι και θα είναι σε παρακμή… Τα Βαλκάνια χρειάζονται Ευρωπαικοπoίηση και όχι Γερμανοποίηση. Άλλα φταίμε και εμείς γιατί κινούμαστε χωρίς πυξίδα, σοβαρότητα κλπ. Μπροστά μας θα βρούμε πολλά και δύσκολα θέματα σταδιακά από τα νησιά βόρεια της Κέρκυρας μέχρι την ΝΑ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

 
http://www.triklopodia.gr/2012/12/blog-post_6644.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters