Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Γιατί άλλαξε τώρα στάση η Μέρκελ;

Η αλλαγή της γερμανικής στάσης-Βουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης:

«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη ως ενεργό μέλος της. Το θέμα αυτό θεωρείται πλέον λήξαν για τους Γερμανούς και συνιστά κοινή συνείδηση», είναι το πρώτο πράγμα που μου τονίζει στη συζήτησή μας ο Ελληνογερμανός ευρωβουλευτής με σπουδές στη Βόννη και την Οξφόρδη. «Ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν είναι η αιτία του προβλήματος, αφού η κρίση αφορά πλέον ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην Πορτογαλία οι αντιδράσεις, κατά τη πρόσφατη επίσκεψη της Μέρκελ, ήταν ακόμη πιο έντονες και από την Ελλάδα και αυτό δεν είναι τυχαίο», μου επισημαίνει λέγοντας ότι η πολιτική των Γερμανών δεν είναι πλέον η ίδια απέναντι στην Ελλάδα. Δεν μπορώ, ωστόσο, να μην του θυμίσω ότι οι εκπρόσωποι του κόμματός του παραμένουν ιδιαίτερα δηκτικοί και δεν δείχνουν καθόλου να έχουν πάρει αποστάσεις από το ενδεχόμενο της αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Ναι, αλλά πρόκειται πια για μειοψηφική γνώμη. Επιπλέον οι Φιλελεύθεροι δείχνουν, δυστυχώς, να μην επηρεάζουν με τον ίδιο τρόπο τη Μέρκελ, η οποία πια κινείται προεκλογικά. Και για να κερδίσει τη συμπάθεια των φίλα προσκείμενων προς την Ελλάδα Σοσιαλδημοκρατών, δείχνει να αλλάζει την ατζέντα. Δεν είναι τυχαία ούτε η πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα, ούτε οι φιλικές της κινήσεις προς τη χώρα». Τι συμβαίνει, όμως, με τον Σόιμπλε και τις εχθρικές του δηλώσεις; «Είναι γνωστή η κόντρα Μέρκελ - Σόιμπλε. Ο,τι και να υποστηρίξει η Μέρκελ, αυτός θα πει ακριβώς το αντίθετο. Πάντως στη Γερμανία αυτό που μετρούσε ανέκαθεν είναι η γνώμη του καγκελαρίου. Ανέκαθεν ο ηγέτης είχε προεξάρχοντα ρόλο στην πολιτική της Γερμανίας για καλό και κακό. Γι’ αυτό και τα πάντα αρχίζουν και καταλήγουν στη Μέρκελ».


«Οι Γερμανοί έχουν βγάλει 80 δισ. από την Ελλάδα»


Εκτός από την αναδιάρθρωση του χρέους, την οποία ο κ. Χατζημαρκάκης θεωρεί απαραίτητη και μάλλον αναπόφευκτη, ο ίδιος επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει άμεση και γενναία χρηματοδότηση για την ανασυγκρότηση της χώρας. Τον ρωτάω αν θεωρεί ότι το ελληνικό χρέος είναι όντως βιώσιμο. «Τα πάντα είναι θέμα ερμηνείας. Εμείς μιλάμε για “βιωσιμότητα” του χρέους, έναν όρο που οι Αγγλοσάξονες επιμένουν να αποδίδουν ως sustainability, δηλαδή του κατά πόσο το χρέος μπορεί να “αντέξει” ή να “κρατηθεί”. Κι αυτό από μόνο του λέει πολλά. Το ζήτημα της αντοχής εναπόκειται από το ποσό της αναχρηματοδότησης που θα δοθεί προς την Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία έχει επωφεληθεί τα μάλα από την οικονομική κρίση της Ελλάδας, έχοντας ήδη κερδίσει 80 δισ. ευρώ, κάτι που δεν είναι γνωστό στους Γερμανούς. Αν λοιπόν οι πολιτικοί πείσουν τους ψηφοφόρους τους, καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ότι ένα μέρος αυτών που έχουν κερδίσει θα μπορούσε να επιστραφεί πίσω στους Ελληνες, με τη μορφή ενός σχεδίου Μάρσαλ, κανείς δεν θα είχε αντίρρηση. Μέχρι τώρα, όμως, τους έλεγαν ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους για την Ελλάδα, κάτι που είναι δύσκολο να ανατρέψουν από τη μια μέρα στην άλλη. Η αλλαγή στάσης είναι εμφανής, όπως είναι προφανής και η αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης και της επιμήκυνσης ώστε να κριθεί το χρέος βιώσιμο. Κι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν υπάρξει μια χρηματοδότηση από έναν τέτοιο μηχανισμό στήριξης».

Το 47% μάς θέλει στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπησηΑυξάνεται το ποσοστό των Γερμανών που επιθυμούν τη διάσωση της Ελλάδας
Τη διάσωση της Ελλάδας με δανεισμό επιθυμεί το 47% των Γερμανών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου του κρατικού γερμανικού δικτύου ZDF.Ωστόσο, μόλις το 17% πιστεύει ότι η χώρα θα τηρήσει τους συμπεφωνημένους όρους. Με βάση, ακόμη, την ίδια δημοσκόπηση, το 79% εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα εφαρμόσει τις συμφωνίες, ενώ σε ποσοστό 42% οι ερωτώμενοι προτιμούν η Ελλάδα να μην λάβει καμία βοήθεια.Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου για τα γερμανικά κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) συγκεντρώνουν 39%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) 30% και οι Πράσινοι το 13% της εκλογικής προτίμησης.Μακριά από το όριο του 5% μένουν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) που λαμβάνουν 4%, όσο και οι Πειρατές, ενώ η Αριστερά μένει σταθερή στο 6%.Το 77% πάντως των υποστηρικτών των CDU/CSU τάσσεται υπέρ ενός μεγάλου συνασπισμού με το SPD, ενώ το 53% προτιμά συνεργασία με το κόμμα των Πρασίνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.protothema.gr


http://www.gataros.net/2012/11/blog-post_2287.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters