Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Θλιβεροί κομπάρσοι - Αυτή η εικόνα αποτυπώνει το αδιέξοδο της συγκυβερνώσας τριανδρίας.

Καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαφανίσει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους προς όφελος των δανειστών, ο επικεφαλής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης δηλώνει: «Αν πάμε σε ύφεση 5%, τότε η ανεργία από 24%, όπου κατά τη γνώμη μας θα κλείσει ο μέσος όρος στο τέλος του 2012, θα πάει ανάμεσα στο 28% με 29%». Την ίδια ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προειδοποιεί για την επερχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή.

Όμως, ποιος νοιάζεται; Αν η διεθνής τοκογλυφία απαιτεί «εδώ και τώρα» 11,5 (συν 3, συν άλλα 3) δισ. ευρώ, ο Στουρνάρας, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης θα τα βρουν. Απολύοντας, κατα­δικάζοντας συνταξιούχους, υπαλλήλους, Υγεία, Παιδεία, Αυτοδιοίκηση. Έστω και με γκρίνιες, δι­αφωνίες, φόβους για την εύθραυστη συνοχή των κομμάτων τους, εν τέλει θα συναινέσουν. Διότι ο δρόμος που διάλεξαν δεν έχει γυρισμό. Το γνωρί­ζουν όλοι πολύ καλά, ανεξάρτητα από τις δημόσιες δηλώσεις τους.

Έτσι, δεν βγάζουν τσιµουδιά για την εξαλλοσύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που εισβάλλει σε ιδι­ωτικές επιχειρήσεις για να καταστείλει απεργίες και πυροβολεί με πλαστικές σφαίρες διαδηλωτές σε δημόσιο χώρο στη Χαλκιδική προς υπεράσπιση επιχειρηματικών συμφερόντων - σαν σε πρόβα για τον καυτό επερχόμενο χειμώνα...

Εκφέρουν µόνο επικοινωνιακές διαφωνίες για όσα τελικά θα προσυπογράψουν ώστε να μην χρεω­θούν την κυβερνητική κατάρρευση. Ο Βενιζέλος αντιπολιτεύεται τα μέτρα που ο ίδιος συνδιαμόρφωσε ως ΥΠΟΙΚ του Παπαδήμου. Και καλεί τον Σαμαρά να κάνει τη διαπραγμάτευση που ο ίδιος δεν έκανε. Ο Κουβέλης γκρινιάζει για τις απολύσεις που ο ίδιος ο Μανιτάκης - υπουργός της επιλογής του - είχε αναγγείλει στις αρχές Ιουλίου, στο συνέ­δριο του «Economist».

Αυτή η εικόνα αποτυπώνει το αδιέξοδο της συγκυβερνώσας τριανδρίας, η οποία - παγιδευμένη στις επιταγές των δανειστών - συγκροτεί τελικά έναν περιοδεύοντα θίασο, ορχούμενο στο κακοστημένο σκηνικό της τρόικας, που απειλεί ευθέως πως η επόμενη - βέβαιη - αποτυχία δεν θα συγχωρη­θεί. Άλλωστε η Γερμανία και το ΔΝΤ μελετούν τα σενάρια της επόμενης (άγνωστο πόσο... ελεγχόμε­νης!) χρεοκοπίας. Με τη συγκυβέρνηση θλιβερό κομπάρσο...




to pontiki

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2183.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters