Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

Διακήρυξη για το Ελεύθερο Ίντερνετ/Declaration of Internet Freedom

Διάφορες διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνασπίζονται για να προωθήσουν την Διακήρυξη για την Ελευθερία του Ίντερνετ.


Στις πρώτες υπογραφές του κειμένου της Διακήρυξης βρίσκονται αυτές της EFF (Eloctronic Frontier Foundation οργάνωση που παλεύει στις ΗΠΑ για το ανοικτό και ελεύθερο ίντερνετ και κατά των πατέντων λογισμικού) αλλά και του γνωστού μας Mozilla που βγάζει το ανοικτό λογισμικού Firefox το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε για να σερφάρουμε στο Ίντερνετ.

Το κείμενο της διακήρυξης που μπορεί να υπογραφεί και από άτομα και από συλλογικότητες λέει τα εξής:
 
Αγωνιζόμαστε για ένα ελεύθερο και ανοικτό ίντερνετ.
Υποστηρίζουμε διαφανείς και συμμετοχικές διαδικασίες που θα θέλουν να εγκαθιδρύσουν τις εξής πέντε αρχές στην λειτουργία του ίντερνετ:
Έκφραση: Μην λογοκρίνετε το ίντερνετ.
 
Προσβασιμότητα: Προώθηση της καθολικής πρόσβασης σε γρήγορα και φτηνά δίκτυα.
 
Ανοικτότητα: Κρατήστε το ίντερνετ ένα ανοικτό δίκτυο όπου ο καθένας/καθεμιά είναι ελεύθερος/η να συνδεθεί, να επικοινωνήσει, να διαβάσει, να γράψει, να παρακολουθήσει, να ακούσει, να μάθει, να δημιουργήσει και να καινοτομήσει
 
Καινοτομία : Προστασία της ελευθερίας κάποιου να καινοτομεί χωρίς άδεια. Μην μπλοκάρετε τις νέες τεχνολογίες και μην τιμωρείτε τους εφευρέτες για τις δράσεις των χρηστών των εφευρέσεων τους.
Ιδιωτικότητα: Προστασία της ιδιωτικότητας και υπεράσπιση της δυνατότητας να ελέγχει κάποιος που και πώς θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα και οι συσκευές του.

Κατά το EFF το Αμερικάνικο Κογκρέσο προσπαθεί να ρυθμίσει το ίντερνετ προς όφελος των διευθυντικών στελεχών των πολυεθνικών και εις βάρος βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ας σημειωθεί ότι οι πέντε βασικές αρχές για την ελευθερία του ίντερνετ που τονίζονται σαν θεμέλιοι λίθοι της λειτουργίας του είναι ανοικτές σε συζήτηση και δημόσια αντιπαράθεση ενδεχόμενα προς μια ακόμη πιο ριζοσπαστική κατεύθυνση τους.
(πχ στο θέμα της προσβασιμότητας κάποιοι ορθά προτείνουν να αναφέρονται ρητά  δωρεάν δίκτυα και όχι  φτηνά…)
 
Η όλη κίνηση είναι μια συντονισμένη προσπάθεια των δυνάμεων που πάλεψαν κατά των SOPA PIPA ACTA (τερατουργηματικών νομοθετημάτων που έπνιγαν την ελεύθερη ροή πληροφορίας στο ίντερνετ) να περάσουν στην επίθεση προτείνοντας και προωθώντας θετικά μια ασύγκριτα πιο ελεύθερη και αντιεμπορευματική εκδοχή του ίντερνετ από αυτή που υπάρχει σήμερα.
Σαν κίνηση φρονώ ότι πρέπει να πλαισιωθεί και από τις δικές μας υπογραφές, είτε ως άτομα είτε ως συλλογικότητες.

Ενώ εδώ υπογράφουμε την διακήρυξη:

https://www.accessnow.org/page/s/internetdeclaration
Δείτε σχετικά:  Για τα ηλεκτρονικά αιτήματα (petitions)
Declaration of Internet Freedom
Together, many of us fought to stop SOPA, ACTA, and other attempts to restrict internet freedom around the world. It was a wake-up call that a free and open internet must be defended. Yet these fights were an incredible display of how internet communities everywhere can tilt the balance of power to the people. And there will be more fights.

Five basic principles are outlined in this Declaration (to the right and below). If you agree with them, please go ahead and put your name to them.
As a community, let’s also discuss these principles — agree or disagree with them, debate them, translate them, make them your own, and broaden the discussion with your community — as only the internet can enable.

You can interact with the following text on redditTechDirt, andCheezburger.
To see a list of affiliated organizations, and more, click here.
Join us in keeping the internet free and open.
Declaration of Internet Freedom

Sign the petition

http://www.apenantioxthi.com/
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ !
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/declaration-of-internet-freedom.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ;;; ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 600 ΔΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters