Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τι απάντησε ο δήμαρχος του Λονδίνου στην επιστολή της ΝΟΔΕ Ηλείας για τα "Ελγίνεια"

node
Επιστολή στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηλείας κ. Γιώργο Χήνο αναφορικά με το μείζον θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα απέστειλε ο Δήμαρχος του Λονδίνου
Boris Johnson. Στην επιστολή του ο κ. Johnson απορρίπτει ευγενικά το αίτημα του προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Χήνου για επιστροφή των μαρμάρων στην φυσική τους θέση.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος του Λονδίνου:

"Αγαπητέ κύριε Χήνο,
Ευχαριστώ για την επιστολή σας.

Είναι ένα πράγμα για το οποίο συλλογίστηκα βαθιά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σ’ έναν ιδανικό κόσμο είναι σίγουρα αλήθεια ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν μετακινηθεί από την Ακρόπολη και θα ήταν τώρα δυνατόν να τα βλέπουμε στην φυσική τους θέση.

Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι ότι τώρα είναι αδύνατον να αποκαταστήσουμε τις μετόπες ή τα αετώματα του ναού στη φυσική τους θέση στο ναό. Από τότε που τα ένδοξα γλυπτά βρίσκονται στο Λονδίνο, περισσότερο από 250 χρόνια, και από τότε που αποτελούν το κεντρικό κομμάτι από τις συλλογές του πιο σπουδαίου μουσείου στην πόλη, θα ήταν λυπηρή και αθεράπευτη απώλεια αν μεταφέρονταν κάπου αλλού.

Οσο και να συμπαθώ την άποψή σας για την ανταπόδοσή τους στην Αθήνα, νιώθω ότι πρέπει για λόγους ισορροπίας να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του Λονδίνου.
Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά που είχατε τον χρόνο να με ενημερώσετε γι’ αυτό το σοβαρό θέμα.

Με εκτίμηση
Boris Johnson
Δήμαρχος Λονδίνου"
 
http://ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters