Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

«Ξέφραγο αμπέλι» η Ολυμπία: 61χρονη Αυστραλή εισέβαλε στον αρχαιολογικό χώρο

«Ξέφραγο αμπέλι» η Ολυμπία: 61χρονη Αυστραλή εισέβαλε στον αρχαιολογικό χώρο
Κάτι η ρομαντική διάθεση, κάτι η δημιουργικότητα του καλλιτέχνη, κάτι η ανυπέρβλητη γοητεία του τοπίου και του χώρου, δεν ήθελε πολύ μια 61χρονη (!!!) τουρίστρια από την Αυστραλία, να «παρασυρθεί».
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, τα ξημερώματα της Τρίτης αποφάσισε να πηδήξει την περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας για να βγάλει φωτογραφίες κατά την ανατολή του ήλιου, μια ομολογουμένως εξαιρετική εικόνα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.
Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε τόσο από τη Ζ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, όσο και από την Αστυνομία.
Πέρα από το «χαλαρό» της υπόθεσης που ευτυχώς δεν είχε τραγικές συνέπειες για την περιοχή, θα πρέπει να δούμε την ουσία του θέματος. Το ότι δηλαδή ο αρχαιολογικός χώρος είναι αφύλακτος τις νυχτερινές ώρες, καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια για να προσληφθούν νυχτοφύλακες!!!
Και αυτό ενώ έχουν περάσει πέντε μήνες μετά τη ληστεία στο παλαιό μουσείο και επίσης ενώ έχει υπάρξει ένα σοβαρό περιστατικό με το χαμένο κιονόκρανο από τον αρχαιολογικό χώρο.
Τελικά αποδεικνύεται πως στο υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν αποφασίσει να λάβουν σοβαρά υπόψη έναν από τους κορυφαίους πόλους πολιτισμού στην Ελλάδα που αποδίδει στα ταμεία του υπουργείου πολύ μεγάλα έσοδα.
Στη συνέχεια της ιστορίας η 61χρονη έγινε αντιληπτή από τον πρωινό φύλακα που έκανε την καθημερινή του εξερεύνηση στο χώρο και πήγε να σβήσει και το φωτισμό.
Ξαφνικά είδε μπροστά του την γυναίκα, τη σταμάτησε και κάλεσε την Αστυνομία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων. Οι Εισαγγελικές Αρχές μέσα στη μέρα θα αποφανθούν για τις προθέσεις της Αυστραλής τουρίστριας.
Όσο για το υπουργείο Πολιτισμού, τώρα που ένας Ηλείος πολιτικός βρίσκεται στο «τιμόνι» ίσως είναι ευκαιρία να λύθούν τα ουσιαστικά προβλήματα της Αρχαίας Ολυμπίας που τα τελευταία χρόνια έχει αφεθεί στην τύχη της και χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, τους χορηγούς και το παγκόσμιο Φως της καταφέρνει να επιβιώνει.
ΠΗΓΗ: ilialive.gr


http://www.tsantiri.gr/katagelies/xefrago-ampeli-i-olimpia-61chroni-afstrali-isevale-ston-archeologiko-choro.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters