Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Σκάνδαλο!!! πρώην συνεργάτης της Veolia, Νίκος Μπάρδης, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ.

Ο Νίκος Μπάρδης φέρεται ότι είναι στενός φίλος του αδελφού του πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου, και επιβλήθηκε άνωθεν για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ.

Μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι η τοποθέτηση του πρώην συνεργάτη της Veolia, Νίκου Μπάρδη, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ δεν έχει σχέση με περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας, όμως σηματοδοτεί την έναρξη νέου κύκλου διαχειριστικών μεθοδεύσεων που αποσκοπούν στην «προσέλκυση» ιδιωτικών κεφαλαίων.

Και αυτό δεν αφορά τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ή τους ταμιευτήρες που υδροδοτούν την πρωτεύουσα, αλλά τη διαχείριση και εκμετάλλευση των δικτύων ύδρευσης και ενδεχομένως των διυλιστηρίων της.

Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για την τοποθέτηση του Νίκου Μπάρδη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος έχει διατελέσει επί 21 χρόνια συνεργάτης της Veolia, που έχει εκδηλώσει πολλές φορές ενδιαφέρον για την Εταιρεία Υδρευσης της Πρωτεύουσας, νέες αποκαλύψεις έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της τοποθέτησης Μπάρδη στο τιμόνι της Εταιρείας…..

Κύκλοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα πράγματα επισημαίνουν ότι δεν είναι μόνο η Veolia που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΕΥΔΑΠ. Αρκετές ακόμη μεγάλες εταιρίες, πολυεθνικές και εγχώριες, ενδιαφέρονται για τα «φιλέτα» της Εταιρείας.



Εκτός από τη Veolia, η γαλλική Suez, αλλά και οι ελληνικές ….Ελλάκτωρ και Τέρνα, (Δείτε και εδώ: Άδεια ηλεκτροπαραγωγής 36,6 MW για Ελλάκτωρ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή).. μέσω θυγατρικών τους εταιριών, επιδιώκουν να αναλάβουν με παραχώρηση τη βελτίωση, διαχείριση και εκμετάλλευση των δικτύων της ΕΥΔΑΠ, ενώ δεν θα έλεγαν όχι και για την εκμετάλλευση των διυλιστηρίων της (σ.σ δώστε προσοχή στους κκ. Μπόμπολα  και Περιστέρη και θα με θυμηθείτε. 

Μη ξεχνάτε ότι όλως τυχαίως δύο μεγαλοστελέχη της  Τέρνα έχουν τοποθετηθεί …Γενικοί Γραμματείς!!! Υπενθυμίζω ότι ο κ. Περιστέρης είχε προχθές συνάντηση με την κ. Μπιρμπίλη και ως συνήθως …δεν ανακοινώθηκε τίποτα για το αντικείμενό της.Για την Ελλάκτωρ του κ. Μπόμπολα   δεν χρειάζονται τέτοιες συναντήσεις αφού  ως γνωστόν οι πόρτες είναι ….ανοικτές στο υψηλότερο επίπεδο της κυβέρνησης  )

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ! , . Ο κ. Μπάρδης από τη μεριά του σημείωσε “εμείς ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμή που μας κάνατε να μας καλέσετε στην περιφέρεια και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε θέτοντας στην υπηρεσία σας την τεχνογνωσία μας και τους άλλους πόρους που έχουμε για να μπορέσουμε και εμείς να συμβάλλουμε στο θέμα της ανάπτυξης της περιφέρειας σας με την διαχείριση του νερού”. Θα ξεπουλήση ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ τους υδάτινους πόρους; και θα πληρώνουν εως και οι Αγρότες σε μια ΞΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ το ΝΕΡΟ;

«Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την έξοδο της χώρας από την κρίση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με τον διευθύνοντα σύμβουλο εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ κ. Νίκου Μπάρδη. Μετά τη συμφωνία αυτή, παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Νικολάκου και Πουλά, και του Γενικού Διευθυντή κ. Στέφανου Γεωργιάδη και του Συμβούλου Διοίκησης κ. Άκη Χαϊδάκη, η ΕΥΔΑΠ θα αποτελέσει τον Τεχνικό σύμβουλο της Περιφέρειας πάνω στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Ο κ. Μπάρδης, έχοντας διατελέσει διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης της Veolia, γνωρίζει από πρώτο χέρι τους τρόπους διαχείρισης των υδάτινων πόρων, αφού έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα σε χώρες του τρίτου κόσμου, προκειμένου να εξασφαλίσει για λογαριασμό της πολυεθνικής αυτής εταιρίας τη διαχείριση των υδάτων τους.

Και, βέβαια, γνωρίζει πώς να διαχειριστεί και αυτούς που ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση παράγοντα από το υπουργείο Υποδομών μετά το χθεσινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου: «Τον βάλαμε εκεί (σ.σ.: τον Νίκο Μπάρδη) γιατί δεν θέλουμε άλλον για το management της ΕΥΔΑΠ»!

Παράλληλα, το υπουργείο διαμηνύει ότι δεν υπάρχει θέμα περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος ρωτήθηκε χθες για το θέμα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η τοποθέτηση Μπάρδη στο τιμόνι της Εταιρείας να σχετίζεται με την εκχώρηση σε ιδιώτες των δικτύων ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας και γενικότερα οι επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον έχουν ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τίποτε άλλο»…
Υπάρχει, όμως, και μία ακόμη διάσταση: Ο Νίκος Μπάρδης φέρεται ότι είναι στενός φίλος του αδελφού του πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου, και επιβλήθηκε άνωθεν για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ.

Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, φέρεται ότι αντιστάθηκε σθεναρά στην τοποθέτηση Μπάρδη στην Εταιρεία. Γι’ αυτό άλλωστε καθυστέρησε τόσο πολύ η ανακοίνωση της νέας διοίκησης της Εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ ανησυχούν για το μέλλον της Εταιρείας και ιδιαίτερα για το μέλλον των θέσεων εργασίας, καθώς η εκχώρηση έργου σε ιδιώτες σημαίνει αυτομάτως και μείωση του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού. Το υπουργείο Υποδομών, πάντως, δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις ανησυχίες τους και διαμηνύει στους εργαζομένους να μην ανησυχούν.

Εχει σημασία να τονιστεί ότι ο Νίκος Μπάρδης μεσολαβούσε για λογαριασμό της Veolia τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το καλοκαίρι του 2002 να εξαγοράσει το 9% της Εταιρείας που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο έως το 51% της πλειοψηφίας, αλλά και το 10% των μετοχών που κατέχει η Αγροτική Τράπεζα.
Αυτή τη στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 60% περίπου των μετοχών της ΕΥΔΑΠ, το 30% βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών και το υπόλοιπο 10% των μετοχών κατέχει η Αγροτική Τράπεζα.
ΕΤ

ΕΥΔΑΠ 1ο Βίντεο από ΣΕΦ, Α΄μέρος ομιλίας Νίκου Μπάρδη




http://diaggeleas.wordpress.com

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/veolia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters