Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πανελλαδικό Δίκτυο Ανταλλαγής Αγαθών και υπηρεσιών Χωρίς χρήματα του Πελίτι



«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποστηρίζουν πλέον ότι αν μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των «θέλω» σας χρειάζεστε λιγότερα χρήματα για να ζήσετε. Απλοποιώντας έτσι τη ζωή σας, μπορούν να ελευθερωθούν τα πιο πολύτιμα δώρα: ο χρόνος και η επιλογή»

David Icke.

Το "Πελίτι", από την πρώτη ώρα της σύστασης του το 1995, στηρίχτηκε στην βοήθεια των φίλων του. Ο κάθε ένας πρόσφερε αυτό που μπορούσε. Έτσι ενώ το "Πελίτι" δεν είχε τίποτα, είχε τα πάντα μέσα από τους υποστηρικτές του. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζει να εργάζεται και σήμερα. Από την άνοιξη του 2002 το "Πελίτι", διευρύνθηκε. Ξεκίνησε την υλοποίηση ενός ονείρου. Η δημιουργία ενός χώρου -κοινότητας- όπου η συνεργασία των ανθρώπων πέρα από τις διαφορές τους και η αρμονική συνύπαρξη με το φυσικό περιβάλλον θα είναι ένα γεγονός και όχι μια θεωρία.

Στα πλαίσια αυτής της διεύρυνσης του ξεκινάει ένα δίκτυο ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών χωρίς χρήματα.

"Το διάστημα που ζούσα στο Δασωτό", μας λέει: ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης,

«υπήρχε επιτακτική ανάγκη να γίνουν μια σειρά από επισκευές στο σπίτι. Δεν υπήρχαν όμως τα απαραίτητα χρήματα. Πήγα στο θείο Λευτέρη και του εξέθεσα την κατάσταση. Μου απάντησε πως και εκείνος είχε κάποιες δουλειές που έπρεπε να γίνουν και μου πρότεινε να δουλέψουμε μαζί και στα δύο σπίτια. Όσες μέρες θα δούλευε στο σπίτι μου τόσες μέρες θα πήγαινα να εργαστώ στο σπίτι του. Έτσι και έγινε, στο τέλος έγιναν οι εργασίες και στα δύο σπίτια.»

Κάποια στιγμή είχε πει ο θείος Λευτέρης: "όταν υπάρχουν τα χρήματα ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει, το σημαντικό είναι να μπορείς να κάνεις τις δουλειές σου και όταν δεν υπάρχουν τα χρήματα.»

Ο αρχαιότερος τρόπος συναλλαγής είναι η ανταλλαγή. Σήμερα πολλές οργανώσεις στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο την αναβιώνουν. Αυτό κάνουμε και εμείς.

«Στην Αγγλία υπάρχει το σύστημα ανταλλαγής που ονομάζεται L.E.T.S. Το 1990 λειτουργούσαν τρία μόνο συστήματα L.E.T.S. , σήμερα υπάρχουν αμέτρητα συστήματα . Το L.E.T.S είναι η συντομογραφία του Local Employment and Trade System. (Σύστημα Τοπικής Απασχόλησης και Εμπορίου) το οποίο ξεπερνά τους περιορισμούς του χρήματος.» David Icke *

Σε ετήσια βάση (στα τέλη κάθε Σεπτέμβρη) θα εκδίδεται ένας κατάλογος με το τι προσφέρει ο καθένας και με το τι ζητάει.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στο δίκτυο ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών χωρίς χρήματα του "Πελίτι", συμπληρώνετε την αίτηση. Με ότι εσείς επιθυμείτε να προσφέρετε. Από τη φύλαξη ενός μωρού μέχρι την επισκευή ενός σπιτιού. Ακόμη συμπληρώστε ό,τι ενδεχομένως χρειάζεστε. Αν υπάρχει κάτι που χρειάζεστε και κάποιο από τα μέλη της ομάδας είναι σε θέση να σας το προμηθεύσει, επικοινωνείτε μαζί του και συμφωνείτε μαζί του στον τρόπο συναλλαγής. Για την ώρα δεν ορίζουμε κάποια τιμή ή κάποιο άλλο νόμισμα. Οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα βρουν από μόνες τους την αναλογία ανταλλαγής.

Το "Πελίτι" απευθύνεται στον κάθε ένα. Αυτό που ζητάει είναι: ο σεβασμός η εκτίμηση, η ειλικρίνεια η εμπιστοσύνη και η συνέπεια.

Ξεκινάμε μ' ένα Πανελλαδικό δίκτυο με σκοπό να γίνουν πολλά μικρά τοπικά στο μέλλον. Για την ώρα δεν είναι εύκολο να ξεκινήσουν τοπικά δίκτυα γιατί δεν υπάρχουν αρκετά άτομα να στηρίξουν τα δίκτυα ανταλλαγής χωρίς χρήματα. Ουσιαστικά μικρά τοπικά δίκτυα υπάρχουν, όπου ο καθένας ανταλλάσσει αυτά που έχει με κάτι που θέλει.

Μπορούμε ν` αρχίσουμε τώρα, όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα.

Είναι καιρός να οικοδομήσουμε μια κοινοτική οικονομία όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητη από το παγκόσμιο Σύστημα. Όσο περισσότερο ζούμε έξω από το Σύστημα αυτό, τόσο μειώνεται η δύναμη των ανθρώπων που θέλουν να ελέγχουν τη ζωή μας.

Η Αργεντινή ήταν μια χώρα με αναπτυγμένες τις ομάδες ανταλλαγής χωρίς χρήματα. Μετά την οικονομική της κατάρρευση τα δίκτυα πολλαπλασιάστηκαν. Αντίστοιχα δίκτυα υπάρχουν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κ.λ.π. Σε μία εποχή όπου τα οικονομικά συστήματα είναι έτοιμα να καταρρεύσουν και να παρασύρουν τα " πάντα " είναι καιρός να οικοδομήσουμε τα δικά μας μοντέλα κοινωνίας.

Όταν μειώνονται οι ανέσεις του τεχνολογικού πολιτισμού τότε αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε μαζί και μία από τις συνέπειές του. Την εγωιστική στάση που λέει: «είμαι ανεξάρτητος, τα κάνω όλα μόνος μου, δε χρειάζομαι κανέναν». Έτσι δίνουμε θέση στην ταπεινότητα, στη συνεργασία και τη συντροφικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες

"Πελίτι"
Ταχυδρομείο Παρανεστίου
Τ. Κ 66035 Παρανέστι
Τηλ:2524022059
Email: peliti@peliti.gr

* Τα κείμενα του David Icke είναι από το βιβλίο «επαναστάτες τις συνείδησης» από τις εκδόσεις Έσοπρον

Δημοσιεύτηκε το Σεπτέμβριο του 2002 στο πρώτο τεύχος "από χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά".

 http://www.peliti.gr/pages/panelladiko_diktio.htm
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters