Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αυστραλία- Πρωτοβουλίες για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας


Το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο (ΑΕΣ), με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε ότι πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση εργασίας στην Αδελαΐδα, μεταξύ του «σκιώδους» υπουργού Παιδείας και Εργασίας της Νοτίου Αυστραλίας, κ. Ντέιβιντ Πισόνι (David Pisoni), του Συντονιστή της Υποεπιτροπής του ΑΕΣ για την ένταξη της ελληνικής γλώσσας στο Ενιαίο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας, καθηγητή κ. Αναστασίου Τάμη και του εκπαιδευτικού κ. Παναγιώτη Φωτάκη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενεργοποιηθούν μηχανισμοί στήριξης της ελληνικής γλώσσας, στις προσπάθειες ένταξης της
ελληνικής στο Αυστραλιανό πρόγραμμα Διδασκαλίας και η ισχυροποίησή της γλώσσας στο κρατικό σύστημα της Νοτίου Αυστραλίας.
Ο "σκιώδης" υπουργός Παιδείας κ. David Pisoni αποδέχτηκε τις τρεις εισηγήσεις του ΑΕΣ ως βάση και περιεχόμενο αναφοράς της στήριξής του και αποφάσισε πρώτον, να καταθέσει ειδικό Ψήφισμα Στήριξης (Private Bill) στη Βουλή της Νοτίου Αυστραλίας στην επόμενη συνεδρίαση της και δεύτερον, να συντάξει και να αποστείλει Επιστολή Στήριξης της ελληνικής γλώσσας στην Ομοσπονδιακή υπουργό Παιδείας, κ. Τζούλια Τζίλαρντ (Julia Gillard).
"Κρίνω ότι η ελληνική αποτελεί γλώσσα μνημείο για τον Δυτικό Πολιτισμό, κατανοώ τον πλούτο αλλά και τη συμβολή της στις άλλες γλώσσες, αντιλαμβάνομαι τη σημασία που έχει ως γλώσσα ευρείας χρήσης στην Αυστραλία, όχι μόνον για τους 600.000 Έλληνες Αυστραλούς αλλά και για τους κατοίκους ολόκληρης της χώρας, και νιώθω ιδιαίτερη ευαισθησία όταν πληροφορούμαι ότι είναι η μοναδική ενιαία γλώσσα που σώζεται στον δυτικό πολιτισμό.
Για όλους αυτούς τους λόγους, δεσμεύομαι να στηρίξω τη διδασκαλία και την οικονομική της στήριξη στη Νότιο Αυστραλία. Επιπροσθέτως, έρχομαι σύμμαχος και στην προσπάθεια του Αυστραλιανού Ελληνικού Συμβουλίου και της Ελληνικής κοινότητας, να συμπεριληφθεί η ελληνική στο Εθνικό Αυστραλιανό πρόγραμμα Διδασκαλίας", είπε ο κ David Pisoni.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
i-diadromi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters