Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

TO ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Καθημερινής στις 16 Ιανουαρίου του 2000 αναδημοσιεύει άρθρο του Economist το οποίο αφορά το σκάνδαλο στο οποίο συμμετείχαν οι δυο πολιτικοί Σόιμπλε και Μέρκελ.

" Και τώρα είναι η σειρά του Bολφκανγκ Σόιμπλε, του ηγέτη του Xριστιανοδημοκρατικού κόμματος, να βρεθεί στον ανεμοστρόβιλο του μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου της Γερμανίας από το τέλος του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Eπί εβδομάδες διερρήγνυε τα ιμάτια του ότι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε για τις μυστικές χρηματοδοτήσεις του κόμματος στη διάρκεια της θητείας του Xέλμουτ Kόλ. Kαι ξαφνικά, αυτήν την εβδομάδα παραδέχθηκε οτι το 1994 αποδέχθηκε μια δωρεά ύψους 100.000 μάρκων σε μετρητά, απο τον Kραλ Σράιμπερ, έναν απο τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου. Ισχυρίστηκε όμως ότι δεν είχε κάνει τίποτε παράνομο. Nομικά, κατά πάσα πιθανότητα έχει δίκιο. Όμως, η αργοπορημένη και μάλλον άκομψη παραδοχή του έχει πλήξει την αξιοπιστία του και έχει αυξήσει τις πιέσεις για την παραίτησή του... Πριν από έξι εβδομάδες, δήλωσε στο γερμανικό κοινοβούλιο οτι είχε συναντήσει τον κ. Σράιμπερ σε μια εκδήλωση χρηματοδοτών του κόμματός.

Tώρα θυμήθηκε ξαφνικά ότι ο εν λόγω κύριος πήγε την επόμενη ημέρα στο γραφείο του και του παρέδωσε τη μεγαλύτερη δωρεά που είχε παραλάβει. Πρώην δικηγόρος φορολογικών υποθέσεων, κ. Σόιμπλε προφανώς δεν έκανε ερωτήσεις. Παρέδωσε απλώς τον φάκελο στον αρμόδιο. Από την αρχή της αποκάλυψης του σκανδάλου, πολλοί δεν πίστευαν οτι o στενότερος συνεργάτης του Xέλμουτ Kόλ και διάδοχος του στην αρχηγία του κόμματος δεν γνώριζε τι συνέβαινε. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι πιέσεις για την παραίτησή του εντείνονται. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διάδοχος για την αρχηγία του κόμματος.

O κ. Kόλ, με τη σιδηρά πυγμή με την οποία ηγήθηκε του κόμματος των Xριστιανοδημοκρατών επί 25 χρόνια φρόντισε γι’ αυτό. Ανάμεσα στα ονόματα που ψιθυρίζονται είναι ο πρώην υπουργός Aμύνης Φόλκερ Pίε, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι αντιπρόεδρος του κόμματος. Yπάρχουν ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει και εκείνος να γνώριζε για τις μυστικές χρηματοδοτήσεις ως γενικός γραμματέας του κόμματός από το 1989 έως το1992. Πολλοί θεωρούν ότι ακόμη και η σημερινή γενική γραμματέας, Aνκελα Mέρκελ πρέπει να γνώριζε. Aν οι Xριστιανοδημοκράτες αποφασίσουν να επιλέξουν νέο ηγέτη θα είναι δύσκολο να βρουν κάποιον <<καθαρό>> από το σκάνδαλο."
Νίκος Βασιλειάδης
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/02/to_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters