Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πραγματικοί και ερζάτς Φιλικοί

Γράφει ο Ευάγγελος Σέκερης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται συχνά πυκνά αναφορές στη Φιλική Εταιρεία.

Ακούμε για τη “Νέα Φιλική Εταιρεία” που ίδρυσαν λέει 8.500 Έλληνες που ζουν σε χώρες της ΕΕ. Πρώτη δράση τους η σύνταξη μιας ιδιαίτερα επιθετικής επιστολής στη....
Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ.

Το ANTINEWS διερωτάται “αν υπάρχει έστω και ένας ευπατρίδης να δώσει τα 40 εκ. για τους πολύτεκνους” που κόβουν οι ανάλγητοι δανειστές για να μειώσουν τα ελλείμματα του κράτους. Προσέξτε τώρα κι αυτό: Τις τελευταίες μέρες, τα περισσότερα επώνυμα τηλέφωνα που έπεσαν στη Συγγρού για να εμψυχώσουν τον Αντώνη Σαμαρά στον αγώνα που δίνει, δεν έγιναν από άνεργους φουκαράδες και απελπισμένους βιοπαλαιστές της φτωχολογιάς. Από μεσοαστούς έγιναν, με κομπόδεμα και παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία”.

Και καταλήγει πως αυτοί είναι οι σύγχρονοι «Φιλικοί» αυτού του τόπου. Και δεν διστάζουν να θυσιάσουν την βολή τους για να διασώσουν την κουρελιασμένη περηφάνια του έθνους…

Λίγα πράγματα όμως μας έχουν μείνει σε αυτή τη χώρα και ένα από αυτά είναι η ιστορία μας στην οποία θα έπρεπε να δείχνουμε μεγαλύτερο σεβασμό.

Δεν θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να συγκρίνουμε τους Φιλικούς οι οποίοι διέθεσαν όλη την περιουσία τους στον αγώνα, όλα τους τα υπάρχοντα για να σώσουν το Έθνος, που πέθαναν τελικά πάμπτωχοι, με κάποιους μεσοαστούς , οι οποίοι σήκωσαν το τηλέφωνο και προσπάθησαν να εμψυχώσουν τον αρχηγό.

Αν είσαι λοιπόν πραγματικός ευπατρίδης, αφήνεις τα πλούτη, την προβολή και αθόρυβα κάνεις αυτό που σου λέει η ψυχή σου.

Παίρνεις ρίσκο… ότι θα τα αφήσεις όλα πίσω, για να βοηθήσεις καταρχήν την πατρίδα σου, τον φτωχό Έλληνα που αυτή τη στιγμή πεινάει.

Για να αλλάξει όμως αυτή η χώρα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα όλοι εμείς. Και για να γίνει αυτό είναι πολύ δύσκολο και θέλει μαγκιά και ψυχή, κάτι που είχανε οι Φιλικοί και δε διαθέτουμε εμείς.

Μαγκιά να αφήσεις την βολή σου για να ζήσεις όπως ο διπλανός σου.

Οι Φιλικοί λοιπόν πέθαναν φτωχοί, απένταροι, χωρίς Range Rover…

Πέθαναν στη ψάθα, χωρίς να τους θυμάται κανείς…

Και αυτά τα αναθεματισμένα αγάλματα στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας ( Κολωνακίου)δεν έχουν στηθεί ακόμα γιατί δεν υπάρχουν λεφτά…

Οι Φιλικοί, δεν είχαν ανάγκη από προβολή και επιβεβαίωση. Τους ένοιαζε η πατρίδα τους και μόνο.

Και τέτοιοι Φιλικοί σήμερα δεν υπάρχουν. Η μάλλον λάθος κάνω… υπάρχουν αλλά δεν παίρνουν τηλέφωνο να εμψυχώσουν κανέναν και δε φαίνονται πουθενά.

Είναι χωμένοι κάτω από τα βιβλία τους σε κάποιο μικρό διαμέρισμα, της άλλοτε καλής Αθήνας και παρατηρούν με θλίψη τα χάλια μας.

Ξέρουν από Ιστορία, έχουν παιδεία, μόρφωση, αρχές και ήθος. Δεν τους συγκινεί το χρήμα, δεν το έχουν ανάγκη για να καλύψουν τις ανασφάλειες τους. Και αυτοί ναι… είναι έτοιμοι να θυσιάσουν πολλά.

Και αυτοί πρέπει να βγούνε μπροστά, να μας τραβήξουν όλους από την κατάντια μας. Να μας δώσουν κουράγιο και δύναμη.

Αυτοί είναι τα πραγματικά πρότυπα, όχι κάτι καρικατούρες που φιγουράρουν καθημερινά στην τηλεόραση και στα περιοδικά, χωρίς τσαγανό και ψυχή.

Ναι αυτοί… που πάνε ακόμα με το τρόλεϊ, που ανοίγουν την πόρτα στις κυρίες, που δεν πετάνε τα σκουπίδια στον δρόμο, που δε βρίζουν τους αλλοδαπούς, που γνωρίζουν την ιστορία μας με λεπτομέρειες και που τα μάτια τους είναι καθαρά όπως και η ψυχή τους…

Ναι αυτοί που δεν είναι της μόδας… γιατί δε γνωρίζουν τη νέα διάλεκτο και σε κοιτάνε σαν εξωγήινο.

Ναι αυτοί που μπορούν ακόμα να κοιμούνται με τη συνείδηση τους καθαρή.

Αφήστε λοιπόν την Ιστορία στη θέση της και ας κοιτάξουμε όλοι εμείς να ανοίξουμε τα στραβά μας και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Ο Έλληνας αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα και δε φταίνε μόνο οι πολιτικοί , φταίμε όλοι εμείς που δεν ξεχυθήκαμε ακόμα στους δρόμους.

Όλοι όμως, σαν μια γροθιά, να τους αποδείξουμε ποιος τελικά κάνει κουμάντο.

Ήρθε η ώρα να γράψουμε τη δική μας ιστορία, για να έχουμε και εμείς κάτι να λέμε αύριο στα παιδιά μας...

Για πόσο ακόμα θα κρύβουμε τα χάλια μας πίσω από τα θαυμαστά έργα των προγόνων μας;


http://www.elzoni.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_6185.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters