Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Αδιανόητο: Το ΔΝΤ υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια της Ελλάδος, αντί της κυβέρνησης !!!


 
Αν είναι δυνατόν!
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια της Ελλάδος!
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου τάχθηκαν εναντίον της αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος και την ένταξη σ’ αυτό διάταξης που θα προβλέπει την προνομιακή μεταχείριση των δανειστών της Ελλάδος. Υπογράμμισαν ότι κάτι τέτοιο συνιστά «αυθάδη παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδος!
Στο ΔΝΤ φαίνεται να υπάρχουν αντιρρήσεις και για την άλλη ευρωπαϊκή επιμονή, τη δημιουργία δηλαδή του ειδικού δεσμευτικού λογαριασμού στον οποίο θα κατατίθενται τα χρήματα της βοήθειας σύν μελλοντικά έσοδα από  τον ελληνικό προϋπολογισμό,  πάλι για την εξόφληση των πιστωτών μας. Το ΔΝΤ λέει ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό του!
Τέλος, μέλη του ΔΝΤ τόνισαν ότι «δόθηκε στην Ελλάδα λίγος χρόνος για να ανταποκριθεί στα αιτήματα της τρόϊκα»!
Είναι προφανές, ότι εγείρεται μείζον πολιτικό ζήτημα για τον κ. Βενιζέλο που είναι και Συνταγματολόγος, αλλά και για τον πρωθυπουργό! Θα μπορούσαν να οχυρωθούν πίσω από την επιχειρηματολογία του ΔΝΤ και να αποκρούσουν τις απαιτήσεις της ΕΕ.
Μήπως, αμφότεροι,  πάσχουν από την ασθένεια του   «κουρασμένου διαπραγματευτή», ο οποίος μπροστά στην ανάγκη να παρουσιάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα αποδέχεται κάθε αποτέλεσμα ως θετικό;
Κ.Ρ.
 Ο Τόμσεν στην …γωνία
Αλλά ιδού τι γράφει ο κ. Ιγνατίου στην ανταπόκρισή του 
Για πρόβλημα λόγω της αποδοχής από την ελληνική κυβέρνηση της αναθεώρησης του ελληνικού Συντάγματος μίλησαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στη διάρκεια χθεσινής ανεπίσημης συνεδρίασης που συγκάλεσε η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τονίστηκε ότι η επιβολή από την τρόικα αλλαγών στο ελληνικό Σύνταγμα, όπως και αυτό καθαυτό το πρόγραμμα, αποτελεί «αυθάδη παρέμβαση» στις ελληνικές εσωτερικές υποθέσεις, για να απαντήσει ο Πολ Τόμσεν, που βρίσκεται στην Πορτογαλία και συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι «το ίδιο έκανε και η Ισπανία».
Ο Τόμσεν
Η δικαιολογία του αξιωματούχου του ΔΝΤ δεν ικανοποίησε τα μέλη του Δ.Σ., ενώ σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες και η κ. Λαγκάρντ τάχθηκε εναντίον της αναθεώρησης του Συντάγματος.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ερωτηματικά στα μέλη για τους λόγους για τους οποίους η Αθήνα αποδέχθηκε τον εκβιασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ειδικά της Γερμανίας.
Πάντως, τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν αρνητική θέση και για τον ειδικό λογαριασμό, επειδή δεν καλύπτεται από το καταστατικό του Ταμείου.
Η ενημέρωση της κ. Λαγκάρντ για τη συνεδρίαση και τις αποφάσεις του Eurogroup χαρακτηρίστηκε «στεγνή», καθώς περιορίστηκε στα γεγονότα χωρίς να εκφράσει γνώμη. Επίσης, απέφυγε κάθε συζήτηση για το ποσοστό συμμετοχής του ΔΝΤ στη νέα δανειακή σύμβαση, κάτι το οποίο προκάλεσε αρνητικές συζητήσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης.
Τα μέλη του Δ.Σ. αναμένουν να παραλάβουν την έκθεση του κ. Τόμσεν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, η οποία θα συζητηθεί στη διάρκεια επίσημης συνεδρίασης το δεύτερο δεκαήμερο του επόμενου μήνα. Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι υποχρεώσεις (prionactions) που ανέλαβε να φέρει σε πέρας η Ελλάδα μέχρι την 29η Φεβρουαρίου.
Ενστάσεις
Τα μέλη του Δ.Σ. τόνισαν ότι δόθηκε λίγος χρόνος στην Αθήνα για να υλοποιήσει τα αιτήματα της τρόικας, για να απαντήσουν αξιωματούχοι του Ταμείου ότι «αυτό αποτελεί απαίτηση των Ευρωπαίων», επειδή στις 2 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των ηγετών της Ε.Ε.
Τονίστηκε επίσης ότι η κ. Λαγκάρντ, με προσωπική της παρέμβαση στον κ. Λουμιέ, «κέρδισε» το 53% του κουρέματος του ελληνικού χρέους. Η παρέμβαση έγινε στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, όταν ο κ. Νταλάρα αρνούνταν επίμονα «να ξεφύγει από την οροφή του 50%».

 http://www.antinews.gr/2012/02/23/149038/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters