Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

«Έχετε 15 ημέρες για να κάνετε κάτι»!


paraemporioΠροθεσμία δεκαπέντε ημερών για τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία των αρμοδίων υπηρεσιών που έχουν την ευθύνη του ελέγχου και της αντιμετώπισης του φαινομένου του παραεμπορίου έδωσαν τα Επιμελητήρια, οι Εμπορικοί Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων των πέντε νομών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε κοινό υπόμνημά τους, προς στον Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη, ξεκαθαρίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθούν να προβούν «σε ενέργειες που δεν τις επιθυμεί το οργανωμένο κράτος»!


Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη έχει μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι», και σε «ελεύθερη ζώνη» παραεμπορίου, λαθρεμπορίου και εγκληματικότητας, επισημαίνουν χαρακτηριστικά, στο υπόμνημα τους, τονίζοντας ότι το θέμα έχει λάβει πια «εκρηκτικές» και «ανεξέλεγκτες» διαστάσεις.


«Κλέφτες, λαθρέμποροι, παραεμπόριο, γιατροί,  που εξετάζουν παράνομα τους πολίτες  καθημερινά και τους πωλούν ακόμα και φάρμακα επικίνδυνα και αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής, ορδές παρεμπόρων ανάγκασαν πολλές επιχειρήσεις, να κλείσουν και πολλές άλλες να είναι έτοιμες να κλείσουν», αναφέρουν με έμφαση, προσθέτοντας πως «η παραγωγή στον τόπο μας έχει συρρικνωθεί στο ελάχιστο», την ίδια ώρα που το κράτος «λάμπει δια της απουσίας του»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του υπομνήματος

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είναι ο θεσμοθετημένος Σύμβουλος του Κράτους. Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων και οι Εμπορικοί Σύλλογοι, ως θεσμοθετημένα συνδικαλιστικά όργανα, από κοινού με τα Επιμελητήρια, όλοι μαζί αποσκοπούν στο να διαφυλάξουν τον επιχειρηματικό κόσμο που αποτελεί την σπονδυλική στήλη της εθνικής οικονομίας.

Ο επιχειρηματικός κόσμος παρακολουθεί άναυδος τις εξελίξεις στη χώρα μας, φορτωμένος με χιλιάδες προβλήματα. Χωρίς να βρίσκει καμιά συμπαράσταση από πουθενά. Είναι γεγονός ότι σήμερα ο τόπος μας και ο επιχειρηματικός κόσμος, έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε από δυναμικές κρατικές παρεμβάσεις.


Οι επιχειρήσεις σήμερα καλούνται να λειτουργήσουν, μέσα σε ένα δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον, εξαιτίας της διεθνούς κρίσης, ρευστότητας και αστάθειας.


Γενικά το κλίμα που επικρατεί είναι αυτό της επενδυτικής «άπνοιας» και της αναμονής. Με πολύ γρήγορους ρυθμούς, η κρίση και η ρευστότητα έχει συμβάλει τα μέγιστα για την δημιουργία κλίματος αβεβαιότητας και αστάθειας κυρίως βέβαια στην Χώρα μας  που ήταν δυστυχώς δημοσιονομικά ανοχύρωτη.


Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας μας, των τελευταίων χρόνων και με αφορμή την κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οδήγησε σε κατάρρευση  στις ήδη προβληματικές σχέσεις των επιχειρήσεων, με τις τράπεζες. Τα αποτελέσματα κυρίως στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δυστυχώς είναι τραγικά.


Οι επιχειρήσεις που γλίτωσαν τα λουκέτα, και εξακολουθούν να «παλεύουν» σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον έχουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ρευστότητας, την απροθυμία του να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, την αβεβαιότητα του αύριο, την άδικη και σκληρή φορολογία, την φθίνουσα αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, την μείωση μισθών και εισοδημάτων.


Όλο αυτό το διάστημα, τα μέτρα έχουν βυθίσει την οικονομία σε βαθιά ύφεση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δέσμευση εξόδου  που  θα  μας  βγάλει  από  αυτή  την κρίση.

Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι, σε «ελεύθερη ζώνη» παραεμπορίου, λαθρεμπορίου και εγκληματικότητας. Δίοδοι που σχεδιάστηκαν με μεράκι να λειτουργούνε ως δίοδοι ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας συνεργασία των χωρών μεταξύ τους, σε εμπορικό και επιχειρηματικό επίπεδο και τέλος ως τουριστικές δίοδοι με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού των περιοχών αμφίπλευρα με την συνεργασία των πολιτισμών, δυστυχώς σήμερα λειτουργούνε ως κερκόπορτα για την κοινωνία.


Κλέφτες, λαθρέμποροι, παραεμπόριο, γιατροί,  που εξετάζουν παράνομα τους πολίτες  καθημερινά και τους πωλούν ακόμα και φάρμακα επικίνδυνα και αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής, ορδές παρεμπόρων ανάγκασαν πολλές επιχειρήσεις, να κλείσουν και πολλές άλλες να είναι έτοιμες να κλείσουν.


Το θέμα απασχολεί όλη την ΑΜ-Θ αλλά έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στον Νομό Ξάνθης. Οι καλλικρατικές ανακατανομές των υπηρεσιών, των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται υπό σύγχυση και υπό σύσταση, εδώ και πολλούς μήνες.


Ο τόπος μας  περνά μια πρωτοφανή κρίση οικονομική , κοινωνική, πολιτική. Κρίση Αξιών. Μια κρίση αμφισβήτησης των πάντων, ο τόπος μας βρίσκεται σε πόλεμο. Η παραγωγή στον τόπο μας έχει συρρικνωθεί στο ελάχιστο.


Οι οικονομικές ανατροπές στην κοινωνία έρχονται η μια μετά την άλλη, τα εισοδήματα συρρικνώνονται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις η ανεργία καλπάζει και έχει φτάσει για πρώτη φορά σε νούμερα θλιβερά και επικίνδυνα, σε συνδυασμό δε με τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργούν καθημερινά συνθήκες ανασφάλειας, φόβου, αβεβαιότητας και απορύθμισης με αποτέλεσμα τον κίνδυνο διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής.


Οι νόμοι εφαρμόζονται μόνο στις ντόπιες επιχειρήσεις, που λειτουργούν νόμιμα, με σκληρότητα, με όλους τους τρόπους, με πρόστιμα με έκτακτες εισφορές με χαράτσια. Το κράτος δυστυχώς έως σήμερα ανύπαρκτο. Δεν μπορεί να προστατέψει τον επιχειρηματικό κόσμο και ούτε καν τα δημόσια έσοδα του κράτους.     Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κλέβει το ψωμί, τις περιουσίες και τα όνειρα των παιδιών μας.


Τα Επιμελητήρια, οι Ο.Ε.Β.Ε. και οι Εμπορικοί Σύλλογοι λειτουργούσαν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ανοιχτούς ορίζοντες σε νέες συνεργασίες, σε νέες εμπορικές και επιχειρηματικές δράσεις και ευκαιρίες. Είμαστε υπέρ της διάνοιξης των συνόρων με σκοπό την ελεύθερη διακίνηση πολιτών, εμπορευμάτων, προϊόντων και ιδεών.


Όλα όμως τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να γίνονται μονόπλευρα χωρίς τον έλεγχο διακίνησης προϊόντων και εμπορευμάτων, χωρίς τελωνιακό έλεγχο προκειμένου να είναι ποιοτικά και ελεγμένα υγειονομικός.


Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την μονόπλευρη και ανεξέλεγκτη αυτή διακίνηση διότι δεν συμβάλλει ούτε σε νέες συνεργασίες ούτε σε νέες επιχειρηματικές δράσεις, τουναντίον βλάπτει κατάφορα τον υγιή ανταγωνισμό οδηγώντας το σύνολο των επιχειρήσεων του τόπου μας σε απόγνωση.


Έπειτα λοιπόν από την δημοσίευση του Ν.4038/2012 ξεκαθαρίζει το τοπίο και θα πρέπει άμεσα να προβείτε στα εξής:


•Αποτελεσματικότερη φύλαξη των διόδων ΑΜ-Θ με τους βόρειους γείτονες μας και εντατικοποίηση των τελωνιακών ελέγχων.
•Άμεση σύσταση των Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. προκειμένου να διενεργούν εντατικούς, αυστηρούς και ουσιαστικούς ελέγχους συμβάλλοντας στον υγιή ανταγωνισμό και στην ελεύθερη διακίνηση προϊόντων, εμπορευμάτων και επιχειρηματικών δράσεων.

Σας επισημαίνουμε ότι τα Επιμελητήρια, οι Ο.Ε.Β.Ε και οι Εμπορικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν με ίδια μέσα στο μέτρο του δυνατόν προκειμένου να είναι ευκολότερη η λειτουργία αυτών των υπηρεσιών. Στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του κράτους και κατάργησης ή συγχώνευσης πολλών υπηρεσιών πιστεύουμε ότι υπάρχει το ανάλογο δυναμικό για την σύσταση και στελέχωση τέτοιων υπηρεσιών.
•Αστυνόμευση των περιοχών που ανθεί η παράνομη εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Επίσης σας επισημαίνουμε ότι και εδώ μπορούμε να συμβάλλουμε τα μέγιστα.

Το παραεμπόριο είναι θέμα που όλο αυτό το διάστημα τα Επιμελητήρια, οι Ο.Ε.Β.Ε και οι Εμπορικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ αναδεικνύουν συστηματικά ως μείζον πρόβλημα για τις τοπικές κοινωνίες, την ελληνική οικονομία και για τις ντόπιες νομίμως υφιστάμενες επιχειρήσεις.


Δυστυχώς παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, δεν έχει αντιμετωπιστεί έως και σήμερα σοβαρά. Δεν υπάρχουνε μέτρα αντιμετώπισης από το οργανωμένο κράτος που έχει συνέχεια ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκεται.


Μάλιστα σήμερα είναι ένας λόγος παραπάνω να προβούμε σε τέτοιου είδους μέτρα διότι συμβάλλουνε και στην δημοσιονομική πολιτική. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι περίοδοι των «παχιών αγελάδων» έχει παρέλθει προ πολλού.

Να σημειώσουμε ότι ο ανυποψίαστος πολίτης ο οποίος μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης και της εξαθλίωσης την οποία βιώνει είναι αυτονόητο ότι θα κοιτάξει το συμφέρον του και το πορτοφόλι του προκειμένου να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του.


Χωρίς καμία προστασία από την οργανωμένη Πολιτεία και τις υπηρεσίες οι οποίες κλείνοντας του το μάτι προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι τους, αφήνουν αυτές τις καταστάσεις να διαιωνίζονται.

Είμαστε υποχρεωμένοι να σας παραθέσουμε ένα παράδειγμα προκείμενου να αντιληφθείτε αλλά και να κατανοήσει ο απλός φορολογούμενος πολίτης ότι αυτές οι πρακτικές όχι μόνο δεν βοηθούν την επιβίωσή του αλλά τουναντίον μακροπρόθεσμα θα αναγκαστεί να πληρώσει με πρόσθετες εισφορές και «χαράτσια» το πιθανό πρόσκαιρο κέρδος που είχε.

Π.χ. εάν ένα προϊόν στοιχίζει 20€, εντός της ελληνικής επικράτειας, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι από αυτά τα 10€ αποτελούν φορολογία, συμβάλλοντας στη δημοσιονομική πολιτική.

Εάν το ίδιο προϊόν το οποίο τις περισσότερες φορές δεν είναι της ίδιας ποιότητας το αγοράσει 10€ στο παραεμπόριο, όχι μόνο δεν συμβάλλει στην τακτοποίηση των δημοσιονομικών της χώρας αλλά αντιθέτως, λόγω του ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι θα του ζητηθούν πολλές φορές διπλάσια και πολλαπλάσια μέσω πρόσθετων εισφορών και «χαρατσιών».

Σας υπενθυμίζουμε τα Επιμελητήρια, οι Ο.Ε.Β.Ε. και οι Εμπορικοί Σύλλογοι όλης της Χώρας έχουνε αποδείξει με τους αγώνες τους ότι μπορούν να επιβάλλουν την νομιμότητα με σκοπό πάντα να προάγουν το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, την ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού, την ανάδειξη νέων καινοτόμων δράσεων και ιδεών συμβάλλοντας στον αναπτυξιακό δείκτη.


Σας καλούμε εντός δεκαπέντε (15) ημερών να προβείτε στην σύσταση, την οργάνωση και την λειτουργία όλων των υπηρεσιών (τελωνιακού ελέγχου, Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. κ.τ.λ.) προκειμένου να μην προβούμε σε ενέργειες που πιθανόν δεν τις επιθυμείται ως οργανωμένο κράτος.


Σας λέμε όμως ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται  αλλά να είναι ΤΙΜΙΑ».



 http://www.hxo.gr/

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/15_17.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters