Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο Stephen Hawking έγινε 70 χρονών.Η θεμελιώδης διαφορά.


Διαβάστε επίσης: Σαν προχθες γεννήθηκε ο Stephen Hawking

Ένα μικρό αφιέρωμα:


Stephen Hawking για θρησκεία: "Η επιστήμη θα νικήσει"

Η θεμελιώδης διαφορά


Stephen Hawking :

"Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ της θρησκείας, η οποία βασίζεται στην εξουσία και της επιστήμης, η οποία βασίζεται στην παρατήρηση και στην λογική. Η επιστήμη θα νικήσει, επειδή λειτουργεί." "Το τι θα μπορούσε να καθορίσει τον Θεό [είναι να σκεφτούμε τον Θεό], ως την ενσωμάτωση των νόμων της φύσης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θα σκεφτόταν για τον Θεό". "Τον έκαναν ένα ανθρωπόμορφο ον, με το οποίο μπορεί κανείς να έχει μια προσωπική σχέση. Αν κοιτάξει κανείς τις τεράστιες διαστάσεις του σύμπαντος και το πόσο ασήμαντη και τυχαία η ανθρώπινη ζωή είναι μέσα σε αυτό, αυτό φαίνεται το πλέον απίθανο."

Τι είπε ο άνθρωπος:

Αλησμόνητη παραμένει η απάντηση του όταν ερωτήθηκε πως αισθάνθηκε μετά από πρόσκληση του Πάπα στο Βατικανό:
"Σαν την Υπατία πριν την κατακρεουργήσουν"
Το βαρυσήμαντο βιβλίο του  Το χρονικό του χρόνου αρχίζει μάλιστα με μια αναδρομή, από τους αρχαίους Έλληνες μέχρι σήμερα, στις εκάστοτε επικρατούσες κοσμοθεωρίες περί Σύμπαντος. 

Υ.Γ :Βέβαια, κάποιοι ίσως μας θεωρούν κομουνιστές, φασίστες και ...μαλάκες καθώς
επανειλημμένως –χωρίς να γονατίσουμε στον βωμό της αναγνωσιμότητας-τονίζουμε την πρωτοκαθεδρία των αρχαίων Ελλήνων στα πάντα. Δεν πειράζει, οι γνήσιοι Έλληνες έχουν υποστεί κάθε είδους διωγμό...

http://alfeiospotamos.blogspot.com/2012/01/stephen-hawking-70.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters