Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Πολλές μικρές Ελληνικές Επιχειρήσεις περνάνε στα χέρια μεταναστών

Και ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα προς τους Ασιάτες και Αφρικάνους μετανάστες, το παραεμπόριο στους δρόμους και στις πλατείες, την κατάληψη του Κέντρου, μία άλλη πραγματικότητα διαμορφώνεται στο νόμιμο εμπόριο.

Κυρίως Αλβανοί και λιγότερο άλλοι Βαλκάνιοι η Ρώσοι μετανάστες, έχουν επιδοθεί στην αγορά μικρών επιχειρήσεων που πωλούνται από Έλληνες δε ολόκληρη την χώρα.

Πέραν από επιχειρήσεις εστίασης και καφέ μπάρ το ενδιαφέρον των μεταναστών, επεκτάθηκε και σε κάθε είδους επιχείρηση ακόμη και σε βιβλιοπωλεία που ενδεχόμενα απαιτούν μια καλή σχέση με την γλώσσα και την Ελληνική Παιδεία. Αξίζει να τονιστεί ότι εκτός από τους εγκατεστημένους στην Ελλάδα μετανάστες, σημειώνονται και νέες αφίξεις κυρίως από την Αλβανία, την στιγμή που οι τηλεοράσεις δείχνουν αποχωρήσεις.(;)

Το ερώτημα που γεννάται είναι πως θα επιβιώσουν αυτές οι επιχειρήσεις στα χέρια των μεταναστών όταν απεδείχθησαν ζημιογόνες στα χέρια των Ελλήνων και εξ’ αυτού του λόγου επωλήθησαν.

Η απάντηση που δόθηκε από νέα μετανάστη επιχειρηματία είναι αποκαλυπτική: «θα μας υποστηρίξουν οι ομοεθνείς μας και άλλοι μετανάστες. Ενδεχόμενα να μείνουν και μερικοί Έλληνες πελάτες που είχε η επιχείρηση πριν πωληθεί».

Δηλαδή η βάση στην οποία στηρίζονται είναι ότι οι Αλβανοί θα ψωνίζουν μόνον από Αλβανούς. Οι μετανάστες μόνον από μετανάστες. Η επιχειρηματική τους λογική είναι πολύ σωστή.
Αν και οι Έλληνες το εφάρμοζαν ίσως οι εν λόγω επιχειρήσεις να μην είχαν αλλάξει χέρια.

Είναι ένα μάθημα το οποίο οφείλουμε να κατανοήσουμε έγκαιρα οι Έλληνες! Αντίστοιχα, πρέπει κατά προτεραιότητα να στηρίζουμε επιχειρήσεις Ελλήνων και ελληνικά προϊόντα.. Να προσλαμβάνουμε επαγγελματίες και τεχνίτες  Έλληνες. Όσοι κοντόφθαλμοι επιλέγουν για παράδειγμα μετανάστη ελαιοχρωματιστή, η εισαγόμενο φθηνότερο προϊόν, μπορεί να κερδίζουν πρόσκαιρα, αλλά το πληρώνουν και αυτοί αλλά και εμείς πολύ ακριβά στο μέλλον. Περισσότερα από 2 δις ευρώ φόροι έχουν χαθεί από την εξαγωγή πολλών δις μαύρου χρήματος μόνον προς την Αλβανία. Αν είχαν μπει στα ταμεία του δημοσίου δεν θα απαιτείτο το χαράτσι «αλληλεγγύης» που επέβαλε η κυβέρνηση.

Οι μετανάστες ορθά κοιτάζουν το συμφέρον τους. Εμείς πότε θα το κοιτάξουμε; Βεβαίως αυτή η ξαφνική αγάπη των μεταναστών για τις μικρές Ελληνικές επιχειρήσεις και η ξαφνική παρουσία τόσου χρήματος εγείρει πολλά ερωτήματα και πρέπει να εξεταστεί σε βάθος και πολύπλευρα.

Ιωάννης Δέμος

 http://www.hellasontheweb.org
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_4826.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters