Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

S&P: «Τσεκούρι» σε Γαλλία και άλλες (;) χώρες της Ευρωζώνης

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας και άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχει προχωρήσει ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor's, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο Παρίσι, χωρίς ωστόσο η κίνηση αυτή να έχει ανακοινωθεί επισήμως.

Νωρίτερα, είχαν διαρρεύσει πληροφορίες από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι η S&P πρόκειται την Παρασκευή να ανακοινώσει την πιστοληπτική υποβάθμιση σωρείας χωρών-μελών της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, οι πηγές διευκρίνιζαν ότι η υποβάθμιση δεν θα αφορούσε την αξιολόγηση της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Αντίθετα, πηγές από τη Βιέννη εκφράζουν ότι στις χώρες που υποβαθμίζονται είναι και η Αυστρία, το τραπεζικό σύστημα της οποίας είναι πολύ εκτεθειμένο στην Ουγγαρία, η οποία με τη σειρά της βιώνει σοβαρή χρηματοοικονμική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι η Standard & Poor's είχε θέσει την πιστοληπτική αξιολόγηση 15 χωρών μελών της Ευρωζώνης υπό αναθεώρηση με προοπτική υποβάθμισης, συμπεριλαμβανομένων και των αξιολογήσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας, επικαλούμενη «συστημικές πιέσεις» στο αξιόχρεό τους.
Επί της ουσίας, η S&P είχε προειδοποιήσει ότι ως εγγυήτριες χώρες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αναλάμβαναν περαιτέρω πιστωτικά βάρη που θα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην αξιολόγησή τους.

Στην περίπτωση υποβάθμισης μιας εκ των δυο εγγυητριών χωρών του EFSF, είχε επισημάνει η S&P, τότε αυτόματα θα ερχόταν και η υποβάθμιση του ίδιου του EFSF.

Σύμφωνα με την S&P, η υποβάθμιση για χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Φιλανδία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, που διατηρούν την ύψιστη πιστοληπτική αξιολόγηση (ΑΑΑ), θα ήταν κατά μια βαθμίδα.

Για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας που επίσης έχει αξιολόγηση ΑΑΑ, η υποβάθμιση θα ήταν κατά δυο βαθμίδες.
http://www.imerisia.gr
 
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/01/s.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters